Macy’s Thanksgiving Day Parade 2024

Macy's Thanksgiving Parade

Macys Thanksgiving Day Parade hålls årligen på Thanksgiving Day i New York, på den fjärde torsdagen i november månad. 2024 Macy’s Thanksgiving Day Parade hålls den torsdag 28 november. Paraden drar många besökare varje år eller så väljer många att följa paraden på TV. I den fyra kilometer långa paraden ingår marscherande musikband, paradvagnar, cheerleaders och givetvis de berömda jätteballongerna av tecknade seriefigurer som Spindelmannen, Musse Pigg och Hello Kitty. Om du är i New York på Thanksgiving, missa inte att se Macy’s Thanksgiving Day Parade!

Macy’s Thanksgiving Day Parade

Macy’s Thanksgiving Day Parade börjar på västra sidan av Central Park vid 77th Street kl. 08.30 på Thanksgiving Day morgon. Paraden fortsätter ner 6th Avenue mot Herald Square på 34th Street, där Macy’s varuhus ligger.

Redan klockan 06.00 står människor i kö längs Macy’s paradeväg för att försäkra sig om att få en bra plats. Om du vill ha en bra plats är det bäst att ta sig dit så fort du kan på morgonen. Ibland stänger de till och med av gatorna för folk för att undvika stora folkmassor. Om du inte hittar en bra plats, promenera ett kvarter längre bort, ballongerna är så stora att du kommer att kunna se dem ändå.

Macys Thanksgiving Day Parade- Ballonger Macys Thanksgiving Day Parade - paraden

Bästa platsen för att se paraden

Bästa platsen för att se paraden är vid Central Park West mellan 60th och 70th street. De flesta åskådare befinner sig vid Herald Square. Försök undvika paraden mellan 34th och 38th Street eftersom det är fullt med kameror från olika TV-bolag som filmar paraden live. Ta en titt på Macy’s Thanksgiving Day Parade egen webbsida innan du beger dig ut i folkmassan för aktuell information – det är stor chans att rutter och tider ändras.

Macy’s Thanksgiving Day Parade Restaurantvisning

Om du vill vara säker på att få en bra plats längs med paraden, kan du boka en plats. På så sätt kan du titta på paraden utan att frysa, eller så ser du den från privat utsiktsplats utomhus. Du har även tillgång till toalett, mat och dryck.

Se årets alternativ här nedan:

  • Alternativ 1: Fira Thanksgiving på Gotham Hall. På denna vackra plats kan du titta på paraden i ett privat område utanför. Under tiden kan du gå inomhus och njuta av et urval av brunchrätter, en öppen bar och liveunderhållning. Detta alternativ är också roligt för barnen, tack vare en trollkarl, ansiktsmålning och ballongkonstnärer.
    Boka din Thanksgiving Day Parade Viewing Brunch på Gotham Hall här
  • Alternativ 3: Säkerställ en bra plats längs Macy’s Thanksgiving Parade rutt med bra utsikt över vagnarna. Håll värmen inomhus eller titta på paraden från det privata området utanför. Det finns en brunchbuffé om du blir hungrig.
    Boka din Thanksgiving Day Parade Premium Viewing Brunch här

Enorma ballonger

Macy’s Thanksgiving Day Parade är inte det enda spektaklet: Kvällen innan paraden, kan du se när de enorma ballongerna blir uppblåsta. Ballongerna fylls med helium i särskilt utsedda områden nära American Museum of Natural History i Upper West Side på Manhattan. Det är alltid mycket folk, så ha tålamod om du vill se det från nära håll. Staket ställs upp för att bilda rader och för att det ska rulla på smidigt. Uppblåsningen av ballonger lockar alltid mycket människor, så förbered dig på köer. Köerna startar oftast vid 72nd Street och Columbus Avenue vid 12-tiden. Området är öppet för allmänheten till kl. 18.00.

Eric tipsar:  “Om du inte har haft möjlighet att se ballongerna på nära håll kvällen innan Thanksgiving eller under paraden, finns det fortfarande en chans att se dem. Efter paraden töms ballongerna på luft, du kan se det vid 34th Street och 6th Avenue.”

Macy's Thanksgiving Parade - Blåser upp ballongerna Macy's Thanksgiving Parade - Spiderman

Var är Macy's Thanksgiving Day Parade?

Macy's Thanksgiving Day Parade börjar på den västra delen av Central Park på 77th Street och går mot Macy's varuhus på 34th Street. Läs mer här.

Vilken tid börjar Macy's Thanksgiving Day Parade?

Macy's Thanksgiving Day Parade börjar kl. 8.30 på morgonen. Läs mer om det här.

Hur hittar man en bra plats längs med Macy's Thanksgiving Day Parade?

För att få en bra plats längs med Macy's Thanksgiving Day Parade gäller det att vara tidigt på plats, eller att boka en plats inomhus. Läs mer här.

Hur länge håller Macy's Thanksgiving Day Parade på?

Macy's Thanksgiving Day Parade brukar pågå i tre timmar. Läs mer om det här.

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat