Brooklyn Bridge Park i New York

Brooklyn Bridge Park i New York

Brooklyn Bridge Park i New York ligger vid vattnet, under Brooklyn Bridge, såsom namnet antyder. Den här 34 hektar stora parken är känd för sina trädgårdar, promenadslingor längs floden och lätt böljande landskap som håller trafiken i schack. Det som gör Brooklyn Bridge Park unik är dock den enastående utsikten över Manhattan.

Contents

Beach vid Pier 4

Parken är uppdelad i olika områden och varje område har en egen karaktär, besökare och charm. De är Pier 1, Pier 2, Pier 3, Pier 3 Greenway Terrace, Pier 4 Beach, Pier 5, Pier 6, John Street, Main Street, Empire Fulton Ferry, Fulton Ferry Landing, Greenway och Gardens. Många besökare föredrar att sitta vid trapporna till Brooklyn Bridge Park men du kan också gå till stranden vid Pier 4 eller sätta dig i det gräset någonstans.

Eric tipsar: Du kan utforska Brooklyn Bridge Park under vandringsleden “DUMBO – Brooklyn Bridge”, som du hittar i min Erics New York-app. Öppna appen och välj “vandringsrutter” för att hitta rundturen. Förutom parken kommer du att utforska mer av Brooklyn Heights, DUMBO och korsa Brooklyn Bridge.

Sport i Brooklyn Bridge Park

Om du inte känner för att ta det lugnt så erbjuder Brooklyn Bridge Park oändliga möjligheter för sportaktiviteter. Det finns många olika slags sportområden, löp-och cykelbanor. Pier 2 och Pier 5 är två bra områden för sportfanatiker. På Pier 2 kan du även vara om det regnar eftersom det finns tak över sportområdet. Känner för att ta en liten promenad? Gå till Squibb Park Bridge, där man får en härlig utsikt över Brooklyn och Manhattans skyline. Du kan även upptäcka parken med cykel. Cykelvägen som heter Greenway går från Pier 1 till Pier 6. Du får inte cykla utanför cykelvägarna. Om du har hyrt en båt utan motor kan du lägga till vid hamnen vid stranden av Pier 4. Du kan fiska vid den västra promenaden vid Pier 5. Har du fiskelycka? Du kan rensa fisken på plats, redskap finns tillgängliga. Och även grillarna vid Picnic Peninsula är nära! På sommaren finns det en simbassäng i Brooklyn Bridge Park. Visst kan du simma här men varför inte istället njuta av en liten kanna med uppfriskande sangria vid poolen på kvällskvisten?

Brooklyn Bridge Park i New York - Brooklynbron Brooklyn Bridge Park i New York - Jane's Carousel

Mat och dryck i Brooklyn Bridge Park

Man kan köpa de berömda krabbrullarna från Luke’s Lobster i Brooklyn Bridge Park men du kan förstås ta med dina egna smörgåsar om du föredrar det. Parken har även speciella picknickområden. Det är inte tillåtet att ta med egen alkohol men det finns många olika barer och kaféer i parken. På Pier 1 hittar du 1 Hotel Brooklyn Bridge. Från deras takbar får du en av de bästa utsikterna över Brooklyn Bridge Park och Manhattans skyline. Och, Fornino på Pier 6 serverar goda pizzor och är berömda för sina cocktails. Gästerna serveras vid picknickbord på en takterrass med utsikt över Frihetsgudinnan!

Brooklyn Bridge Park i New York - Avkoppling

Empire Stores i DUMBO

Vid vattnet mellan Brooklynbron och Manhattanbron finns det ett gammalt magasin som har byggts om till moderna butiker, kontor och restauranger. Det är fortfarande en fin byggnad och värd ett besök om du befinner dig i närheten. Utsikten från taket över parken, Brooklynbron och Manhattans skyline är fantastisk! Inne i byggnaden hittar du bland annat en möbelaffär, olika restauranger och Brooklyn Historical Society. Här hittar du också Time Out Market, en trevlig matmarknad som serverar mat från olika lokala restauranger, utvalda av redaktörer från Time Out.

Brooklyn Bridge Park i New York - Empire Stores Brooklyn Bridge Park i New York - Taket på Empire butikerna

Underhållning för barn

Det finns flera lekplatser för barn i parken, framför allt nära Pier 6. Det finns även en antik och vacker karusell, Jane’s Carousel. Karusellen finns i en glaspaviljong i parken, nära Empire Fulton Ferry. Det är många aktiviteter för barn i New York.

Praktisk information

  • Öppettider: Brooklyn Bridge Park är alltid öppen, förutom mellan 01:00-06:00 på natten.
  • Hitta hit: Tunnelbanelinjer A/C, 2/3, 4/5, F och R tar dig till parken men även bussarna B25 och B63. Under sommarsäsongen finns det vattentaxi. Du kan också åka med NYC Ferry.

Vill du upptäcka fler parker? Här hittar du en översikt av alla parkerna i New York.

Brooklyn Bridge Park i New York - Från ovan

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat