Roosevelt Island Tram i New York

Roosevelt Island Tram i New York

Roosevelt Island Tram i New York är ett måste! Med denna luftspårvagn kan du korsa East River från Manhattan till Roosevelt Island på fyra minuter. Längs vägen kan du njuta av spektakulära vyer över Manhattan, East River och Roosevelt Island.

Du kan ta Roosevelt Tram gratis med det obegränsade MetroCard. I annat fall kostar det $2.90.

Contents

Åka med Roosevelt Tram

Ingången till Roosevelt Island Tram hittar du på 2nd Avenue och 60th Street. Kabelbanan påminner om en skidlift. Gå upp och betala med ditt tunnelbanekort. Om du har ett Unlimited MetroCard åker du med gratis (du kan även köpa ett MetroCard innan du åker till New York). Roosevelt Island linbanan tar dig till Roosevelt Island på fyra minuter. Roosevelt Island är en liten ö i East River. Det bor ca 16 000 personer på ön och många har även sina arbetsplatser där.

Utsikt över Manhattan

Roosevelt Island kan du ta en underbar (och stilla) promenad. Om du känner för det, gå då till floden och till vänster. Det finns många bänkar att vila trötta fötter på och du har en fin utsikt över Manhattan. Du kan använda samma linbana igen för att komma tillbaka men den finns även en tunnelbanestation precis bakom linbanan mellan de två lägenhetshusen.

Ett annat alternativ är att ta NYC Ferry. Du går ombord på den östra delen av ön. Första hållplatsen på rutten är Long Island City och därefter fortsätter färjan till Manhattan. I 2002 fanns det en scen härifrån med Spindelmannen. Vill du veta vad du kan förvänta dig? Se filmen och hela resan här ovan av hela resan.

Roosevelt Island Tram i New York - Kabelvagn Roosevelt Island Tram i NYC - East River

Vad kostar det att ta Roosevelt Island Tram?

En enkel resa kostar $2.75 men det är gratis med ett Unlimited MetroCard.

Hur betalar man för Roosevelt Island Tram?

Du kan betala för resan med ett MetroCard. Läs mer om Roosevelt Island Tram här.

Var avgår Roosevelt Island Tram från?

Ingången till Roosevelt Island Tram ligger vid 2nd Avenue och 60th Street.

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat