Bushwick i Brooklyn

Bushwick i Brooklyn

Bushwick i Brooklyn är ett vackert kvarter fullt av konst. Det här området är känt för alla dess många restauranger och butiker som är lokaliserade i tidigare lagerlokaler, samt för all otrolig gatukonst. Bushwick i New York angränsar till Williamsburg, Bedford-Stuyvesant och stadsdelen Queens.

Contents

Atmosfären i Bushwick, Brooklyn

Bushwick var en gång i tiden hjärtat för USA:s ölbryggerier, men med åren har Bushwicks industriella omgivning förändrats till ett mångsidigt och konstnärligt New York-kvarter. De tidigare lagerlokalerna har förvandlats till butiker och restauranger, vars fasader är målardukar för gatukonst. Eftersom det här området är lättillgängligt via tunnelbanan från Manhatttan är det även ett attraktivt bostadsområde. Många unga arbetande och konstnärer har slagit rot i Bushwick.

Äta i Bushwick

De bästa platserna att äta och dricka i Bushwick ligger kring Wyckoff Avenue på Troutman Street och Starr Street. Området är särskilt välkänt för dess mexikanska kök. Exempelvis är Tortilleria Mexicana Los Hermanos en tortillafabrik som öppnade som restaurang efter att deras matvagn vid trottoarkanten genererade stor popularitet. Nu kan man beskåda tortilla-skapandet från cantina. Det blir inte färskare än så! Jag väljer alltid en chorizo- eller nötköttsfyllning, men det finns även ett vegetariskt alternativ.

Bushwick i Brooklyn - Gatukonst Bushwick i Brooklyn - Restaurang

Vad ska man göra i Bushwick

Bushwick i Brooklyn är ett coolt och säreget kvarter att strosa igenom, och det finns flera saker som gör Bushwick unikt.

Bushwick Collective

De som gillar gatukonst får inte missa en tur till Bushwick. Flera byggnader i kvarteret är färggrant målade och formar ett gigantiskt öppet konstgalleri. Bushwick Collective är ett välkänt fenomen i det här Brooklyn-kvarteret. Det här projektet låter artister från runt om i världen delta, och man erbjuder dem en vägg där de kan låta kreativa idéer flöda.

Bushwick Collectives verk finns mestadels runt Wyckoff Avenue och St Nicholas Avenue. De tillfälliga muralmålningarna ersätts varje år. En stor del av gatukonsten syns inte alltid då den kan smälta in i omgivningen. Därför är det en bra idé att ta en gatukonst-tur genom Bushwick så att du vet var du ska titta och få lära dig mer om det imponerande konstverket.

Bushwick i Brooklyn - Gata Bushwick i Brooklyn - Mural

Vintage-shopping i Bushwick

Bushwick i New York är en utmärkt plats att besöka för vintage-shopping. Det finns ett otaligt antal butiker där du kan hitta unika föremål. Oavsett om du letar efter specialdesignade verk eller bara vill titta runt, så är Bushwick rätt plats.

Hur man tar sig till Bushwick

Det bästa sättet att ta sig till Bushwick är med tunnelbanan. Om du är intresserad av gatukonsten i Bushwick Collective kan du ta L-linjen till Jefferson Street. Ifall du vill utforska andra sidan av Bushwick tar du M-linjen till Knickerbocker Avenue eller Myrtle-Wyckoff Avenue. Även om gatukonsten ses bäst under dagen så kan kvarteret verka sömnigt innan butikerna och restaurangerna öppnar mitt på dagen eller på eftermiddagen.

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat