Julsäsongen i New York 2020

Julsäsongen i New York

Julsäsongen i New York är verkligen en magisk tid, med en väldigt fin julstämning överallt. Du kommer att häpnas av all utsmyckning, lampor och dekoration. Amerikanarna älskar julen och håller hårt på traditioner, vilket syns tydligt i hemmen som smyckas och dekoreras till max. Vid Rockefeller Center tänds varje år en stor julgran med tusentals julgransljus, och alla skyltfönster på Fifth Avenue är vackert dekorerade. Om du är i New York under julen finns det ett flertal aktiviteter du kan göra för att få den perfekta julstämningen.

The Christmas Lights Tour of Dyker Heights

Julbelysningen som utsmyckar de Amerikanska husen är överväldigande. De bäst dekorerade husen (du har säkert sett det på TV) finns inte på Manhattan utan på Dyker Heights i Brooklyn. Området blev valt till det ʺbäst dekorerade områdetʺ i USA. Ta del av en 3,5 timmar lång Brooklyn Christmas Lights Tour of Dyker Heights och se alla upplysta och juldekorerade hus.

Rundturen börjar i Midtown där bussen med guide kör mot Brooklyn. Väl framme i Dyker Heights kommer du inte tro dina ögon! Några av de sprakande och glittrande skapelserna kostar mer än 10 000 dollar. För att passagerarna ska komma in i den perfekta julstämningen visar man julfilmer och spelar julsånger i bussen.

Boka dina biljetter till Christmas Lights Tour of Dyker Heights här

Eric tipsar: Om du är i New York under julen, då är den här bussturen ett måste. Du måste se husen som du känner igen dem från Amerikanska TV-serier. Det finns gott om tid för fotografering och du kommer att häpna av all juldekoration. Bussturen kommer med alla säkerhet få dig i rätt julstämning. OBS: bussturen är mycket populär så se till att boka långt i förväg!

Julsäsongen i New-York - Dyker Heights dekorationer Julsäsongen i New York - Dyker Heights

Radio City Christmas Spectacular (The Rockettes)

Radio City Christmas Spectacular med The Rockettes är en av de mest berömda julshowerna I New York. Du ser även jultomten, delar från Nötknäpparen och förstås Jesu födelse. Du kan se en av de många föreställningar som visas varje dag från och med november varje år. Om du redan har sett showen en gång kan du gå och se den en gång till eftersom den ändras lite varje år. Den visas i Radio City Music Hall och är absolut det bästa sättet att komma in i julstämningen.

Boka dina biljetter till Radio City Christmas Spectacular här

Julsäsongen i New York - Rockettes Julsäsongen i New York - Christmas Spectacular

Rockefeller Center VIP paket: Skridskobana och Top of the Rock

Förutom en vacker julgran är Rockefeller Center också känd för sin skridskobana. Att åka skridskor vid Rockefeller är en stor upplevelse. Köerna på Rockefeller skridskobana kan vara ganska långa. Vill du åka hit under julen? Då kan du välja att köpa ett VIP-paket.

VIP biljetterna erbjuder tillgång till stugan bredvid isrinken, där finns det möjlighet att koppla av efter och under skridskoåkningen, dricka varm choklad, kaffe och ta något att äta. Allt det ingår i VIP-paketet och inkluderar också gratis entré och tillgång till Top of the Rock. Från Observation Deck på våning 70 kan du njuta av utsikten över New York city.

Boka dina biljetter till VIP paket på kvällen här

Boka dina biljetter till  VIP paket på morgonen här

Eric tipsar: Paketet är toppen för hela familjen. Du kan åka skridskor när det passar ditt schema och ni får tillgång till en VIP Chalet. Med det här erbjudandet kan du njuta av en härlig skridskotur på en av New Yorks mest populära skridskobanor utan krångel och köer.

Mysig julkryssning

Njut av en härlig julstämning ombord under den här mysiga och stämningsfulla julkryssningen i New York. Båten är inredd i en stil från 1920-talet och det serveras varm choklad, kakor och en live kör sjunger traditionella julsånger medan ni åker längs med Manhattans fantastiska skyline.

Boka julkryssningen i New York här

Julgranen vid Rockefeller Center

Den berömda julgranen vid Rockefeller Center är en alldeles egen sevärdhet i sig. Granen måste vara minst 20 meter hög och ca 7,5 m bred men den brukar vara mycket högre än så (mellan 23-27 meter). Julgranen vid Rockefeller Center pryds med 8 km lång ljusgransslinga. 2020 tänds ljusen förmodligen den 2 december. Ljusen släcks  i januari 2021. Julgranen är därefter tänd från kl. 06.00 på morgonen till midnatt och på juldagen är den tänd i 24 timmar. På nyårsafton släcks ljusen kl. 21.00.

Rockefeller Center Christmas Tree-Lightning Ceremony

Att se när de tänder lamporna för första gången i den stora julgranen vid Rockefeller har blivit en årlig tradition och är en stor ceremoni i New York. Det är mycket folk i rörelse runt Rockefeller Center under ceremonin och alla vill ha en glimt av den stora julgranen. Varje år live-sänds ceremonin på TV som ses av miljontals Amerikaner. Och varje år brukar kända artister uppträda.

VIP-biljetterna säljs snabbt slut varje år så se till att vara snabb om du vill få tag på biljetter. Med de här biljetterna får du de bästa platserna: från det vackra kaféet har du bra sikt över den vackra stora julgranen och finns det gratis dryck och snacks. Det finns även en DJ på plats.

Bra att veta att de som inte lyckas få tag i VIP biljetter oftast måste köa i flera timmar för att få en glimt av julgranen. Kvarteren runt området är fullproppade med människor, vilket innebär att det nästan är helt omöjligt att passera även till fots.

Boka dina biljetter här till Rockefeller Center Christmas Tree-Lightning Ceremony

Event angående tändningen av julgranen blir snabbt fullbokade. Om biljetterna för ceremonin redan är slutsålda, kan du pröva att boka biljetter till Rockefeller Center Christmas Tree-Lightening Gala eller Christmas Tree Lightening Reception.

Eric tipsar: Om pengar inte är något hinder och om du vill ta del av en minnesvärd upplevelse kan du gå på ceremonin. Du kan vara säker på att få de bästa platserna och undviker folkmassorna. Dessutom kan du se hur äkta New York-bor välkomnar julen.

Julsäsongen i New York - Rockefeller Tree

George Balanchine – Nötknäpparen

Nötknäpparen uppförs av New York City Ballet varje år under julsäsongen och börjar från slutet av november till början av januari. Musiken är från Pjotr Iljitsj Tjajkovskij och koreografin från George Balanchine. Det är en klassisk balletföreställning och älskad av många. Om du är i New York kan du njuta av den magiska världen under jultid med tennsoldaterna och otroliga visuella effekter i David H. Koch Theater.

Boka dina biljetter till Nötknäpparen här

New York City Holiday Lights Tour

Vill du se och uppleva höjdpunkterna av juldekoration i New York, men vill inte göra det på egen hand? Ta då den här bussturen. Bussen kör genom staden förbi det berömda Rockefeller Christmas Tree och längs med skyltfönstren på Fifth Avenue. Det kommer att vara åtta olika hållplatser där du går av bussen för att ta en kort promenad i området. Rockefeller Christmas Tree tänds först i slutet av november eller under den första veckan i december. För att du inte ska bli besviken råder jag dig att ta turen när den berömda julgranen vid Rockefeller är tänd.

Boka dina biljetter till Holiday Lights Tour här

Julsäsongen i New York - 6th Avenue Julsäsongen i New York - Skridskoåkning i Bryant Park

Julmarknader

Det finns ett antal julmarknader du kan besöka. En av de bästa hittar du i Bryant Park och på Union Square. Julmarknaden i Bryant Park har öppet 30 oktober 2020 och har öppet till 3 januari 2021. Det är en stor marknad, du kan även åka skridskor och sitta på ett av kaféerna och njuta av julkänslan. Du kan även shoppa olika slags juldekorationer. Julmarknaden vid Union Square är lite mindre och har öppet från slutet av november till och med julafton, 2020 (stängt på Thanksgiving). På den här marknaden kan du köpa olika slags matvaror och julklappar. Priserna på båda marknaderna är ganska höga men det är ändå mysigt att gå omkring. Jag köpte en gång två juldekorationer till julgranen: en liten yellow cab och en korvkiosk!

Julsäsongen i New York - Julmarknad Julsäsongen i New York - Bryant Park

Utsmyckade skyltfönster

Om det verkligen är något som bidrar till den rätta julstämningen så är det de vackra utsmyckade gatorna och skyltfönstren i New York. De större varuhusen förbereder och ägnar hela året åt att förbereda julskyltningen. Skyltningen är oftast ett tema eller en historia som en gåva till besökarna och nödvändigtvis inte tydligt säljdrivande. Julskyltningen uppskattas både av New York-bor och turister som promenerar runt i staden och letar julklappar, speciellt uppskattas skyltningen på Fifth Avenue. Affärerna med den bästa julskyltningen är:

Bloomingdale’s, Bergdorf Goodman, Saks Fifth Avenue och Tiffany’s. Och givetvis Macy’s!

När tänds all julbelysning?

Affärernas juldekorationer brukar avslöjas i slutet av november, i början av december. Det brukar vara efter Thanksgiving. Det gäller även för julgransljusen i Rockefeller Center Christmas Tree. Efter nyår tar de flesta affärer och varuhus bort all juldekoration.

Macy’s under julen

Varuhuset Macy har tillägnat ett helt våningsplan åt julen som kallas för Macy’s Santaland. Allt är vackert dekorerat och givetvis är tomten på plats. Det finns möjlighet för fotografering för barnen tillsammans med tomten (mot avgift). Kön dit brukar dock vara mycket lång.

Julsäsongen i New York - Saks Julsäsongen i New York - Cartier

Var det här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev


Sökresultat
från
till och med
Sökresultat