Williamsburg i Brooklyn

Williamsburg i Brooklyn

Williamsburg i Brooklyn är ett hippt och konstnärligt område i New York. Genom historiens gång har olika befolkningsgrupper bosatt sig i området och det syns även i Williamsburg nu för tiden. Det är en populär stadsdel i Brooklyn och det bor också en del kändisar där. Williamsburg har en industrilook med originella fik, barer, butiker och förstås det berömda Brooklyn bryggeriet. Du hinner se en hel del av den här stadsdelen i New York under en dag. Många affärer öppnar vid lunchtid så åk hit på eftermiddagen och stanna även för middag och en drink efteråt, det finns många coola barer att upptäcka.

Contents

Stämningen i Williamsburg

Stämningen i Williamsburg kännetecknas av en blandning av gammalt och nytt. Det har ett industriellt utseende på grund av de många gamla, “råa” byggnaderna i området. Dessutom finns det mycket graffiti, både som konstverk och som reklam som regelbundet byts ut. Om du gillar gatukonst ska du definitivt inte hoppa över Williamsburg, särskilt den norra delen av stadsdelen, ett trevligt område att besöka. De andra delarna består huvudsakligen av husbyggnader.

Till inte allt för länge sedan gick det inte att hitta stora varumärken som Starbucks och Apple i Williamsburg. På senare tid är det många av dem som har hittat hit med regeln att de får endast öppna sina butiker med en typisk Williamsburg-look för att passa in i området. Här kan du till exempel hitta coola ställen för Glossier, Kith och Nike. Trots detta är det fortfarande många små, unika butiker som kännetecknar området. På Bedford Avenue hittar man många olika mysiga små butiker. Särskilt på helgerna är det kul att gå dit, eftersom det finns alla typer av stånd och food trucks.

Williamsburg i Brooklyn - Bedford Avenue Williamsburg i Brooklyn - gatukonst

Domino Park

Vid vattnet i Williamsburg i Brooklyn finns förutom moderna byggnader även Domino Park. Den här parken hittade man tidigare Domino Sugar Refinery och används nu av många Brooklynbor som en plats för avkoppling. Särskilt under de varma sommarmånaderna är det trevligt att tillbringa lite tid här längs med East River. Utsikten över Williamsburg Bridge och Manhattan är väldigt fin oavsett årstid.

Äta och dricka i Williamsburg

Den kulturella mångfalden i New York återspeglas i de många restaurangerna, och Williamsburg är ett perfekt exempel på just detta. Det finns massor av trevliga matställen och butiker. För ett bra urval av restauranger ska du gå till Berry Street. Om du letar efter ett ställe att äta i Williamsburg rekommenderar jag att du väljer något här: Det finns garanterat något som passar just din smak. Om du gillar öl, ska du gå till New Yorks mest kända bryggeri, Brooklyn Brewery. Det finns också flera mindre kända bryggerier i Williamsburg, så alla som älskar ölkultur kommer att trivas.

För en bit äkta amerikansk paj med en kopp kaffe kan du gå till Martha’s Country Bakery. Om du är ute efter något litet att äta och/eller en drink i en avslappnad atmosfär, kan du besöka Gran Torino, ett mysigt kafé, restaurang och bar i bistrostil. Det du absolut inte får missa i Williamsburg är Smorgasburg (ja, stavningen stämmer), en matmarknad med över 100 försäljare, där du kan hitta mat och dryck från hela världen.

Williamsburg i Brooklyn - middag med utsikt Williamsburg i Brooklyn - hipp middag

Utelivet i Williamsburg

Vid nästan varje hörn av Williamsburg finns det en trevlig bar. Letar du efter en bar med en avslappnad stämning som även lokalborna går till? Gå då till Nitehawk Cinema som är ett trevligt ställe att ta med en dejt för en middag och film på kvällen. Ni kan beställa maten innan, eller till och med under själva filmen. Eller gå till Music Hall of Williamsburg för bra liveunderhållning. Kombinera att lyssna på band under middag på Brooklyn Bowl. Du kan till och med spela bowling här om du vill. Om ni vill ta några drinkar med en fantastisk utsikt, gå då till Westlight, takbaren på William Vale Hotel.

Eric tipsar: “Om du vill lära dig mer om Williamsburg kan du ta promenadrutten “Williamsburg – Greenpoint” som finns i min app Eric’s New York. Under den här rundturen kommer du att passera förbi några av mina favoritställen i det här området och få uppleva det ursprungliga Williamsburg.”

Williamsburg i Brooklyn - gatulivet Williamsburg i Brooklyn - natt på rooftop

Williamsburg hotell

Det finns flera hotell i Williamsburg som garanterar en trevlig vistelse i New York. Mina favoriter är The Hoxton Williamsburg, The Williamsburg Hotel och The William Vale. Alla dessa hotell har fina rum och en trendig takbar, den perfekta platsen för att njuta av solnedgången över Manhattan med en drink.

Hur man tar sig till Williamsburg

Det bästa sättet att ta sig till Williamsburg från Manhattan är med tunnelbanan. Ta L-tåget till Bedford Avenue. Därifrån kan du promenera runt i området. Du kan också ta NYC Ferry från Manhattan till norra eller södra Williamsburg.

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat