Vädret i New York

Vädret i New York

Vädret i New York är beroende av fyra säsonger. Jag får ofta frågan “vad för slags väder kommer det att vara”. Det bästa är att titta på väderleksrapporten innan du reser. Vädret i New York kan variera från dag till dag. Här hittar du ett antal tips som kan hjälpa dig med planeringen, oavsett under vilken säsong du reser.

Contents

Olika säsonger

De olika säsongerna är:

  • Vinter: december till mars
  • Vår: mars till juni
  • Sommar: juni till september
  • Höst: september till december

Vinter i New York

Vintern börjar i mitten av december och dröjer fram till mitten av mars. I december har vintern inte satt igång på allvar och tvärtemot vad alla filmer visar brukar det inte snöa under julen i New York. Den äkta och kyliga vintermånaderna är januari och februari. De är de kallaste månaderna på året och du kommer förmodligen se snö i New York. Med lite otur får du även vara med om en snöstorm som gör att all trafik och även flygtrafiken stannar upp helt!

Lämpliga vinterkläder

Osäker på klädval för New York? Hemligheten bakom att kunna njuta av vintermånaderna i New York är använda olika lager med kläder. Det hjälper verkligen när du är ute på sightseeing och är både utomhus och inomhus där värmen står på för fullt. Glöm inte att använda mössa och vantar samt bra vinterskor.

Eric tipsar: “Det kan blir riktigt kyligt i New York i januari och februari månad. Vinden gör att det känns ännu kallare och New York-borna pratar ofta om “wind chill factor” där -5 grader snabbt känns som -15 grader. Under de här dagarna brukar jag planera in en blandning av inomhusaktiviteter. Hop on Hop off bussarna är ett bra val för sightseeing och du kan besöka ett av de många museerna. På kvällen kan man gå och se en match i det fantastiska Madison Square Garden (inomhus) när Rangers eller Knicks spelar. Eller så går man och ser en härlig Broadwaymusikal för att hålla sig varm.”

Vädret i New York - Vinter

Vår i New York

Vår i New York anländer i mitten på mars och stannar till mitten av juni månad. Vädret kan vara väldigt varierande den första tiden och det är svårt att veta hur man ska packa. Ta i alla fall med en varm jacka om du åker hit i mars. I april kan det vara riktigt varma dagar.

Lämpliga kläder på våren i New York

Du behöver fortfarande ha med dig en jacka och kanske även ett paraply. Se till att ha koll på väderleksrapporterna.

Vädret i New York - Vår

Sommar i New York

Sommar i New York börjar i mitten av juni och det kan bli riktigt varmt, nästan tropiskt. Det är viktigt att dricka mycket och använda solkräm. Det gäller framför allt för barn och om du tar en av New York sightseeingbåtarna.

För att slippa hettan och det klibbiga vädret kanske du vill ta ett dopp i kallt vatten. Detta är dock inte möjligt på Manhattan, så att välja ett hotell med pool är det bekvämaste sättet att varva ner efter en dag med sightseeing.

Lämpliga kläder på sommaren i New York

Även om hettan gör att du mest känner för att ha på dig shorts och flipflops så finns det ett antal saker som man inte ska glömma. Flipflops är inte de bästa skorna att ha på sig när man går runt i city. Vissa restauranger kan även neka dig ett bord om du har på dig shorts. Luftkonditioneringen kan också stå på vilket gör det kyligt på vissa ställen. Ska du till Financial District? Eftersom det alltid blåser mer där mellan de höga byggnaderna är det lägre temperaturer. Om du ska åka på en båttur på vattnet ska du komma ihåg att skydda dig väl mot solen. I en skön bris kan du lätt bli solbränd.

Vädret i New York - Sommar

Höst i New York

Höst i New York brukar infinna sig i mitten av september och fortsätter till mitten av december månad. Det är fortfarande varmt i början av säsongen men nätterna kan bli kalla.

Lämpliga kläder på hösten i New York

Samma sak här, du kan behöva en varm jacka eller tröja för kyligare dagar och kvällar men det kan fortfarande bli varmt under dagtid.

Eric tipsar: Det här är en av mina favoritsäsonger. Det är inte för varmt men inte heller för kallt. Det finns ökad risk för regnskurar men du kan fortfarande sitta ute och njuta av fint väder på till exempel en New York rooftop bar. Och det är vackert i Central Park under hösten.
Vill du ha mina bästa tips om packningen? Registrera dig till mitt nyhetsbrev som skickas ut varannan vecka här nedan.

Vädret i New York - Höst

Vad är det för sorts väder i New York?

Årstiderna definierar vädret i New York. Vintrarna brukar vara kalla och somrarna varma med hög luftfuktighet.

Vilken är den bästa månaden att besöka New York?

Våren och hösten är de mest behagliga temperaturerna. Se mina tips om hur du får ut det mesta av din resa, oavsett årstid.

Vilken är den kallaste månaden i New York?

Januari är vanligtvis den kallaste månaden i New York. Det är mest troligt att det kommer att snöa i januari och februari i New York.

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat