Tiffany & Co i New York

Tiffany & Co. New York

Tiffany & Co i New York har sin flagskeppsbutik på Fifth Avenue. Tiffany & Co är kända för sina ikoniska blå presentaskar med vit rosett, en internationell symbol för stil och lyx. Många kvinnor drömmer om att en dag få en blå ask med innehållande en berömd och klassisk Tiffany diamant-förlovningsring! Ringen har spelat ett flertal roller i många filmer och berättelser världen över.
Tiffany är en amerikansk multinationellt företag med fokus på lyx, smycken och silverartiklar. Under 1837 var företaget känt och gick under namnet Tiffany, Young & Ellis och var då specialiserade inom lyxiga pappersvaror. När Charles Tiffany tog över ledarskapet 1853, ändrades namnet till Tiffany & Co och från det ögonblicket gick företaget över till att sälja lyxiga smycken.

Den berömda Tiffany diamanten

Charles Tiffany satte Tiffany på kartan när han köpte en ʺfancyʺ 287 karats gul diamant som han sedan klippte in i den berömda 128 karat Tiffany diamanten. Diamanten är ett permanent utställningsobjekt och finns i butiken på Fifth Avenue i New York och lockar tusentals besökare varje år. Tiffany diamanten ses som en symbol för Tiffany:s vackra arv och oklanderlig hantverk.

Breakfast at Tiffanys

Tiffanys & Co har butiker runt om i världen. Den mest kända affären är deras flaggskeppsbutik på Fifth Avenue i New York City. Butiken öppnade 1940 men blev internationellt känd tack vare den amerikanska klassiska filmen ”Breakfast at Tiffanys ” (1961). Holly Golightly (spelad av Audrey Hepburn) brukar njuta av sin frukost stående framför fönstren hos Tiffanys. Tiffanys är enligt Holly ”den bästa platsen i världen, där inget ont kan ske”.

Tack vare den roll som Tiffany & Co spelade i ”Breakfast at Tiffanysʺ började flera turister gå till Fifth Avenue för att uppleva samma ögonblick eller att beundra fönstren och montrarna i Tiffanys butiken.

Du kan hitta Tiffany & Co flaggskeppsbutik i hörnet av Fifth Avenue och 57th Street, nära Apple Store.

Eric tipsar: Tiffany’s på Fifth Avenue är nära Central Park och det är trevligt att kombinera besöket med en promenad eller en cykeltur genom parken.  Tiffany’s är även ett bra ställe för en lyxig ”rest room” upplevelse.

Blue Box Cafe

Det går till och med att ha en ”Breakfast at Tiffany’s”! Gå till Blue Box Cafe på den fjärde våningen i butiken på Fifth Avenue för en paus från shopping i New York. De serverar klassiska amerikanska rätter, på eget utformat porslin, till frukost, brunch och lunch. En perfekt början på morgonen eller en shoppingrunda på eftermiddagen på Fifth Avenue. Det går att boka tidigast 30 dagar i förväg och även upp till ett antal timmar innan. Se till att gå till deras webbsida senast 30 dagar innan ni vill gå dit (och tänk på tidsskillnaden).

Blue Box Cafe har just nu stängt för renovering och kommer att öppna igen under 2023

Tiffany & Co. New York - Butiken Tiffany & Co. New York - Vitriner

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat