Coney Island i New York

Köp dina biljetter nu
Coney Island i New York

Coney Island i New York är ett område i sydvästra Brooklyn, känt för nöjesparken Luna Park, Wonder Wheel och New York Aquarium. Det är faktiskt en halvö med ca 60 000 invånare och består framför allt av långa sandstränder och boulevarder. När du besöker Coney Island kommer du att uppleva den sköna stämningen som en nöjespark erbjuder och har erbjudit ända sedan tidigt 1900-tal.

Coney Island and Brooklyn Tour

Det är ett perfekt ställe att undvika den kvävande hettan som kan uppstå inne i city. Stränder, boulevarder och bergochdalbanor är det första man tänker på när det gäller Coney Island. Om du vill upptäcka Brooklyn och Coney Island, och samtidigt smaka på härliga pizzor, rekommenderar jag att du tar en Brooklyn och Coney Island Pizza Tour. Det är ett perfekt sätt att besöka stranden på Coney Island på och slippa ta tunnelbanan dit (som tar ca en timme!).

Åkturer och sevärdheter i Coney Island

Coney Island brukade vara ett ställe för de mindre lyckligt lottade men är nu en stor nöjespark som nu för tiden lockar många olika sorters besökare. Många av de mindre familjeföretagen inom nöjesbranschen tvingade stänga under den enorma renovationen av Coney Island. Som tur är kan du fortfarande besöka några av ikonerna som den nästan 46 meter höga Wonder Wheel, en nästan 100 år gammal bergochdalbana: Cyclone, Nathan’s berömda varmkorvskiosk och boulevarden med alla kitschiga affärer. Även om den berömda nöjesparken som Luna Park har behållit namnet, så har den renoverats helt och hållet.

New York Aquarium

Det enda havsakvariet i New York ligger i Coney Island. I New York Aquarium kan du se, bland annat, pingviner, sjölejon, valrossar, hajar och uttrar i deras naturliga omgivningar. Det finns en Aquateater där du kan se sjölejonen och deras tränare samt en 4D-filmsal där du kan se 3D-filmer med specialeffekter. New York Aquarium är inte särskilt stort men en trevlig plats att besöka tillsammans med barnen under en dag på stranden vid Coney Island.

Coney Island Amphitheater

Coney Island Amphitheater, som ligger på Coney Island Boardwalk, är en till delvis övertäckt plats där du kan se olika band och artister uppträda. Det är framför allt trevligt att vara där på sommaren även om det är uppträdanden hela året om. Du kan se Coney Island Amphitheater konsertkalender här.

Coney Island i New York - Luna Park Coney Island i New York - Stranden

Coney Island Mermaid Parade

Ända sedan 1993 så inleder Coney Island sommarsäsongen på ett unikt sätt genom att organisera en årlig sjöjungfruparad. Vad kan man förvänta sig? Jo, detta: en parad där tusentals människor klär ut sig till antingen sjöjungfru eller till en annan av havets fantasifigurer. Det kronas även en kung och drottning och en berömdhet deltar som vattenande. Även om paraden är till för familjer så bör du veta att det är tillåtet för kvinnor i New York att visa brösten för allmänheten och den här paraden är känd för sina, ibland halvnakna, deltagare. Coney Island Mermaid Parade sker varje år på årets första sommardag.

Brighton Beach

Brighton Beach är också en del av Coney Island. När du besöker den här unika delen av staden så kommer du märka att fler personer pratar på olika slaviska språk än på engelska. Det här området kallas även för Little Russia eller Little Odessa. Under 1940 och 50-talet kom det hit många immigranter från Ukraina och fick området sitt smeknamn. De många östeuropéer som befinner sig här har ett stort inflytande på kulturen i området. Det är nog därför som så många New York-bor älskar att fira sin semester här och för att njuta av den härliga stranden, förstås! Du kommer även att märka av den slaviska kulturen på barer och restauranger. Det är helt normalt att börja dagen med ett litet glas pepprad Horilka (med honung) samt beställa in lyxig kaviar till bra priser.

Hur kommer man till Coney Island?

Om du vill åka till Coney Island så rekommenderar jag att du tar tunnelbanan dit. Tunnelbanelinjerna D och N är de snabbaste och båda tar dig till stationen Coney Island – Stillwell Avenue. Q och F tågen tar mycket längre tid.

Eric tipsar: Om du inte vill stanna på ett ställe och föredrar att utforska området så rekommenderar jag att du tar tunnelbanelinjen N eller D till Coney Island / Stillwell Avenue. Härifrån kan du ta en långpromenad på boulevarden längs havet eller på stranden till Brighton Beach Station. Tunnelbanelinjerna Q eller B tar dig tillbaka till Manhattan. Glöm inte att smaka på den berömda varmkorven (och frites) hos Nathan’s!

Hotell på Coney Island

Om du föredrar att tillbringa mer tid i Brooklyn och Coney Island under din vistelse, är Best Western Coney Island ett bra val. Härifrån tar det endast 20 minuter att promenera till stranden. Om du även tänker besöka New Yorks sevärdheter, rekommenderar jag att bo någonstans närmare Manhattan.

Coney Island i New York - Nathan's Hot Dog Coney Island i New York - Boardwalk

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat