Regn i New York

Regn i New York

Regn i New York är inte ovanligt och ibland är det dåligt väder men ingen fara! Om du ser att det samlas mörka moln utanför ditt hotellfönster och du börjar tänka “vad gör man egentligen när det regnar i New York?”, här har du några ideer och tips på vad du kan göra vid dåligt väder i New York. Bara för att det regnar i NYC betyder inte att ditt hela dagsprogram måste ändras.

Contents

Regn i New York

Om alla väderleksrapporter visar att det kommer att blir regn i New York, behöver du inte oroa dig. Vädret i New York kan ändras fort på grund av starka vindar från Atlanten och en regnskur dröjer aldrig länge. Som man säger, det finns inget dåligt väder, endast dåliga kläder! Och staden är alltid vacker, oavsett väderlek. Låt inte några regndroppar förstöra ditt humör i The Big Apple!

Det hjälper förstås om du tar med dig en jacka som kan ta några regnskurar, som en tunnare regnjacka du lätt kan ta med dig i väskan. Man kan köpa paraplyer nästan överallt, i småbutiker som drug stores Duane Reade eller i CVS sälja de billiga paraplyer. Eller, så ber du att få låna ett paraply från ditt hotell. Det är förstås en fördel om dina skor kan ta en regnskur eller två men lämna gummistövlarna hemma!

Om du redan vet i förväg vad du vill se i New York och är flexibel, är det inget problem med lite dåligt väder. Just för den här anledningen, kan jag även rekommendera ett rabattkort.

En resplan för en regnig dag i New York

Regn i New York kan göra staden till en lite ovänlig stad då och då. Men som jag sa, om du är villig att vara flexibel kommer inte ens konstant regn att störa dig. Väderprognosen för New York är något att observera. På frågan “Vad kan man göra i New York när det regnar?” brukar jag svara “Nästan allt!”. För att hjälpa dig att planera din resväg för en regnig dag i New York har jag skapat en åt dig:

Börja dagen på American Museum of Natural History . Särskilt dinosaurieskeletten imponerar på mig varje gång. Man kan tillbringa timmar på det här naturhistoriska museet, och det är också roligt för barn. Efteråt kan du ta tunnelbanelinje B eller C, som ligger framför museet, till Columbus Circle. Vid den här stationen finns en saluhall där du kan köpa något att äta.

Därefter tar du tunnelbanelinje 1 till South Ferry för att åka med gratisfärjan Staten Island Ferry. Båten seglar förbi Frihetsgudinnan och du kan se Manhattans skyline. På Staten Island kan du besöka Empire Outlets eller ta färjan tillbaka till Manhattan.

Väl tillbaka på Manhattan kan du ta tunnelbanelinje 1 till WTC Cortlandt. Du kan vandra runt i Oculus, som inrymmer ett köpcentrum, Brookfield Plaza, och besöka 9/11 Museum. Gå till tunnelbanestationen Wall Street och ta linje 4 eller 5 till Grand Central, där du kan äta på någon av restaurangerna. Besök till exempel Oyster Bar eller Cipriani, som ligger i huvudhallen. På den lägre nivån finns en matsal där du också kan äta en bit mat.

Från Grand Central kan du ta tunnelbanelinje S till Times Square. Här kan du roa dig med att besöka alla de stora butikerna eller se en Broadway-show. Den perfekta attraktionen för en regnig dag är RiseNY som också ligger i närheten.

Aktiviteter vid dåligt väder i New York

Det finns mer att se och göra i New York när det regnar. Nedan hittar du fler av mina förslag på regn i New York, sorterade efter kategori.

Museer – perfekt när det regnar ute i New York

Som jag nämnde i exempelresplanen är ett museum ett bra alternativ när det regnar och New York har många världsberömda museer. Och kanske just när det regnar, kan du passa på att lära dig något nytt samtidigt som du befinner dig inomhus. Om museer inte stod med på din planering kan till och med jag som inte är särskilt intresserad av museer, rekommendera ett besök.

Regn i New York - 911 Memorial Regn i New York - Brooklynbron

Sportevenemang – torr även fast det regnar i New York

Det är en regnig helgeftermiddag i New York eller en kväll mitt i veckan med dåligt väder – vad kan du göra? Många New York-bor kommer att rekommendera dig att delta i ett sportevenemang och heja på deras favoritlag. Jag är en av dem! Först och främst behöver matchbiljetter inte vara dyra (framför allt inte när du bokar dina biljetter online). För det andra spelas det en match någonstans nästan varje dag i New York, och för det tredje är det otroligt roligt att heja på spelarna med lokalbefolkningen. Med en blick på New Yorks sportkalender ser du direkt vilka matcher som äger rum.

Temaparker inomhus i New York

En regnig dag i New York kan spenderas i en av de inomhus nöjesparker nära New York. I American Dream Mall, som kan nås med kollektivtrafik eller taxi, hittar du bland annat Nickelodeon Universe och DreamWorks Water Park. Nickelodeon Universe handlar om de animerade karaktärerna som är centrala för de olika attraktionerna. Nöjesparken är kul för unga och gamla. En dagstur full av vattenlek är DreamWorks Water Park. Den här poolen har höghastighetsrutschbanor men också attraktioner för yngre barn. Tillsammans med vågbassängen är parken kul att besöka med barn. Förutom Nickelodeon Universe och DreamWorks Water Park kan du upptäcka livet under vattenytan i SEA LIFE Aquarium eller besöka LEGOLAND Discovery Center.

New York i regn – Äta gott på matmarknader

Det finns många matmarknader i New York. Till exempel är Mercado Little Spain i Hudson Yards et trevligt ställe där du bekvämt kan värma upp och prova spanska delikatesser. Så snart jag har en utsökt tortilla på tallriken, bryr jag mig nästan inte om regnet. I allmänhet är matmarknader en bra sak att göra när det regnar i New York. Förutom Mercado Little Spain kan du besöka Chelsea Market i Meatpacking District. Du kan inte bara smaka på rätter och mat från hela världen, utan du kan också shoppa. Om du föredrar italienska hittar du ett kulinariskt paradis på Eataly. Den ursprungliga butiken ligger nära Flatiron District, men de har också flera platser. Så när det regnar i New York kommer du absolut inte att bli uttråkad.

Fördelarna med regn i New York

Är du en sådan som inte har något emot regn i New York? Grattis! Dra fördel nu för att ha några av New Yorks höjdpunkter nästan helt för dig själv. Sevärdheter som Brooklyn Bridge, till exempel, har väldigt få besökare i dåligt väder, särskilt när det regnar på morgonen eller tidigt på kvällen.

En ordentlig regnskur kan också skapa en speciell stämning i city, perfekt om du har väntat på ett speciellt fotoögonblick! Och med regn kommer du definitivt att få bevittna det typiska New York-fenomenet med ånga som stiger upp från underjorden.

Regn i New York - Times Square

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat