Williamsburg i Brooklyn

Williamsburg i Brooklyn

Williamsburg i Brooklyn är ett hippt och konstnärligt område i New York. Genom historiens gång har olika befolkningsgrupper bosatt sig i området och det syns även i Williamsburg nu för tiden. Det är en populär stadsdel i Brooklyn och det bor också en del kändisar där. Williamsburg har en industrilook med originella fik, barer, butiker och förstås det berömda Brooklyn bryggeriet. Du hinner se en hel del av den här stadsdelen i New York under en dag. Många affärer öppnar vid lunchtid så åk hit på eftermiddagen och stanna även för middag och en drink efteråt, det finns många coola barer att upptäcka.

Shoppa i små butiker

Till inte allt för länge sedan gick det inte att hitta stora varumärken som Starbucks och J. Crew i Williamsburg. På senare tid är det många av dem som har hittat hit med regeln att de får endast öppna sina butiker med en typisk Williamsburg-look för att passa in i området.

Trots detta är det fortfarande många små, unika butiker som kännetecknar området. Hos Popfuzz hittar du till exempel ett stort sortiment med poprelaterade saker som LP-skivor, DVDs, serieböcker, filmaffischer och Marilyn Monroe dockor. Älskar du musik? Missa då inte att gå in till Earwax. Här hittar du massor av ny musik på vinyl men framför allt personal som verkligen vet vad de pratar om. För er med barn, gå till Mini Jake: en rolig affär som säljer ekoprylar och design för bebisar och barn. Här hittar du kläder, böcker, eko lera, barnvagnar och mycket mer. Vill du överraska din partner med en unik ring eller ett armband? Då ska du gå till juvelbutiken Catbird och se om du om du inte hittar något som passar. Avsluta shoppingrundan hos Mast Brothers Chocolate och köp lite av deras goda chokladgodis.

Williamsburg i Brooklyn - Popfuzz Williamsburg i Brooklyn - Mast Brothers

Kulturell resa

New Yorks många olika kulturer återspeglas i de otaliga restauranger och kök som finns vilket är fallet även i Williamsburg. För en frukost med gott kaffe, gå till Toby’s Estate Coffee. Eller längtar du efter en stadig frukost med ägg? Gå till Egg. Föredrar en veganmåltid? Missa inte Wild Ginger Pan-Asian Vegan Café som serverar god veganmat. Om du däremot känner dig sugen på kött, pröva då en äkta ”southern style barbecue” hos Mable’s Smokehouse & Banquet Hall. Gillar du mexikansk mat, gå till Mesa Cayoacán för goda och innovativa rätter. Ölälskare ska inte förstås inte missa att gå till New York mest berömda bryggeri, Brooklyn Brewery, som ligger i Williamsburg. Har du svårt för att bestämma dig vart du ska gå – händer då och då – kan du alltid gå till Smorgasburg där du kan välja rätter från över 100 olika matstånd med mat och dryck från hela världen.

Williamsburg i Brooklyn - Toby's Estate Coffee Williamsburg i Brooklyn - Egg

Utelivet i Williamsburg

Vid nästan varje hörn av Williamsburg finns det en trevlig bar. Letar du efter en bar med en avslappnad atmosfär som även lokalborna går till? Gå då till George & Jack’s eller Greenpoint Beer & Ale som har lokalbryggd öl. Ett annat alternativ är den lilla mysiga baren Soft Spot på Bedford Avenue som också har en stor uteterrass på bakgården. Också väsentligt, deras Happy Hour är helt suverän och om du föredrar cocktails framför IPA, beställ deras granatäpple margarita. Ett trevligt ställe för en dejt på kvällen: middag och en film hos Nitehawk Cinema där du kan beställa mat innan eller till och med under filmen. Eller, gå till Music Hall of Williamsburg för live underhållning. Om du vill ta en drink med en härlig utsikt, gå till Westlight, takbaren på William Vale Hotel.

Eric tipsar: Om du vill veta mer om bryggerierna i Brooklyn och provsmaka några av deras öl så kan du ta en Brewery & Beer Tasting Tour. Den här rundturen inkluderar en guidad tur till ett lokalt bryggeri där du får provsmaka olika brygd. Därefter tar ni en promenad genom området,  besöker en historisk kyrka och äter sedan pizzalunch och tar några öl i en lokal bar.

Resväg till Williamsburg

Det bästa sättet att ta sig till Williamsburg från Manhattan är med tunnelbana. Ta L train till Bedford Avenue. Härifrån kan du promenera runt i området. Du kan också ta NYC Ferry East River Route från Manhattan till norra eller södra Williamsburg.

Williamsburg i Brooklyn - Brooklyn Brewery Williamsburg i Brooklyn - Westlight på William Vale

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev


Sökresultat
från
till och med
Sökresultat