Times Square i New York

Times Square i New York

Times Square i New York är den mest besökta platsen på Manhattan. Den här korsningen, som även kallas för “The Crossroads of the World”, har många färggranna LED skärmar och är fylld med olika personligheter. Det är en plats i city där det tas mest selfies och är ett måste för turister. Inte allt för länge sedan så var Times Square inte alls så speciellt men under 1990-talet ändrade Mayor Giuliani och Disney Corp. korsningen till det ljus-och arkitekturspektakel det är idag.

Höjdpunkter på Times Square

Times Square kan kännas överväldigande, planera in lite tid när du väl är på plats. Gå upp för de berömda röda trapporna, sitt ned en stund och observera platsen i sin helhet. Du kommer se personer utklädda till Disneyfigurer och andra berömda karaktärer. Figuranterna vill gärna att du tar ett foto tillsammans med dem. Efteråt ber de om dricks och det är vanligt att man ger dem 1-2 dollar men det är inget man måste göra. Om deras beteende känns störande kan du alltid be en polis i närheten om hjälp.

Du kan även stöta på The Naked Cowboy. Den här världsberömda gitarristen går omkring i endast tätt åtsittande kalsonger, höga boots och en cowboyhatt och han befinner sig ofta på Times Square. Han är där oavsett säsong och den här cowboyen underhåller massorna genom sitt minimala utstyrsel året om.  Det finns även ett stort antal temarestauranger som Hard Rock Café, Bubba Gump och Planet Hollywood. Titta upp så ser du den berömda bollen som åker ned varje år för att inviga det nya året. Ceremonin, som kallas för Ball Drop, kan ses under en av de många nyårsfesterna.

Shoppa på Times Square

Förutom ett stort antal souvenirbutiker hittar man också många flagskeppsbutiker av berömda varumärken. De här butikerna är en attraktion i sig. Det finns M&M butiken som säljer sin berömda choklad i regnbågens alla färger. Disney butiken med två våningar av alla möjliga Disneyprylar (och ett jättestort sagoslott). Gå också till Hershey’s Chocolate World för en smaklig upplevelse. Det finns även kända klädmärken som tävlar om uppmärksamheten på Times Square. Shoppa i H&M:s enorma butik. Eller hos Gap, som nyligen fått lokalerna där Toy’s ”R” Us satt tidigare. Mitt emot hittar du en American Eagle Outfitters butik. Alla affärerna är många gånger större än på andra platser. Eftersom många butiker har öppet till midnatt så är Times Square verkligen ett ställe där du kan shoppa loss ordentligt!

Times Square i New York - Folkmassor Times Square in New York - Billboards

Museer och musikaler i närheten av Times Square

Det finns ett antal utställningslokaler vid och i närheten av Times Square som Madame Tussauds och Ripley’s Believe it or Not. Och för alla som älskar musikaler, det är här ni ska vara. I närheten av Times Square finns det över 40 olika teatrar där man visar Broadwaymusikaler varje kväll. Inte endast de stora klassiska showerna men även de senaste produktionerna.

Hotell på Times Square

Om du letar efter ett hotell i New York och vill njuta av storstadspulsen mitt på Midtown Manhattan ska du absolut boka rum på ett av hotellen vid Times Square. Du kommer att bo mitt i hjärtat av city, det är promenadavstånd till många av sevärdheterna och tunnelbanan är aldrig långt borta.

Hitta till Times Square

I 2009 stängdes den största delen av Times Square av för allmän trafik och blev en bilfri zon. Ett stort antal tunnelbanelinjer stannar vid Times Square. Den lila, röda och gula linjen stannar vid Times Square / 42nd Street. Och om du tar den blå linjen och går av vid Port Authority, befinner du dig endast ett par minuter ifrån Manhattans pulserande hjärta. Alla Hop on Hop off bussbolag börjar sina rutter på Times Square.

Eric tipsar: När du kommer till New York kommer du förmodligen inte ha mycket tid över för sightseeing och chansen är stor att du känner av jetlag. Ta istället en promenad vid Times Square och ät något litet, som hos John’s Pizza till exempel och njut av din första kväll i city.

Times Square i New York - Dagtid Times Square i New York - Kvällstid


Du kanske även är intresserad av:

Var det här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev


Sökresultat
från
till och med
Sökresultat