Snö i New York

Snö i New York

Snö i New York faller främst i januari, februari och mars. New York i snön är en unik upplevelse som du kommer ihåg länge. När det snöar i New York tycker jag om att gå ut och upptäcka staden på nytt. Allt blir väldigt fint under ett par lager snö och det är en mysig stämning. Central Park, fina Greenwich Village och Times Square är särskilt värda ett besök när det snöar. Med en bra vinterjacka, höga skor eller stövlar, och bra vinterkläder kommer du att ha det bra i New York på vintern.

New York i snö

Den första snön i New York brukar komma någon gång i november eller december. Det brukar inte vara några större mängder och mest blötsnö. Det är inte vanligt med en vit jul i NYC. I januari, februari och i början av mars brukar det däremot vara mer snö. Ibland är det också snöstorm i New York, vilket kallas för en “blizzard”. Inom ett par timmar, kan det lätt komma så mycket som en halvmeter snö. Efteråt brukar det klarna och bli en klarblå himmel och sol. Det kan dock vara rätt så kallt direkt efter en snöstorm på grund av kalla havsvindar, och temperaturen kan sjunka rejält.

Snö i New York - Times Square Snö i New York - gata

Snöröjning i New York

New York-bor är skyldiga att ha rent framför sina hus och byggnader och allt måste vara tillgängligt inom fyra timmar efter ett (kraftigt) snöfall, och man strör salt på vägar och trottoarer. Om det snöar på natten, brukar portvakter snöröja trottoaren och all snö måste vara borta innan kl. 11 på förmiddagen. New Yorks gator är lätttillgängliga. Snöhögar, ibland flera meter höga, smälter av sig själva och det kan bli blött i närheten. Därför rekommenderar jag att man har på sig höga stövlar eller bra vinterskor för att ha varma och torra fötter under vistelsen.

Eric tipsar: Glöm inte att ta med en halsduk, mössa och vantar på din resa till New York under vintern. Den kalla vinden kan kännas extra hemsk. Det är också skönt att ha flera lager av kläder på sig. Inomhus, till exempel i butiker, kan det däremot vara väldigt varmt.

Resa när det snöar i New York

När det snöar i New York fortsätter tunnelbanorna att åka, vilket gör dem till det klart bästa transportsättet. Inne i tunnelbanestationerna är det förstås torrt och varmt. Du kan ta dig överallt med tunnelbanan i New York. Så när du går ut för att upptäcka staden i vinterskrud, kan du alltid komma tillbaka till ditt hotell.

Att flyga under en snöstorm i New York

En rejäl snöstorm kan påverka din resa till New York men det är inte ofta det händer. Väderprognoserna övervakas noggrant, vilket innebär att åtgärder kan vidtas före en kraftig snöstorm. Om flyg till och från New York ställs in kommer passagegare självklart meddelas i förväg. Det är praktiskt att hålla koll på informationen själv samt kontakta flygbolaget vid behov. I värsta fall kan JFK Airport eller Newark Airport vara stänga i ett antal timmar, men räkna med att du kan vara på väg hem eller på väg till NYC redan nästa dag. Allt är välorganiserat när det snöar i New York.

Vinteraktiviteter med snö i New York

När det snöar i New York finns det alltid massor av saker att göra. Du kan behöva anpassa din dagsplanering lite grann men i allmänhet är alla sevärdheter öppna. Nedan hittar du mina bästa vinteraktiviteter med snö i New York.

Central Park

Central Park är en av de vackraste platserna i New York när det snöar. Det strös inte salt eller grus i parken så den förblir magisk. Du kan också åka skridskor på en av isbanorna eller gå till Central Park Zoo. Det är ett riktigt vinterwonderland.

Snö i New York - Central Park Snö i New York - byggnad

Museer

Ett besök på ett av New Yorks museer är perfekt under en vinterdag i staden. Det är varmt och skönt inomhus, och du kan tillbringa flera timmar där. Besök till exempel de två museerna Met eller Guggenheim. Båda ligger nära Central Park, vilket gör det enkelt att kombinera med en promenad genom den snövita parken.

Hop on Hop off buss

En rundtur med en Hop on Hop off buss i New York verkar inte särskilt bekväm när det snöar men det är väldigt bekvämt. New Yorks gator röjs snabbt efter ett snöfall, vilket gör vägarna lättframkomliga. När du sitter inne i bussen eller klär dig varmt kan du sitta på övredäck och se många av New Yorks sevärdheter.

Inomhusaktiviteter

När du är i New York är det kul att se en Broadwaymusikal eller uppleva en sportmatch. Det här är också bra aktiviteter på en vinterdag. Alla Broadwayshower och sportevenemang äger rum som vanligt när det snöar i New York. Under vintermånaderna med sön, pågår säsongerna för både ishockey och basket. Matcherna spelas alltid inomhus, så du kommer inte att störas av snön.

Shoppa i snöoväder

Under en snöstorm kan du shoppa utan problem. Särskilt i de stora butikerna, som Macy’s och Bloomingdale’s, är det enkelt att spendera några timmar. Du kan också gå till ett köpcentrum som Hudson Yards, Westfield World Trade Center eller American Dream Mall. På så sätt behöver du inte gå ut i kylan varje gång. Butiker kan stänga under en större snöstorm så personalen inte behöver åka mellan jobb och hem och slippa trafikproblem.

Saker du ska undvika att göra under en snöstorm i New York

När det snöar i New York finns det många aktiviteter du kan göra, liksom några saker att undvika:

 • Undvik att cykla
  Att upptäcka New York med cykel är en kul aktivitet. Men, det är helt enkelt mindre kul att cykla när det snöar, eller under dagarna direkt efter snöfallet. Snön som skottas på trottoaren hamnar snabbt på cykelvägarna, och snön från vägen skjuts hamnar på samma plats. Detta gör det svårt att cykla och kan till och med vara farligt. Det finns inga stänkskydd på hyrcyklarna i New York så dina kläder kan bli ordentligt nedsmutsade.

Snö i New York - transport Snö i New York - snö

 • Ha inte på dig gympaskor
  Under din resa till New York är bekväma skor viktiga. Räkna med en del blötsnö och anpassa skovalet därefter. Det kan bli stora, och kalla, pölar på trottoaren. Ibland går det inte att undvika och måste man gå genom snöblasket.
 • Undvik att ta en taxi
  En taxi är normalt ett bra sätt att ta sig från A till B. Men under en snöstorm kan vägarna vara svåra att komma åt, vilket ökar trycket på gatorna och tar det längre tid att åka en kort sträcka. Av den anledningen är det mer bättre att ta sig till destinationen med tunnelbana istället.
 • Flyg inte i snöstorm
  Om du vet att en snöstorm är på väg, kan du försöka boka om ditt flyg till en dag senare. Detta ger dig en extra dag i New York och förhindrar att du fastnar på JFK Airport eller Newark Airport.
 • Leta inte bara efter en restaurang
  När det har snöat kraftigt i New York kanske inte alla restauranger är öppna. Det är därför klokt att ringa en restaurang i förväg för att se om de är öppna. På så sätt står du inte framför en stängd dörr.
 • Lämna inte stan
  En dagstur från New York är ett bra sätt att upptäcka mer av New York och de omgivande staterna. Att lämna stan dock när det är mycket snö i New York kan bli krångligt. Vägarna är allmänt tillgängliga även i snöoväder men det finns en risk att du fastnar någonstans. Av samma anledning, rekommenderar jag inte att hyra en bil när det är snöoväder på gång. Därför är det bäst att stanna kvar på Manhattan.

Vintersporter i New York

Det går att åka skidor och snowboard i New York under din vistelse. Under en snöstorm är det förstås mindre bra men under vintermånaderna finns det många fina soldagar och kan du ge dig utför backarna i en nära omgivning. Hunter Mountain och Windham Mountain erbjuder vackra slalombackar för alla skidnivåer.

När snöar det i New York?

Den mesta snön faller i januari eller februari månad.

Vad kan jag göra när det snöar rejält i New York?

När det snöar i New York, finns det många olika aktiviteter att välja mellan. Läs mer här.

När är det kallaste månaden i New York?

Januari är oftast den kallaste månaden i NYC. Det är stora chanser att du kommer att få se snö i New York i januari eller februari.

Kan jag åka skidor eller snowboard i New York?

Under din resa till New York är det möjligt att åka skidor eller snowboard för en dag. Läs mer här.

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat