Meatpacking District

Meatpacking District i New York

Meatpacking District är en stadsdel på Manhattan, som sträcker sig mellan West 14th Street till Gansevoort Street, från Hudson River till Hudson Street. På senare år (delvis på grund av konstruktionen av High Line Park) har området blivit större i den norra delen till West 16th Street och East of the Hudson Street. I början på förra sekelskiftet var Meatpacking District ett centrum för köttproduktion och inpackning av kött med över 250 slakterier. Nu finns det endast 30 kvar. Stadsdelen är nu framför allt känd för sitt glamorösa nattliv. Du kan läsa allt om det här.

Meatpacking Districts nya rykte

Innan Meatpacking District blev valt till ”det mest modemedvetna området i New York” i 2004, var området mindre glamoröst. På 1960-talet började det förfalla och 20 år senare var det ett ruffigt industriområde med mycket illegal prostitution och droghandel. Senare i början av 1990-talet ändrades trenden och det kom nya vibbar med hjälp av designbutiker och populära nattklubbar. Meatpacking District fick en ny karaktär och två decennier senare är det fortfarande butikerna och klubbarna som är stadsdelens stöttepelare.

Meatpacking District i New York - High Line Meatpacking District i New York - Byggnader

Höjdpunkter i Meatpacking District

En av höjdpunkterna i Meatpacking District är High Line Park. Den här parken är byggd på en gammal hög järnväg som erbjuder ovanliga stadsvyer från ovan omgiven av vackra växter och konstverk. Missa inte den här höjdpunkten under din vistelse i New York, framför allt under sommarmånaderna då allting blommar och du kan koppla av på en av solstolarna, eller varför inte titta på stjärnorna ifrån samma stol. Du kan se många detaljer från gatan också. Meatpacking District är en av de stadsdelarna vars gator är helt gjorda av kullerstenar.

Meatpacking District i New York - High Line Park

Whitney Museum och gallerier

Whitney Museum öppnade igen i en ny byggnad i Meatpacking District i maj 2015 och kulturälskare kommer att känna sig som hemma i de nya lokalerna. I den här vackra byggnaden finns det något för alla: målningar, skulpturer, teckningar, foton och konstfilm.

Meatpacking District i New York - Whitney Museum Meatpacking District i New York - Milk Studios

Restauranger i Meatpacking District

Chelsea Market

Chelsea Market är så stor att marknaden täcker ett helt kvarter. Den före detta kakfabriken är fylld med olika matstånd. Det är till och med en av de största matmarknaderna i världen! Det är kul att strosa runt på morgonen och shoppa lite godsaker till frukost. Du kan också välja en picknickkorg och fylla den med det du vill och dela den med din partner i 14th Street Park – delen av Hudson River Park i Meatpacking District.

STK SteakHouse

STK Steakhouse i Meatpacking District är deras ”flagship location” och det är en väldigt lyxig ambiance i restaurangen. De som älskar en god biffstek: en liten stek kostar 25 dollar men du kan även beställa en för 99 dollar. Personligen beställer jag alltid en filet som har mindre fett än annat kött. Du kan välja mellan en small or medium size. Som förrätt kan du beställa en Little Big Mac. Du får två små hamburgare (så kallade sliders) för 20 dollar som du kan dela med din partner. Enligt mig är de är bland de bästa (små) hamburgarna i New York. En flaska vin kostar 45 dollar och uppåt, och man måste boka bord i förväg!

Meatpacking District i New York - Chelsea Market Meatpacking District i New York - STK

The Standard Grill

Vid Standard Hotel, intill det populära The Standard Biergarten, hittar du The Standard Grill. Trots namnet är det ett coolt ställer med en skön stämning, som ett uteställe (fast utan en DJ). The Standard Grill har goda New York steaks och fiskrätter. På sommaren finns det en trevlig terrass där du kan njuta av gatulivet med en cocktail i handen.

Dos Caminos

Gå till Dos Caminos om du är sugen på mexikansk mat. Det är en populär mexikansk restaurang i New York och maten smakar alldeles utmärkt. Restaurangen finns på olika platser men den i Meatpacking District är den bästa. Man känner sig snabbt som en välkommen gäst och deras guacamole är supergod.

Meatpacking District i NYC - Standard Grill Meatpacking District i New York - Dos Caminos

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev


Sökresultat
från
till och med
Sökresultat