Roosevelt Island Tram i New York

Roosevelt Island Tram i New York

Roosevelt Island Tram i New York är inte 100% gratis men eftersom de flesta turister har ett Unlimited MetroCard bestämde jag mig för att lägga till den här sevärdheten ändå under kategorin ”gratis”. Missa inte chansen att gå dit om du är i närheten! Du får en fantastisk utsikt från Roosevelt Island Tram över Manhattan, East River och Roosevelt Island. Visste du om att man spelade in en berömd scen från den första Spiderman filmen här?

Att ta Roosevelt Tram

Ingången till Roosevelt Island Tram hittar du på 2nd Avenue och 60th Street. Kabelbanan påminner om en skidlift. Gå upp och betala med ditt tunnelbanekort. Om du har ett Unlimited MetroCard åker du med gratis (du kan även köpa ett MetroCard innan du åker till New York). Linbanan tar dig till Roosevelt Island på fyra minuter. Roosevelt Island är en liten ö i East River. Det bor ca 16 000 personer på ön och många har även sina arbetsplatser där. På Roosevelt Island kan du ta en underbar (och stilla) promenad. Om du känner för det, gå då till floden och till vänster. Det finns många bänkar att vila trötta fötter på och du har en fin utsikt över Manhattan. Du kan använda samma linbana igen för att komma tillbaka men den finns även en tunnelbanestation precis bakom linbanan mellan de två lägenhetshusen. Ett annat alternativ är att ta NYC Ferry. Du går ombord på den östra delen av ön. Första hållplatsen på rutten är Long Island City och därefter fortsätter färjan till Manhattan.

Roosevelt Island Tram i New York - Kabelvagn Roosevelt Island Tram i NYC - East River

I 2002 fanns det en scen härifrån med Spindelmannen. Under 2010 var det stora renoveringar och både vagnen och kablarna blev utbytta. Vill du veta vad du kan förvänta dig? Se filmen och hela resan här nedan (som tar fyra minuter).

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev


Sökresultat
från
till och med
Sökresultat