Meatpacking District

Meatpacking District i New York

Meatpacking District i New York är ett distrikt på Manhattan som sträcker sig ungefär från West 14th Street till Gansevoort Street och från Hudson River till Hudson Street. Även om delen norr därom, upp till West 16th Street, och en del öster om Hudson Street ofta också betraktas som Meatpacking. År 1900 fanns det 250 slakterier och förpackningsanläggningar i Meatpacking District, vilket gav distriktet dess namn. Under tiden finns det bara fem kvar i distriktet. Stadsdelen är numera känd framför allt för sitt pulserande, glamorösa nattliv.

Meatpacking District historia

Meatpacking District har en historia som är mycket mindre chic än dess nuvarande image. På 60-talet började nedgången och nådde sin lägsta nivå på 80-talet. Meatpacking District var ett ganska hårt, industriellt område på den tiden, och även epicentrum för droghandel och prostitution. Bara några år senare, i slutet av 90-talet, såg saker och ting ljusare ut igen. Förvandlingen började när trendiga butiker och nattliv kom till området och satte tonen för stadsdelens nya karaktär. Det är Meatpacking District så som vi känner till det idag: För dess nattliv och mode.

Meatpacking District i New York - High Line Meatpacking District i New York - Byggnader

Höjdpunkter i Meatpacking District

Du bör inte missa att upptäcka mer av Meatpacking när du besöker New York. Det är ett relativt litet område, men det har sin egen stämning. I Meatpacking finns även ett antal intressanta sevärdheter. Det är en trevlig utgångspunkt för en mysig heldag med shopping och god mat, eller för en kul utekväll tillsammans.

High Line Park

En särskild höjdpunkt i Meatpacking District är High Line Park. Den här parken, som är byggd på en gammal upphöjd järnväg, erbjuder ovanliga stadsutsikter från ovan med vackra växter och konstverk runt omkring. Missa inte den här sevärdheten, framför allt inte på sommaren när allt blommar, och du sitta i en av solstolarna eller till och med titta på stjärnorna. Du kommer att se speciella detaljer överallt från gatunivå också. Meatpacking District är till exempel ett av de kvarter där alla gränder är kullerstensgator.

Meatpacking District i New York - High Line Park

Whitney Museum

Whitney Museum, i sin helhet Whitney Museum of American Art i New York, är ett museum som ägnar sig åt amerikansk 1900-talskonst. Museet har mer än 21 000 konstverk och det finns något för alla: Målningar, skulpturer, teckningar, foton och videor. Det har också en trevlig takterrass där du kan koppla av på sommaren med en drink och en fin utsikt över det omgivande Meatpacking.

9/11 Ground Zero Museum Workshop

9/11 Ground Zero Museum Workshop kan du få en inblick i livet för FDNY-medarbetare och räddningsgrupperna efter den 11 september. Grundaren var den officiella fotografen vid Ground Zero, vilket gjorde det möjligt för honom att ta sällsynta fotografier och skaffa speciella föremål som du nu kan se och hålla i handen i det lilla museet. Du kan uppleva detta museum bäst genom att ta den interaktiva audioturen, som berättar mer om återhämtningsperioden vid Ground Zero.

Chelsea Market

Chelsea Market är så stort att det tar upp ett helt kvarter. Den här före detta kexfabriken är fylld till brädden med olika matställen. Det är till och med en av de största ”matmarknaderna” i världen! Att strosa runt på morgonen och välja ut en god frukost är ett fint sätt att starta dagen på. Du kan också ställa samman en picknickkorg och äta lunch på en av gräsmattorna på Little Island. Den här parken är byggd på pålar i vattnet och ligger endast på ett par minuters promenadavstånd.

Meatpacking District i New York - Whitney Museum Meatpacking District i New York - Chelsea Market

Äta i Meatpacking District

Meatpacking District är ett trevligt område att gå ut i och det finns alla sorters eleganta restauranger att börja kvällen med. Gå till Dos Caminos om du är sugen på mexikansk mat. Det är en populär mexikansk restaurang i New York och det finns en bra anledning till det: maten är utsökt. De har många ställen men den i Meatpacking District är en av de trevligaste. Eller bege dig till Pastis för en fransk måltid, en hip Bistro i Meatpacking District. Ett annat trevligt ställe för en bit mat eller en drink är RH Rooftop Restaurant. Den här speciella restaurangen ligger på taket till en möbelaffär. Det går till och med att dricka ett glas vin mellan möblerna och genast välja en ny soffa för att få den hemskickad. Men hit kommer man främst för att njuta av ett glas rosé i solen på takterrassen.

Meatpacking District in New York RH Rooftop Meatpacking District i New York - Dos Caminos

Hotell i Meatpacking District

Det finns inte så många hotell i Meatpacking, men två bra alternativ är The Standard, High Line och Gansevoort Meatpacking NYC. Båda har trendiga takbarer och är därför också bra ställen att gå ut på. Nedanför Standard Hotel, bredvid hotspot-stället Standard Biergarten, hittar du även The Standard Grill. Inget standard här dock, eftersom den här restaurangen har en hipp atmosfär, som en äkta utekväll (fast utan en DJ). The Standard Grill erbjuder fantastiska steaks och fiskrätter. På sommaren har de en trevlig terrass så att du kan njuta av New Yorks gatuliv medan du smuttar på en snygg cocktail.

Meatpacking District New York Standard Hotel Meatpacking District New York Gansevoort Hotel

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat