Shopping på Fifth Avenue

Att shoppa på Fifth Avenue i New York

Shopping på Fifth Avenue är en New York dröm för många. Den börjar norr om Washington Square Park i Greenwich Village och sträcker sig hela vägen till 143 Street i Harlem. På grund av de många lyxbutikerna är den mest kända området på Fifth Avenue ligger mellan 49th och 60th Street, ett av världens dyraste shoppingområden!

shopping på Fifth Avenue

Fifth Avenue är platsen att shoppa på i New York. Varumärken som Nike, UGG, Zara, Victoria’s Secret, Adidas, H&M och Abercrombie & Fitch har flaggskeppsbutiker här. Mellan 49th och 60th Street på Fifth Avenue hittar du också många prestigefyllda och exklusiva butiker. Bland annat Louis Vuitton, Gucci, Rolex, Cartier, Dolce & Gabbana och många fler. Eller besök någon av leksaksbutikerna på Fifth Avenue, som LEGO Store och FAO Schwarz.

Denna gata har också figurerat i filmer som “Frukost på Tiffany’s” och TV-serier som “Gossip Girl” och “Sex and the City“.

Shopping på Fifth Avenue - lyxbutiker Shopping på Fifth Avenue - Shopping gata

Butiker på Fifth Avenue

Om du gillar att shoppa kan du lätt tillbringa timmar med att promenera genom butikerna på Fifth Avenue. Från Fifth Avenues flaggskeppsbutiker till designerbutiker, det finns många platser att besöka under en shoppingresa på Fifth. Här är några av de mest kända butikerna på Fifth Avenue:

Saks Fifth Avenue – Flagship Store

Huvudaffären är känd för sitt breda utbud av Amerikansk och internationell design kollektion. Flaggskeppsbutiken av lyxmärken öppnades på Fifth Avenue år 1924 och sträcker sig över ett helt kvartal. Butiken är faktiskt så stor att Saks Holiday Light Show, en årlig jultradition, visas på sidan av byggnaden.

Address: 611 Fifth Avenue

Tiffany’s – Flagship Store

Det berömda lyxvarumärket är känt för sina smycken i blå ask med vitt band. Men Tiffany’s butik på Fifth Avenue är mer än bara en smyckesbutik; på de tio våningarna visas över 40 konstverk och smycken som aldrig tidigare visats.

Adress: 57th Street & Fifth Avenue

Shopping på Fifth Avenue - Tiffany's Fifth Ave Shopping i New York - Bergdorf Goodman

Bergdorf Goodman

Ett stort varuhus med hela nio våningar fulla med exklusiva design-och modemärken. Du hittar ett brett urval av märken som Chanel, Prada, Chloé and Marc Jacobs. I varuhuset finns det även en restaurang och ett kafé.

Adress: 754 Fifth Avenue

Swarovski på Fifth – Flagship Store

Kliv in i Swarovskis färgstarka värld i deras lyxbutik på Fifth Avenue. Den 2 våningar höga butiken är värd att se även om du inte köper något. Upptäck unika smycken, dekorationer, porslin och mycket mer. Här kan du köpa smycken för under 100 dollar och smycken i en högre prisklass.

Adress: 680 Fifth Avenue

Shopping på Fifth Avenue - smycke Shopping på Fifth Avenue - Swarovksi

Harry Winston

Kändisar så som Gwyneth Paltrow, Anne Hathaway och Natalie Portman är syns ofta på röda mattan med smycken från Harry Winston. Det är också därför affären har smeknamnet “jeweller of the stars”!

Adress: 718 Fifth Avenue

Var man kan dricka och äta på Fifth Avenue

All denna shopping kommer med största sannolikhet att göra dig törstig och hungrig. Även om Fifth Avenue mestadels är ett shoppingområde finns det några matställen utspridda överallt. För en exklusiv lunch kan du gå till Blue Box Café by Daniel Boulud på Tiffany’s, The Palm Court på The Plaza eller BG på Bergdorf Goodman. Du kan också stanna till vid en Starbucks eller bege dig till Rockefeller Center, där det finns en mängd olika matställen. Ta en sallad från Sweetgreen, en pizzabit från Ace’s Pizza eller en bagel från Black Seed Bagels. Du kan också hitta fler restauranger här.

Fifth Avenue i New York

Fifth Avenue är mer än enbart affärer, det finns även en hel del kända byggnader I området.

Berömda byggnader på Fifth Avenue

Besök platser som Flatiron Building, Madison Square Park, Empire State Building, New York Public Library, Rockefeller Center, St. Patrick’s Cathedral, Trump Tower och The Plaza Hotel.

Museer på Fifth Avenue

Delen av den östra sidan av Central Park mellan 82nd och 105th Street är också känd som The Museum Mile. Flera av de större museerna ligger nära varandra och därav smeknamnet och du hittar även Solomon R. Guggenheim Museum (88th Street). Under juni varje år hålls Museum Mile Festival som är en festival för att marknadsföra museerna och för att öka antalet besökare. Under festivalen är entrén till de 10 museerna, inklusive till Metropolitan Museum of Art, gratis.

Parader på Fifth Avenue

Fifth Avenue används  traditionellt också för olika parader som äger rum i New York. Patrick’s Day Parade i New York är till exempel den äldsta och största St. Patrick’s Day Parade i New York. Fifth Avenue anordnar också parader på andra allmänna helgdagar i New York, som påsk och Columbus Day.

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat