Times Square i New York

Times Square in New York

Times Square i New York är den mest besökta platsen på Manhattan. Den här korsningen, som även kallas för “The Crossroads of the World”, har många färggranna LED skärmar och är fylld med olika personligheter. Det är en plats i city där det tas mest selfies och är ett måste för turister. Inte allt för länge sedan så var Times Square inte alls så speciellt men under 1990-talet ändrade Mayor Giuliani och Disney Corp. Times Square i New York till det ljus-och arkitekturspektakel det är idag.

Contents

Times Square i New York

Times Square kan kännas överväldigande, planera in lite tid när du väl är på plats. Gå upp för de berömda röda trapporna, sitt ned en stund och observera platsen i sin helhet.

Kostymklädda karaktärer på Times Square

Du kommer se personer utklädda till Disneyfigurer och andra berömda karaktärer. Figuranterna vill gärna att du tar ett foto tillsammans med dem. Efteråt ber de om dricks och det är vanligt att man ger dem 1-2 dollar men det är inget man måste göra. Om deras beteende känns störande kan du alltid be en polis i närheten om hjälp.

The Naked Cowboy

Du kan även stöta på The Naked Cowboy. Den här världsberömda gitarristen går omkring i endast tätt åtsittande kalsonger, höga boots och en cowboyhatt och han befinner sig ofta på Times Square. Han är där oavsett säsong och den här cowboyen underhåller massorna genom sitt minimala utstyrsel året om.

Nyårsafton på Times Square

Titta upp så ser du den berömda bollen som åker ned varje år för att inviga det nya året. Ceremonin, som kallas för Ball Drop, kan ses under en av de många nyårsfesterna.

Vid midnatt på nyårsafton kommer konfetti att fladdra ner över hela Times Square. Konfettin kommer också att innehålla papper från Wishing Wall med allas önskningar, anteckningar och mål. Vill du vara med? Du kan skriva dina nyårshälsningar på Times Square under veckorna som leder fram till den stora dagen. Årtecknet som syns under den berömda kulan kommer också att visas upp på torget, så att du kan ta ett foto med det.

Times Square Billboards

Times Square är också känt för sina reklamskyltar med annonser för världens största varumärken. De stora skärmarna håller Times Square upplyst hela tiden. Reklam här kostar mellan 5 000 och 50 000 dollar per dag, beroende på skärmens storlek. Men du kan också få plats på en Times Square-reklamskylt vid TSX Broadway-byggnaden!

Varje natt från 23:57 till 0:00 kan du uppleva Midnight Moment, där digital konst synkroniseras över Times Squares billboards. Samtidigt visar alla skyltar samma konstverk, som byts ut varje månad.

Shoppa på Times Square

Förutom ett stort antal souvenirbutiker hittar man också många flagskeppsbutiker av berömda varumärken. De här butikerna är en attraktion i sig. Det finns M&M butiken som säljer sin berömda choklad i regnbågens alla färger. Disney butiken med två våningar av alla möjliga Disneyprylar (och ett jättestort sagoslott). Gå också till Hershey’s Chocolate World för en smaklig upplevelse.

Det finns även kända klädmärken som tävlar om uppmärksamheten på Times Square. Shoppa i H&M:s enorma butik, Forever 21 eller hos Gap. Mitt emot hittar du en American Eagle Outfitters butik. På samma sida av gatan hittar du Sephora. Alla affärerna är många gånger större än på andra platser. Eftersom många butiker har öppet till midnatt så är Times Square verkligen ett ställe där du kan shoppa loss ordentligt!

Times Square i New York - Folkmassor Times Square in New York - Billboards

Museer i närheten av Times Square

Det finns ett antal utställningslokaler vid och i närheten av Times Square som Madame Tussauds, Museum of Broadway, och RiseNY. Dessa är perfekta för att lära sig mer om området eller för en regnig dag.

Musikaler i närheten av Times Square

För alla som älskar musikaler, det är här ni ska vara. I närheten av Times Square finns det över 40 olika teatrar där man visar Broadwaymusikaler varje kväll. Inte endast de stora klassiska showerna, som Lejonkungen och Chicago, men även de senaste produktionerna.

Restauranger på Times Square

Det finns även ett stort antal temarestauranger som Hard Rock Café och Bubba Gump. Runt Times Square finns också matställen för barn. Dessa restauranger är ofta större än andra och erbjuder mer utrymme för dig och barnen.

Hotell på Times Square

Om du letar efter ett hotell i New York och vill njuta av storstadspulsen mitt på Midtown Manhattan ska du absolut boka rum på ett av hotellen vid Times Square. Du kommer att bo mitt i hjärtat av city, det är promenadavstånd till många av sevärdheterna och tunnelbanan är aldrig långt borta.

Hitta till Times Square

En stor del av Times Square av för allmän trafik och blev en bilfri zon så det bästa sättet att ta sig dit är med tunnelbana. Nästan alla tunnelbanelinjer tar dig till Times Square. Den lila, röda och gula linjen stannar vid Times Square / 42nd Street. Och om du tar den blå linjen och går av vid Port Authority, befinner du dig endast ett par minuter ifrån Manhattans pulserande hjärta. Alla Hop on Hop off bussbolag börjar sina rutter på Times Square.

Times Square är Manhattans centrum och många rundturer, som The RIDE, börjar där. Det är också utgångspunkten för många Hop on Hop off-bussruter.

Eric tipsar: “När du kommer till New York kommer du förmodligen inte ha mycket tid över för sightseeing och chansen är stor att du känner av jetlag. Ta istället en promenad vid Times Square och ät något litet, som hos John’s Pizza till exempel och njut av din första kväll i city.”

Times Square i New York - Dagtid Times Square i New York - Kvällstid

Vad är Times Square känt för?

Times Square är en av de mest populära turistattraktionerna i New York. Times Square är känt som "The Crossroads of the World", och de ljusa LED-skärmarna, den livliga stämningen och de många sevärdheterna gör det till ett måste på varje resa till New York. Läs mer här.

Var ligger Times Square exakt?

Times Square är den livliga korsningen mellan 7th Avenue, 42nd Street och Broadway i Midtown Manhattan.

Vilka affärer hittar man på Times Square New York?

Times Square har många flaggskeppsbutiker och souvenirbutiker. M&M's Store, Disney Store och Hershey's Chocolate World är några av de populära butikerna på Times Square.

Är Times Square ett bra område att bo på?

Ja, det är det. När du bor runt Times Square befinner du dig i hjärtat av Manhattan. Läs mer om området här.

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat