Roosevelt Island i New York

Roosevelt Island i New York

Roosevelt Island i New York är en ö i East River. Ön fick namnet efter den före detta amerikanska presidenten Franklin D. Roosevelt och hör till stadsdelen Manhattan. Det går att komma hit med kabelbana, tunnelbana eller färja från Manhattan. Du kan också åka från Queens genom att antingen ta färja, tunnelbana, gå eller cykla över Roosevelt Island Bridge. Ett besök till Roosevelt Island är en trevlig utflykt under din vistelse i staden. Framför allt under en vacker vårdag när träden blommar på ön.

Contents

Att komma till Roosevelt Island

Det roligaste sättet att åka till Roosevelt Island på är att ta Roosevelt Island Tram från Manhattan. Du får en härlig utsikt från kabelbanan och åkturen tar ca tre minuter. Du kan också betala med ditt MetroCard. Har du ett Unlimited Ride MetroCard? Då åker du gratis! På vägen tillbaka kan du ta tunnelbanan vilket är det snabbaste sättet. Fast det är trevligare att ta NYC Ferry eftersom du får en härlig utsikt över Manhattans skyline. Har du hyrt cyklar för att cykla runt i city några timmar? Det går att ta med cyklarna på färjan! För endast 1 dollar extra kan du ta med cykeln på NYC Ferry och ta en fin liten cykeltur på Roosevelt Island.

Eric tipsar: Du kan upptäcka Roosevelt Island med hjälp av promenadrutten i min app Eric’s New York. Öppna appen och välj “vandringsleder” för att hitta rutten “Tudor City – Roosevelt Island” som jag har skapat själv. Under den här promenaden tar jag dig med till olika platser på ön och på Manhattan.

Roosevelt Island i New York - Kabelbana Roosevelt Island i New York - Skyline

Sevärdheter på Roosevelt Island

Även om Roosevelt Island är en ganska liten ö, finns det ett antal platser väl värda att ses. De flesta av dem hittar du på den södra halvan av ön. För att komma hit, gå helt enkelt till vänster när du kliver av Roosevelt Island Tram. Den andra halvan av ön är framför allt boende och mindre sevärt.

Franklin D. Roosevelt Four Freedoms Park

På den södra udden finns Franklin D. Roosevelt Four Freedoms Park. Den här nydesignade parken består av ett stort gräsfält med murar och stigar av vit granit, och en byst av Franklin D. Roosevelt. Det är gratis att besöka ön och det är öppet sex dagar i veckan från april till och med september mellan kl. 09:00-19:00, och från oktober till och med mars mellan kl. 09:00-17:00 (stängt på tisdagar).

Eric tipsar: Personligen skulle jag köpa något att äta på Manhattan, som t. ex. hos Pick a Bagel på Lexington Avenue, och sedan ta kabelbanan över till Roosevelt Island. Här kan jag sedan äta min lunchbagel och njuta av utsikten över Manhattan samtidigt. Ett perfekt sätt att undvika stressen i city för en liten stund. Ta färjan tillbaka för en fin liten båttur och koppla av en stund innan New York äventyret fortsätter.

Roosevelt Island i New York - Minnesmonument Roosevelt Island i New York - Smallpox Hospital

Small Pox Hospital

Nu för tiden är Small Pox Hospital ett tomt och spöklikt ställe mot var det en gång i tiden var. Sjukhuset fick sitt namn från den då dödliga sjukdomen och var det enda sjukhuset i USA som tog emot patienter med smittkoppor. Ruinerna skyddas nu av stängsel och du kan endast se den gamla byggnaden från utsidan men det är värt att promenera förbi när du befinner dig på ön. Det ligger på den södra sidan av Roosevelt Island och du passerar ruinerna när du lämnar kabalbanan för att gå till minnesmonumentet.

Roosevelt Island i New York - Tar en promenad

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat