Brooklyn Museum i New York

Brooklyn Museum i New York

Brooklyn Museum i New York är ett mångsidigt konstmuseum med över en och en halv miljon konstverk. På ett av de största och äldsta museerna i USA kan du hitta konst från egyptiernas tid till samtidskonst. Här visas konst av bland andra Monet, Picasso och Judy Chicago. Beläget i utkanten av Prospect Park, är museet en perfekt plats att upptäcka konst från en mängd olika kulturer.

Contents

Vad kan man se på Brooklyn Museum i New York

Brooklyn Museum har fem våningar där du kan beundra konst från de olika samlingarna. På tredje våningen kan du se en samling egyptiska antikviteter över 3000 år gamla. Dessutom erbjuder de europeiska, afrikanska, asiatiska och islamiska samlingarna både variation och mångfald. Det finns också konst av amerikanska konstnärer, som börjar med kolonialtiden på 1400-talet och fortsätter  fram till 1945. Eller gå till Elizabeth A. Sackler Center for Feminist Art, som inkluderar The Dinner Party. En berömd symbol för feministisk konst,  konstverket skapades till minne av uppmärksammade kvinnor i historien. Förutom permanenta utställningar har museet även tillfälliga utställningar, där mångfalden kommer fram. Museets butik säljer souvenirer och konst från lokala konstnärer.

Brooklyn Museum i New York The Dinner Party

Sculpture Garden

Brooklyn Museum inkluderar också Steinberg Family Sculpture Garden. Det är en trädgård där du kan hitta flera statyer. Dessa skulpturer har räddats från rivning. Frihetsgudinnans replika ligger bland annat här. I trädgården kan du gå runt eller få något att äta från den rosa matvagnen inne i Brooklyn Museum.

The Storage

Brooklyn Museum är känt för sin stora samling men alla konstverk kan inte ställas ut samtidigt. Det är därför man kan besöka Visible Storage: En butik för amerikansk konst som visar mer än 2000 konstverk. Visible Storage är rolig att gå igenom och ger ett gott intryck av hur stor samlingen egentligen är.

Svensk konst i Brooklyn Museum

Det finns även ett antal svenska konstnärer som är representerade i det berömda museet. Du hittar i samlingarna till exempel en skulptur av Axel Petterson (The Village Trial), en ets av Anders Zorn av August Strindberg samt Orrefors glaskonst av Nils Landberg. Om du inte hittar deras konst på plats, så finns de att beundra online på museets egen webbsida.

Brooklyn Museum i New York - Amerikansk konst Brooklyn Museum i New York - Visual Storage

Byggnadens historia

Brooklyn Museums historia går tillbaka till 1823 när Brooklyn Library grundades. Senare föddes Brooklyn Institute som organiserade konstutställningar. Idén till Brooklyn Museum föddes 1890, som öppnade sju år senare i byggnaden där museet fortfarande finns. Byggnaden ligger intill Brooklyn Botanic Garden och är känd för sin Beaux Arts-stil och täcker ett område på 52 000 kvadratmeter. Detta gör det till ett av de största museerna i USA. Museets stil är tydligast i Beaux Arts Court, ett välvt rum med ett glasgolv och en ljuskrona i mässing. Taket, som är arton meter högt och gjort av glas, gör det till en vacker stor sal.

Brooklyn Museum i New York - Inne i museet Brooklyn Museum i New York - Beaux Arts

Eric tipsar: “Du kan kombinera ditt besök på Brooklyn Museum med en promenad genom Prospect Park och Brooklyn Botanic Garden. Om du är i New York med barn är det trevligt att också besöka Brooklyn Children’s Museum.”

Praktisk information

Brooklyn Museum är lättillgängligt med tunnelbana. Hållplatsen är framför entrén. När du besöker Brooklyn Museum, tänk på att du inte får ta foton med blixt.

  • Plats: 200 Eastern Parkway
  • Öppettider:
    • Onsdag – söndag kl. 11-18
    • Museet är stängt på måndagar och tisdagar

Vad kostar en Brooklyn Museum biljett?

Biljetter till Brooklyn Museum kostar från 20 dollars.

När är museet öppet?

Brooklyn Museum är stängt på måndagar och tisdagar. Se övriga öppettider här.

Vad är Brooklyn Museum känt för?

Brooklyn Museum är känt för sin stora och varierande samling konst. Läs mer om museet här.

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat