Dumbo i New York

DUMBO i New York

Dumbo, eller DUMBO, i New York är en stadsdel i Brooklyn. Dumbo är en förkortning för ”Down Under the Manhattan Bridge Overpass”, vilket är en perfekt beskrivning av platsen för det här kreativa området. Dumbo i Brooklyn är känt för sina många konstgallerier, kaféer och kullerstensgator. Brooklyn Bridge Park, Brooklyn Flea och Washington Street hittar man också här.

Stämningen i DUMBO

Dumbo var tidigare ett industriområde. Då hette det Gairville, och det kan man nu se återspeglas i de många lagerlokalerna. I slutet av 1970-talet var Dumbo billigt att bo i och lokalerna var stora så många konstnärer flyttade in till stadsdelen. Därför hittar man här många konstgallerier men det finns även många små butiker och bagerier i det här Brooklyn-kvarteret.

Sightseeing i Dumbo

DUMBO är ett perfekt område att promenera runt i och utforska. Men det finns också många saker som är värda att besöka när du är i den här delen av Brooklyn.

Manhattan Bridge foto

Washington Street är en välkänd gata i New York. Från denna gata i DUMBO är Empire State Building perfekt inramad av Manhattan Bridge-pelaren. Detta är platsen för det berömda fotot, det går inte att ta ett mer perfekt foto av Manhattan Bridge än så här!

DUMBO i New York - Washington Street

Brooklyn Bridge Park

Vid vattnet i Dumbo i Brooklyn ligger Brooklyn Bridge Park. Parken erbjuder en fantastisk utsikt över Manhattan och är en perfekt plats för en picknick eller promenad. I parken finns också den fina karusellen Jane’s Carousel. Detta är inte bara kul för barn, även vuxna kan ta en tur med karusellen.

DUMBO i New York - Brooklyn Bridge Park

DUMBO Flea Market

På söndagar är Dumbo extra roligt att besöka, för då kan man gå till DUMBO Flea Market. Loppmarknaden, som är en del av Brooklyn Flea, är en av de bästa loppmarknaderna i USA. Marknaden äger rum vid DUMBO Archway, under Manhattan Bridge.

DUMBO in New York - Flea market DUMBO i New York - Bibliotek

Adams Street Library

Det gamla lagret har förvandlats till ett bibliotek och är kul att gå in i. Adams Street Library är den första nya filialen som öppnades efter 1983 och är en del av Brooklyn Public Library. Inifrån kan du beundra utsikten över Manhattan Bridge. Byggnaden kan inte missas på grund av de stora bokstäverna på sidan.

Eric tipsar: I min app Eric’s New York hittar du flera promenadrutter, bland annat en genom DUMBO. Följ med mig längs alla möjliga ställen i Brooklyn och upptäck den här sidan av New York..

Restauranger i Dumbo

Dumbo i New York är känt för sina många fikaställen, vilket gör det till en rolig plats att utforska om man är fikasugen. En av mina favoriter är Butler, som finns nästan direkt under Brooklyn Bridge. De har några bra frukost- och lunchalternativ här. Empire Stores ligger också i denna stadsdel i Brooklyn. Det gamla lagret, som ligger mellan Brooklynbron och Manhattan Bridge och direkt intill Brooklyn Bridge Park, är en samlingsplats för butiker, kontor och restauranger. En av restaurangerna är Cecconi’s: Ett bra ställe för en lyxig middag och framför allt deras brunch är väldigt bra. Restaurangen ligger i anslutning till parken och man får en fin utsikt över Manhattan.

I Empire Stores finns även Time Out Market New York. När du besöker det gamla lagret rekommenderar jag dig att gå upp på taket. Härifrån har du utsikt över Brooklyn Bridge, Manhattans skyline och Manhattan Bridge.

DUMBO i New York - Takbar DUMBO i New York - Empire Stores

Hotell i Dumbo

Det finns inga hotell i själva Dumbo men det finns hotell i de omgivande stadsdelarna. Du kan till exempel bo på Hampton Inn Brooklyn Downtown eller Marriott at the Brooklyn Bridge. Om du vill satsa på mer lyx och bo närmare Dumbo rekommenderar jag 1 Hotel Brooklyn Bridge. Det här hotellet i Brooklyn har en pool på taket och en härlig utsikt över Manhattan.

Resväg till Dumbo?

Du kan resa från Manhattan till Dumbo på flera olika sätt. Ett av de bästa sätten är att gå eller cykla över Manhattan- eller Brooklynbron. Ett annat sätt är att ta NYC Ferry. Detta är ett enkelt och billigt sätt att ta sig till Dumbo. Ta East River Route och South Brooklyn Route och njut av fantastisk utsikt över horisonten under båtturen. Om du vill ta dig snabbt till Dumbo, är tunnelbanan det bästa alternativet. Du kan ta A- eller C-linjen till High Street eller F-linjen till York Street. Från tunnelbanestationerna är det endast en kort promenad till Dumbo.

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat