Upper East Side

Upper East Side i New York

Upper East Side i New York är ett kvarter på Manhattan, öster om Central Park. Det är ett ”posh” område, vilket gör det till en utmärkt plats för lyxshopping. Upper East Side har också några av de mest imponerande museerna i New York.

Museum Mile i New York

Älskar du museer? Då måste du besöka Upper East Side. Här finns det en Museum Mile som är ett område med många olika museer som Frick Collection (europeisk konst från 1500-talet och framåt), Guggenheim (modern konst), och MET (stor samling konst från olika epoker och kulturer). Alla dessa museer är världsberömda och väl värda ett besök.

Upper East Side i NYC - Metropolitan Museum Upper East Side i New York - Museum of the City of New York

Manhattans elit

Upper East Side erbjuder mer än kultur: det är även Manhattans mest exklusiva område. Det handlar om den östra delen av Central Park, och då framför allt den västra delen i det området. Gamla familjer bor här sedan generationer tillbaka, och även rikt bankfolk (Madoff bodde här) och framgångsrika advokater. Rockefellers, Kennedys och Roosevelts bodde här. Kort sagt, på den här lilla ytan av Manhattan bor förmodligen de mest rika personer per kvadratmeter i hela USA. Det återspeglas i markvärdet och priser på lägenheter. En trerummare kostar ett par miljoner US dollar och det finns även gott om lägenheter som kostar 30 miljon dollar, och mer.

Upper East Side i New York - Hus Upper East Side i New York - Herrgård

Att shoppa i Upper East Side

Restauranger och butiker på Upper East Side är exklusiva och dyra men även av hög standard. Madison Avenue är en viktig shoppinggata. Där hittar du många dyra klädesmärken. Förutom butikerna så finns det även berömda varuhus som Barneys. Halva varuhuset är till för män och den andra halvan är till för kvinnor. Mellan dem finns det korridorer, Varuhuset är enormt, både i storlek och priser, men för dem som älskar mode och märkeskläder är det ett perfekt sätt att shoppa på.  Kanske något överväldigande. Om man letar efter specialerbjudanden så hålls det en stor rea i slutet av varje säsong. Varannan vecka sjunker priserna ytterligare så tålamod lönar sig.

Mat i Upper East Side

Det finns mycket att välja mellan. Restaurangerna är för det mesta inte särskilt nyskapande. Snarare mycket konservativa. Det finns dock många bra matställen. Vill du gå till en italiensk restaurang? Gå till Sfoglia på hörnet av E 92nd Street och Lexington Avenue: en underbar liten restaurang mitt i området. Se till att boka bord i förväg så du slipper vänta..

Hotell på Upper East Side

Om du vill bo i en lyxig miljö och boka ett hotell på Upper East Side finns det några hotell jag kan rekommendera. The Franklin Hotel är ett charmigt boutiquehotell. För femstjärniga lyx, boka rum på The Mark Hotel. Om du föredrar ett kedjehotell kan du boka ett rum på Courtyard New York Upper East Side.

Upper East Side i NYC - Madison Ave Upper East Side i NYC - Central Park

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat