Upper East Side Shopping i New York

Shoppa på Upper East Side i New York

Att shoppa vid Upper East side är kanske inte lika uppenbart som att shoppa vid Fifth Avenue. Hur som, så är det ett område som du bör kolla in. Upper East Side är en del av Manhattan och ligger mellan 59th och 96th gatan på östra sidan av Central Park, området är ca 3 mil (från söder till norr) Området är känt för att vara chique; rakt fram från central Park vid Fifth Avenue kan du se Brown Stone hus. Området kallas även för Museum Mile av den anledningen att det finns så många kända museer t.ex. Guggenheim Museum och Metropolitan Museum of Art.

Du kan enkelt kombinera shopping med ett stopp på ett av museerna. Även en rofylld morgon i Central Park kan enkelt kompletteras med en eftermiddag av shopping, eftersom det finns något för alla.

Samma märken men lite lugnare

Till skillnad från den berömda Fifth Avenue shoppingområdet (den del precis nedanför Upper East Side), är Upper East side ett lugnt område med mindre turister (trots att det är samma affärer) Du hittar bl a märken som Victorias Secret, Aldo och Sephora, ligger vid Lexington Avenue runt 62nd street och nedan. Du hittar berömda Bloomingdale’s på 59th street mellan 3rd och Lexington.

Upper East Side Shopping i NYC - Fönstershoppa Upper East Side Shopping i New York - Fifth Avenue

Lyxshopping

För de som vill spendera lite mer pengar, eller till dom som vill njuta av lyxig atmosfär av området, de ska bege sig till Madison Avenue. Där hittar du de senaste designerna och de lyxigaste märkena, oftast ligger affärerna i vackra byggnader med stora, smyckade skyltfönster. Lanvin, Oscar de la Renta, Christian Louboutin och Dolce & Gabbana har butiker här.

Upper East Side Shopping i New York Upper East Side Shopping i NYC - Skyltfönster

Shoppa secondhand

För en äkta New York-upplevelse måste du förstås gå och shoppa secondhand: den här stadsdelen är full med andrahandsbutiker, eller välgörenhetsaffärer, och du hittar de flesta från 80th Street till 2nd och 3rd Avenue. Secondhand shopping har blivit en äkta trend och det bästa är ju förstås att mycket av inkomsterna går till olika välgörenhetsorganisationer. Du kan hitta fantastiska saker hos ”Cancer Care Thrift Shop” (3rd & 82nd Street). Butikerna kanske inte känns så lockande men det lönar sig att besöka dem: det finns ställen där du kan hitta Chaneljackor, Pradaklänningar och Jimmy Choo’s!

Roosevelt Island Tramway

Att ta Roosevelt Island Tramway från Upper East Side till Roosevelt Island är ett härligt sätt att njuta av Manhattans skyline. Du kan gå på vid 2nd Avenue vid 60th Street. Kabelbanan åker var 15:de minut mellan kl. 06:00 och 02:00 (och till 03:30 på helgerna). Besök den nya parken Four Freedoms som gjordes iordning till ära av president Roosevelt och hans berömda tal Four Freedoms Speech år 1941. Parken har öppet varje dag mellan kl. 09:00-17:00, stängt på tisdagar.

Upper East Side Shopping i NYC - Roosevelt Island Upper East Side Shopping i NYC - Utsikt

Fikaställen

För något litet att äta och dricka kan du gå till:

  • Ladurée, Madison Avenue & 70th Street: missa inte deras macarons
  • Two little Red Hens, 2nd Avenue & 86th Street: berömt bageri på grund av deras cupcakes
  • Juice Generation, Lexington Avenue & 63rd Street: hälsosamma smoothies och goda juicer

Var det här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev


Sökresultat
från
till och med
Sökresultat