Greenpoint i Brooklyn

Greenpoint i Brooklyn

Greenpoint i Brooklyn är ett trendigt område i New York där du hittar massor av mysiga barer, vintagebutiker och alla sorters restauranger. Greenpoint i New York innehåller både gamla industribyggnader och lyxiga höghus. Det här bostadsområdet i Brooklyn gränsar till Williamsburg i norr och det erbjuder enastående skyline-utsikter och kan utforskas på en dag.

Contents

Atmosfär i Greenpoint

Greenpoint var tidigare ett område där många arbetare bodde med sina familjer. Nu har det blivit allt mer populärt bland unga och kreatörer som livar upp området, vilket även lett till att små företag öppnat i området. Det finns många trendiga kaffeställen och lokalborna färdas mestadels med cykel eller skateboard. I många hörn kan du fortfarande hitta klassiska bodegas som är små livsmedelsbutiker. Manhattan Avenue anses vara Greenpoints huvudgata som har en rad små butiker och matställen.

Greenpoint utforskas bäst till fots. Att vistas bland lokalborna och gå från en vintagebutik till ett lokalt bryggeri och sedan vidare till stranden för skyline-utsikt: det här är Greenpoint för mig. Ena minuten känns det som att du är i ett gammalt industriområde i New York och nästa befinner du dig bland lyxiga höghus vid stranden.

Greenpoint i Brooklyn - Små butiker Greenpoint i Brooklyn - lokal butiker

Attraktioner i Greenpoint

Greenpoint i New York har inte några stora attraktioner. Det är främst ett fint område att ta en promenad igenom. Du kan exempelvis besöka Transmitter Park som är en park på East River med utsikt över Manhattan skyline. Det är här som lokalborna kopplar av. Du kan även köpa en take away-kaffe från något av de kringliggande kaféerna och njuta av utsikten.

Eric tipsar: “Om du vill veta mer om Greenpoint kan du följa promenadturen i min Eric’s New York App. På den här promenaden passerar du några av mina favoritställen i området och får uppleva det riktiga Greenpoint.”

Mat och dryck i Greenpoint

Greenpoint är en utmärkt plats för en kul dag med mat och utsökt dryck.

Peter Pan Donut Shop

Njut av en munk från Peter Pan Donut Shop som har funnits i Greenpoint sedan 1950-talet och de erbjuder fortfarande munkar som gjorts på originalrecept. När du kliver in i butiken känns det som att du rest tillbaka i tiden: de anställda bär retrokläder och inredningen är vintage.

Bryggerier i Greenpoint

Det finns många bryggerier runt om i Brooklyn, och speciellt i Greenpoint. Besök Threes Brewing under dagen för att smaka på deras öl. I solnedgången föredrar jag att bege mig till Greenpoint Beer and Ale. Deras takterrass har en vattentank av målat glas som är extra vacker i solnedgången. Dessutom har deras öl lustiga namn. Inget är finare än att runda av dagen med en öl!

Greenpoint i Brooklyn - Bryggerier Greenpoint i Brooklyn - Atmosfär

Shopping i Greenpoint

Greenpoint är fyllt av boutiquer och fina vintagebutiker. Man stöter inte på många stora kedjor där. Dobbin Street Vintage Co-op är en bra plats för vintage-shopping i New York. Här hittar du allt från kläder och vinylplattor till möbler och konst. Den här gatan är hem till flera gamla lagerlokaler som har transformerats till butiker.

Hotell i Greenpoint

Du hittar ett antal hotell i Greenpoint. Till exempel kan du bo på The Box House Hotel som ligger nära Long Island City. Du behöver korsa Pulaski Bridge för att ta dig därifrån. Franklin Guesthouse är ett hotell som är beläget nära NYC Ferry som smidigt tar dig till Manhattan och andra platser i Brooklyn.

Hur kommer man till Greenpoint?

Från Manhattan kan du besöka Greenpoint i Brooklyn genom att ta tunnelbanan till Greenpoint Av- eller Nassau AV-stationen. Därifrån kan du promenera genom området. Ett annat sätt att ta sig till Greenpoint är genom att åka NYC Ferry till Greenpoint eller North Williamsburg.

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat