Julsäsongen i New York 2024

Julsäsongen i New York

Julsäsongen i New York är verkligen en magisk tid, med en väldigt fin julstämning överallt. Du kommer att häpnas av all utsmyckning, lampor och dekoration. Amerikanarna älskar julen och håller hårt på traditioner, vilket syns tydligt i hemmen som smyckas och dekoreras till max. Vid Rockefeller Center tänds varje år en stor julgran med tusentals julgransljus, och alla skyltfönster på Fifth Avenue är vackert dekorerade. Om du är i New York under julen finns det ett flertal aktiviteter du kan göra för att få den perfekta julstämningen.

Contents

The Christmas Lights Tour of Dyker Heights

Julbelysningen som utsmyckar de Amerikanska husen är överväldigande. De bäst dekorerade husen (du har säkert sett det på TV) finns inte på Manhattan utan på Dyker Heights i Brooklyn. Området blev valt till det ʺbäst dekorerade områdetʺ i USA. Ta del av en 3,5 timmar lång Brooklyn Christmas Lights Tour of Dyker Heights och se alla upplysta och juldekorerade hus.

Rundturen börjar i Midtown där bussen med guide kör mot Brooklyn. Väl framme i Dyker Heights kommer du inte tro dina ögon! Några av de sprakande och glittrande skapelserna kostar mer än 10 000 dollar. För att passagerarna ska komma in i den perfekta julstämningen visar man julfilmer och spelar julsånger i bussen.

Boka dina biljetter till Christmas Lights Tour of Dyker Heights här

Eric tipsar:  Om du är i New York under juletid, då är den här bussturen ett måste. Du måste se husen som du känner igen dem från Amerikanska TV-serier. Det finns gott om tid för fotografering och du kommer att häpna av all juldekoration. Bussturen kommer med alla säkerhet få dig i rätt julstämning. OBS: bussturen är mycket populär så se till att boka långt i förväg!”

Julsäsongen i New-York - Dyker Heights dekorationer Julsäsongen i New York - Dyker Heights

Radio City Christmas Spectacular (The Rockettes)

Radio City Christmas Spectacular med The Rockettes är en av de mest berömda julshowerna I New York. Du ser även jultomten, delar från Nötknäpparen och förstås Jesu födelse. Du kan se en av de många föreställningar som visas varje dag från och med november varje år. Om du redan har sett showen en gång kan du gå och se den en gång till eftersom den ändras lite varje år. Den visas i Radio City Music Hall och är absolut det bästa sättet att komma in i julstämningen.

Boka dina biljetter till Radio City Christmas Spectacular här

Julsäsongen i New York - Rockettes Julsäsongen i New York - Christmas Spectacular

Mysig julkryssning

Njut av en härlig julstämning ombord under den här mysiga och stämningsfulla julkryssningen i New York. Båten är inredd i en stil från 1920-talet och det serveras varm choklad, kakor och en live kör sjunger traditionella julsånger medan ni åker längs med Manhattans fantastiska skyline.

Boka julkryssningen i New York här

Julgranen vid Rockefeller Center

Den berömda julgranen vid Rockefeller Center är en alldeles egen sevärdhet i sig. Granen måste vara minst 20 meter hög och ca 7,5 m bred men den brukar vara mycket högre än så (mellan 23-27 meter). Julgranen vid Rockefeller Center installeras i mitten av november. Den pryds med 8 km lång ljusgransslinga som tänds under en ceremoni med mycket publik på onsdagen efter Thanksgiving. I 2024 tänds ljusen den 4 december. Läs allt om Rockefeller Christmas Tree Lighting Ceremony här.

Ljusen på Rockefeller Center Christmas Tree släckas den 13 januari. Julgranen är därefter tänd från kl. 05.00 på morgonen till kl. 0.00 och till julafton är julgranen tänd från kl 05.00 till kl 01.00. På juldagen är den tänd i 24 timmar. På nyårsafton släcks ljusen kl. 21.00.

Julsäsongen i New York - Rockefeller Tree

Rockefeller Center skridskoåkning

Förutom en vacker julgran är Rockefeller Center också känd för sin skridskobana. Att åka skridskor vid Rockefeller Center är en stor upplevelse. Köerna på Rockefeller skridskobana kan vara ganska långa. Vill du åka hit under julen? Då kan du välja ett paketerbjudande.

Vill du veta när skridskosäsongen i New York börjar? Prenumerera på mitt nyhetsbrev här och bli den första som får veta!

New York City Holiday Lights Tour

Vill du se och uppleva höjdpunkterna av juldekoration i New York, men vill inte göra det på egen hand? Ta då den här guidade promenaden. Tillsammans med guiden går ni genom city, förbi det berömda Rockefeller Christmas Tree och längs med skyltfönstren på Fifth Avenue och mer. Det kommer att vara flera olika stopp under den här guidade promenaden och grupperna är små. Rockefeller Christmas Tree tänds först i slutet av november eller under den första veckan i december. För att du inte ska bli besviken råder jag dig att ta turen när den berömda julgranen vid Rockefeller är tänd.

Boka dina biljetter till Holiday Lights Tour här

Julsäsongen i New York Julsäsongen i New York - Skridskoåkning i Bryant Park

Tur med häst och vagn i jultider

Julen i New York är magiskt men det kan bli ännu mer magiskt under en tur med häst och vagn. Under den här färden, kan ni luta er tillbaka och njuta av Central Park, julgranen på Rockefeller Plaza, Saks Fifth Avenue ljusshow, och mycket mer. Upplev alla julljus och dekorationer och kom i helt rätt julstämning.

Boka en tur med häst och vagn här

George Balanchine – Nötknäpparen

Nötknäpparen uppförs av New York City Ballet varje år under julsäsongen och börjar från slutet av november till början av januari. Musiken är från Pjotr Iljitsj Tjajkovskij och koreografin från George Balanchine. Det är en klassisk balletföreställning och älskad av många. Om du är i New York kan du njuta av den magiska världen under jultid med tennsoldaterna och otroliga visuella effekter i David H. Koch Theater.

Boka dina biljetter till Nötknäpparen här

Julmarknader

I New York finns det ett antal julmarknader du kan besöka. Två av de bästa finns i Bryant Park och på Union Square. Julmarknaden i Bryant Park sätter igång i slutet av oktober och har öppet till början av januari 2021. Det är en stor julmarknad, du kan även åka skridskor och sitta på ett av kaféerna och njuta av julkänslan. Du kan även shoppa olika slags juldekorationer. De här julmarknaderna är inte billiga men det är ändå mysigt att gå omkring. Jag köpte en gång två juldekorationer till julgranen: En liten yellow cab och en korvkiosk! Julmarknaden vid Union Square är lite mindre och har öppet från slutet av november till och med julafton (stängt på Thanksgiving). På den här julmarknaden kan du köpa olika slags matprodukter och julklappar. Läs allt om julmarknader i New York här.

Julsäsongen i New York - Julmarknad Julsäsongen i New York - Bryant Park

Utsmyckade skyltfönster

Om det verkligen är något som bidrar till den rätta julstämningen så är det de vackra utsmyckade gatorna och skyltfönstren i New York. De större varuhusen förbereder och ägnar hela året åt att förbereda julskyltningen. Skyltningen är oftast ett tema eller en historia som en gåva till besökarna och nödvändigtvis inte tydligt säljdBibliotekrivande.

Julskyltningen uppskattas både av New York-bor och turister som promenerar runt i staden under jultiden och letar julklappar, speciellt uppskattas skyltningen på Fifth Avenue. Affärerna med den bästa julskyltningen är:

Bloomingdale’s, Bergdorf Goodman, Saks Fifth Avenue och Tiffany’s. Och givetvis Macy’s!

När tänds all julbelysning?

Affärernas juldekorationer brukar avslöjas i slutet av november, i början av december. Det brukar vara efter Thanksgiving. Det gäller även för julgransljusen i Rockefeller Center Christmas Tree. Efter nyår tar de flesta affärer och varuhus bort all juldekoration.

Macy’s under julen

Varuhuset Macy har tillägnat ett helt våningsplan åt julen som kallas för Macy’s Santaland. Allt är vackert dekorerat både inne i och utanför butiken på Herald Square. Och även jultomten är på plats under det månadslånga firandet fram till julafton, så att du (eller dina barn) kan ta ett foto med tomten (mot avgift). Eftersom jultomten är mycket upptagen den här tiden på året krävs förhandsbokning.

Julsäsongen i New York - Saks Julsäsongen i New York - Cartier

När sätter julstämningen igång i New York?

Julstämningen i New York börjar direkt efter Thanksgiving och Black Friday-helgen. Dekorationerna tas bort i början av januari, oftast 5 eller 6 januari.

Är julen en bra tid att besöka New York?

Definitivt! Stämningen i New York är fantastisk i december. Hela staden är dekorerad och brukar inte vara så kallt ännu. Julsäsongen är därför en bra tid för en resa till New York.

Vad kan man göra under julen i New York?

Det finns ett många trevliga aktiviteter i New York under julen. Staden är full av vackert inredda skyltfönster och julgranar. Besök en av de mysiga julmarknaderna, beundra de dekorerade husen på en Dyker Heights Tour och se Rockettes på Radio City Christmas Spectacular.

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat