Regn i New York

Regn i New York

Regn i New York är inte ovanligt och ibland är det dåligt väder men ingen fara! Om du ser att det samlas mörka moln utanför ditt hotellfönster och du börjar tänka ”vad gör man egentligen när det regnar i New York?”, här har du några tips på vad du kan göra vid dåligt väder i New York. Bara för att det regnar i NYC betyder inte att ditt hela dagsprogram måste ändras.

Regn i New York

Om alla väderleksrapporter visar att det kommer att blir regn i New York, behöver du inte oroa dig. Det kanske kommer att regna med det innebär inte att hela dagen blir förstörd under din semester. Vädret i New York kan ändras fort på grund av starka vindar från Atlanten och en regnskur dröjer aldrig länge. Som man säger, det finns inget dåligt väder, endast dåliga kläder! Och staden är alltid vacker, oavsett väderlek. Låt inte några regndroppar förstöra ditt humör i The Big Apple!

Det hjälper förstås om du tar med dig en jacka som kan ta några regnskurar, som en tunnare regnjacka du lätt kan ta med dig i väskan. Man kan köpa paraplyer nästan överallt, i småbutiker som drug stores Duane Reade eller i deli’s kostar ett paraply sällan över $ 10. Eller, så ber du att få låna ett paraply från ditt hotell. Det är förstås en fördel om dina skor kan ta en regnskur eller två men lämna gummistövlarna hemma!

Om du redan vet i förväg vad du vill se i New York och är flexibel, är det inget problem med lite dåligt väder. Just för den här anledningen, kan jag även rekommendera ett rabattkort.

Aktiviteter vid dåligt väder i New York

New Yorks regn kan göra staden till en lite ovänlig stad emellanåt. Men som sagt, om du är lite flexibel, kommer du inte ens reta dig på ihållande regn. Ha koll på New York väderprognoserna. Till frågan ”Vad kan du göra i New York när det regnar?” Jag tycker om att svara med ”nästan allt!”. Här nedan hittar du mina förslag på regn i New York, sorterade efter kategori.

Museer – perfekt när det regnar ute i New York

New York har många världsberömda museer. Och kanske just när det regnar, kan du passa på att lära dig något nytt samtidigt som du befinner dig inomhus. Om museer inte stod med på din planering kan till och med jag som inte är särskilt intresserad av museer, rekommendera ett besök. Upptäck till exempel de olika utställningarna av vapen och rustningar på Metropolitan Museum of Art, eller klättra in i flygsimulatorn vid Intrepid Sea, Air and Space Museum. Ett annat museum som jag kan rekommendera till varje besökare är 9/11 museet, som ger information om händelserna och effekterna av attackerna den 11 september.

Besöker du The Big Apple tillsammans med barn? Vissa museer är fortfarande ett bra sätt att fördriva tiden. Om hoppning från pöl till pöl har blivit tråkigt, är American Museum of Natural History sevärt. Särskilt dinosaurskeletten imponerar på mig varje gång. Du kan verkligen spendera timmar i detta naturhistoriska museum – efter det kommer regnet i New York säkert ha slutat. Om du har köpt New York Pass, rekommenderar jag att ni går till Color Factory i SoHo. Här kan ni utforska färgernas värld på ett lekfullt sätt. Bland annat kan du dyka ner i en bollpool, bevisa din rytmkänsla på dansgolvet och ta reda på vilken färgnyans du är. Kul aktivitet för både unga och gamla!

Regn i New York - 911 Memorial Regn i New York - Brooklynbron

New York i regn – perfekt för en musikal

Ingenting får dig att sluta tänka på dåligt väder i New York som att gå och se en musikal. Förutom att jag rekommenderar en Broadwaymusikal för alla, är det en trevlig aktivitet för hela familjen, särskilt när vädret i New York inte samarbetar. Medan regnet vräker ned på trottoaren utanför kan du låtas dig för med i Aladdin, Chicago eller Lejonkungens magiska värld. Medan du njuter av den fantastiska underhållningen inne i värmen, kommer inte bara dina blöta kläder att torka, det finns också en god chans att du kommer att uppleva solsken istället för regn i slutet av föreställningen. Om det regnar kan du åtminstone dansa och sjunga genom Manhattans gator inspirerade av musikalen, som Gene Kelly i den berömda musikalen ”Singin ’in the Rain”.

Sportevenemang – torr även fast det regnar i New York

Det är en regnig helgeftermiddag i New York eller en kväll mitt i veckan med dåligt väder – vad kan du göra? Många New York-bor kommer att rekommendera dig att delta i ett sportevenemang och heja på deras favoritlag. Jag är en av dem! Först och främst behöver matchbiljetter inte vara dyra (framför allt inte när du bokar dina biljetter online). För det andra spelas det en match någonstans nästan varje dag i New York, och för det tredje är det otroligt roligt att heja på spelarna med lokalbefolkningen.

När det är stor chans att det kommer att regna, särskilt på hösten och vintern, kan du tillbringa några härliga timmar på läktaren och heja på Knicks eller Nets. Madison Square Garden eller Barclays Center är bra ställen att värma upp, för det enda som kan bli blött här är spelarens tröjor! Med en blick på New Yorks sportkalender ser du direkt vilka matcher som äger rum.

Shoppa i dåligt väder New York

Om museer inte är din grej men du ändå vill tillbringa en eller två timmar och slippa regnet ett tag, är ett köpcentrum ett bra val. Det största köpcentret på Manhattan ligger i Financial District. Westfield World Trade Center Shopping Mall rymmer inte bara ett stort urval av butiker, men strukturen i strukturen är också imponerande. Eftersom alla butiker är helt övertäckta och det hela också rymmer en tunnelbanestation, håller du dig redan fin och torr på vägen dit. Men om du redan är blöt, kan du åtminstone investera i några nya kläder här.

Om du inte är nära centrum men bara vill slippa regnovädret i Central Park, finns det också ett köpcentrum på Columbus Circle som heter The Shops at Columbus Circle. Det är inte bara ett bra ställe att shoppa, du kan också bjuda på utsökt mat på Whole Foods eller äta ute på köpcentrets restauranger. Nära High Line är The Shops & Restaurants at Hudson Yards.

Temaparker inomhus i New York

En regnig dag i New York kan spenderas i en av de inomhus nöjesparker nära New York. I American Dream Mall, som kan nås med kollektivtrafik eller taxi, hittar du bland annat Nickelodeon Universe och DreamWorks Water Park. Nickelodeon Universe handlar om de animerade karaktärerna som är centrala för de olika attraktionerna. Nöjesparken är kul för unga och gamla. En dagstur full av vattenlek är DreamWorks Water Park. Den här poolen har höghastighetsrutschbanor men också attraktioner för yngre barn. Tillsammans med vågbassängen är parken kul att besöka med barn. Förutom Nickelodeon Universe och DreamWorks Water Park kan du upptäcka livet under vattenytan i SEA LIFE Aquarium eller besöka LEGOLAND Discovery Center.

New York i regn – Äta gott på matmarknader

På tal om mat: Om du besöker Hudson Yards bör du göra en avstickare till Mercado Little Spain där du bekvämt kan värma upp och prova spanska delikatesser. Så snart jag har en utsökt tortilla på tallriken, bryr jag mig nästan inte om regnet. I allmänhet är matmarknader en bra sak att göra när det regnar i New York. Förutom Mercado Little Spain finns det ett brett utbud av inomhusmarknader utspridda över hela Manhattan.

Den mest kända är förmodligen Chelsea Market i Meatpacking District. Du kan inte bara smaka på rätter och mat från hela världen, utan du kan också shoppa. Eftersom allt här är skyddat kan du trotsa regnet här ganska länge. Om du föredrar italienska hittar du ett kulinariskt paradis på Eataly. Den ursprungliga butiken ligger nära Flatiron District, men det finns också en annan filial i centrum. Så när det regnar i New York kommer du absolut inte att bli uttråkad.

Gå till berömda byggnader

Det regnar fortfarande och du har slut på idéer? Ta sedan nästa tunnelbana till Grand Central Terminal, där en sann arkitektonisk pärla väntar dig. Stationen inuti erbjuder ett imponerande målat tak, den berömda amerikanska flaggan och en gyllene stationsklocka, vilket gör den till en idealisk plats för foton. Jag kunde tillbringa timmar här och titta på liv och rörelse hos resenärer! Förutom sin arkitektoniska skönhet har Grand Central också en mängd butiker och restauranger. Så du kan enkelt spendera en hel dag här om du vill.

Är Grand Central för bullrigt och trångt för dig? Utforska sedan det offentliga biblioteket istället! Men shhh, det enda ljud du kommer att höra här regnet från New York city utanför. Huvudbyggnaden ligger precis intill Bryant Park, så det är perfekt om det bara öser ned. Det är inte bara ett bra aktivitet när det regnar, du kan spendera timmar i tystnad med att läsa böcker i Rose Main Reading Room. Om du inte gillar att läsa böcker, kan du bara dra nytta av gratis Wi-Fi eller ladda din smartphone medan du tittar på alla läsare. Kanske hittar du till och med spökbibliotikarien, som i filmen Ghostbusters …

Är du en sådan som inte har något emot regn i New York? Grattis! Dra fördel nu för att ha några av New Yorks höjdpunkter nästan helt för dig själv. Sevärdheter som Brooklyn Bridge, till exempel, har väldigt få besökare i dåligt väder, särskilt när det regnar på morgonen eller tidigt på kvällen. En ordentlig regnskur kan också skapa en speciell stämning i city, perfekt om du har väntat på ett speciellt fotoögonblick!

Regn i New York - Times Square

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat