Shopping på Fifth Avenue

Att shoppa på Fifth Avenue i New York

Shopping på Fifth Avenue är en New York dröm för många. Den börjar norr om Washington Square Park i Greenwich Village och sträcker sig hela vägen till 143 Street i Harlem. Det mest kända området på Fifth Avenue ligger mellan 49th och 60th Street, ett av världens dyraste shoppingområden!

Contents

Lyxbutiker i New York

Många berömda och lyxiga high-end butiker ligger mellan 49th och 60th Streets på Fifth Avenue. Förmögna New York-bor har handlat här sedan 1906, och därför hittar man berömda märken och eleganta butiker. Gatan har också varit med i olika filmer som Breakfast at Tiffany’s och TV-serier som Gossip Girls och Sex and the City! Några av lyxbutikerna som du hittar på Fifth Avenue är bland andra Louis Vuitton, Gucci, Rolex, Dolce & Gabbana, Prada, Armani, Fendi, Versace och Cartier.

Shopping på Fifth Avenue - lyxbutiker Shopping på Fifth Avenue - Shopping gata

Föredrar mindre dyra kläder och skor? Du kan också shoppa på Fifth Avenue. Du kan gå till butiker som till exempel: Banana Republic, Michael Kors och Zara.

Här är adresserna till de mest berömda butikerna på Fifth Avenue:

Saks Fifth Avenue – Flagship Store

Huvudaffären är känd för sitt breda utbud av Amerikansk och internationell design kollektion. Flaggskeppsbutiken av lyxmärken öppnades på Fifth Avenue år 1924 och sträcker sig över ett helt kvartal. Butiken är faktiskt så stor att Saks Holiday Light Show, en årlig jultradition, visas på sidan av byggnaden.
Address: 611 Fifth Avenue

Tiffany’s – Flagship Store

Det berömda lyxvarumärket är känt för sina smycken i blå ask med vitt band. Men Tiffany’s butik på Fifth Avenue är mer än bara en smyckesbutik; på de tio våningarna visas över 40 konstverk och smycken som aldrig tidigare visats.
Adress: 57th Street & Fifth Avenue

Shopping på Fifth Avenue - Tiffany's Fifth Ave Shopping i New York - Bergdorf Goodman

Bergdorf Goodman

Ett stort varuhus med hela nio våningar fulla med exklusiva design-och modemärken. Du hittar ett brett urval av märken som Chanel, Prada, Chloé and Marc Jacobs. I varuhuset finns det även en restaurang och ett kafé.
Adress: 754 Fifth Avenue

Harry Winston

Kändisar så som Gwyneth Paltrow, Anne Hathaway och Natalie Portman är syns ofta på röda mattan med smycken från Harry Winston. Det är också därför affären har smeknamnet “jeweller of the stars”!
Adress: 718 Fifth Avenue

Andra byggnader på Fifth Avenue

Fifth Avenue är mer än enbart affärer, det finns även en hel del kända byggnader I området som Flatiron Building, Empire State Building, New York Public Library, Rockefeller Center, St. Patrick’s Cathedral och Trump Tower.

Delen av den västra sidan av Central Park mellan 82nd och 105th Street är också känd som The Museum Mile. Flera av de större museerna ligger nära varandra och därav smeknamnet och du hittar även Solomon R. Guggenheim Museum (88th Street). Under juni varje år hålls Museum Mile Festival som är en festival för att marknadsföra museerna och för att öka antalet besökare. Under festivalen är entrén till de 10 museerna, inklusive till Metropolitan Museum of Art, gratis.

Fifth Avenue används  traditionellt också för olika parader som äger rum i New York såsom Macys Thanksgiving Parade.

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat