Carmine’s familjerestaurang i New York

Carmine’s familjerestaurang i New York

Carmine’s familjerestaurang i New York serverar italiensk husmanskost och är perfekt för större sällskap eller familjer. Ni kommer garanterat får en trevlig och prisvärd kväll tillsammans. Maträtterna på menyn delar man med sitt sällskap. Priserna kan kännas höga men eftersom alla rätter delas, blir slutnotan inte så farligt hög!

Italiensk familjerestaurang

Carmine’s har två ställen: Carmine’s på Upper West Side och Carmine’s Times Square. Deras rätter är inspirerade av Italiens södra delar. Som fisk-och skaldjursrätter, typiska Italienska kötträtter, underbar pasta och antipasti. Portionerna är tillräckligt stora för att dela med ditt sällskap. En perfekt restaurang om ni är ett (litet) större sällskap, som fyra eller fler personer, eftersom de flesta maträtter är beräknade på fyra personer. Om ni letar efter en tre-eller fyrarättersmiddag är restaurangen ett prisvärt val jämför med många andra restauranger. Så det är ett bra val för att äta ute tillsammans med barn i New York om du besöker staden tillsammans med din familj.

Meny

Carmine’s har en utbredd meny. Som förrätt beställer jag (eller snarare vi) alltid Baked Clams. En härlig rätt med massor av vitlök. Som huvudrätt beställer jag sedan det vegetariska alternativet Penne alla Vodka, pasta med vodka-tomat-och vitlöksås. För det mesta vill jag även se en liten köttbit som tillbehör som till exempel Veal Parmigiana panerad kalvfilé med smält mozzarella och en god italiensk tomatsås. Känner du för att bli överraskad? Välj då Four Pasta Special! När det gäller val av efterrätt blir det enkelt: hemmagjord tiramisu förstås, definitivt en av de bästa bland alla restauranger i New York.

Carmine’s förr i tiden och nu

1990 öppnade Artie Cutler, Godfrey Polistina och Michael Ronis den första Carmine’s på Upper West Side. Cutlers idé var att skapa en italiensk-amerikansk bröllopsstämning varje kväll med maträtter som var tillräckligt stora för att dela med familj och vänner vid samma bord. Den amerikanska guldåldern har inspirerat många italienska restauranger runtom i USA. Den nu legendariska familjerestaurangen har nu fler restauranger i och utanför New York men ursprungsidén är densamma under åren. Härlig mat, goda viner och mysig stämning gör att man känner sig som hemma.

Eric tipsar: Carmine’s är ett bra val om du ska äta tillsammans med en grupp. Har ni biljetter till en Broadwayshow? Gå då till Carmine’s i Theater District innan eller efter showen. Personligen föredrar jag Carmine’s på Upper West Side eftersom de flesta gäster är lokala New York-bor istället för turister, och det är lite lugnare. Boka ditt bord långt i förväg för båda restaurangerna, dock. Framför allt om ni ska äta ihop på en av de stora högtiderna. Jag tycker om att äta hos Carmine’s tillsammans med min familj på Thanksgiving och julhelgen och jag brukar boka vårt bord i minst tre månader i förväg.

Carmine's familjerestaurang i New York - Penne alla Vodka Carmine’s familjerestaurang i New York - Äter middag

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat