Upper East Side shopping i New York

Shoppa på Upper East Side i New York

Upper East Side shopping är kanske inte lika självklart som att shoppa på Fifth Avenue. Oavsett, så är det ett område som du absolut inte ska missa! Upper East Side är en del av Manhattan och ligger mellan 59th och 96th gatan på östra sidan av Central Park, området är ca 3 mil (från söder till norr). Det är ett av New York mest stiliga stadsdelar: Mitt emot Central Park vid Fifth Avenue, kan du också beundra många Brown Stone-byggnader och lyxiga märkesbutiker.

Contents

Butiker och museer

Den del av Fifth Avenue som ligger nära Central Park kallas för ”Museum Mile” på grund av alla museer som finns här som Guggenheim Museum och Metropolitan Museum of Art. Det är enkelt att kombinera ett besök på ett av museerna med lite shopping på Upper East Side. Även en rofylld morgon i Central Park kan enkelt kompletteras med en eftermiddag av shopping på Upper East Side, eftersom det finns något för alla.

Samma märken, lite lugnare

Till skillnad från den berömda Fifth Avenue shoppingområdet (den del precis nedanför Upper East Side), är Upper East side ett lugnt område med mindre turister trots att det är samma butikskedjor. Även här hittar du klädmärken som Zara och Sephora. De hittar man framför allt på Lexington Avenue, vid 62nd Street och längre ned. Du hittar det berömda varuhuset Bloomingdale’s på 59th street mellan 3rd och Lexington.

Upper East Side Shopping i NYC - Fönstershoppa Upper East Side Shopping i New York - Fifth Avenue

Lyxshopping

För de som vill spendera lite mer pengar, eller de som vill njuta av den lyxiga stämningen i den här stadsdelen, ska bege sig till Madison Avenue. Där hittar du de senaste designerna och de lyxigaste märkena, oftast ligger affärerna i vackra byggnader med stora, utsmyckade skyltfönster. Lanvin, Oscar de la Renta, Christian Louboutin och Dolce & Gabbana. Varje butik och dess kunder är en upplevelse i sig.

Upper East Side Shopping i New York Upper East Side Shopping i NYC - Skyltfönster

Roosevelt Island Tramway

Att ta Roosevelt Island Tramway från Upper East Side till Roosevelt Island är ett härligt sätt att njuta av Manhattans skyline. Du kan gå på vid 2nd Avenue vid 60th Street. Kabelbanan åker var 15:e minut. På Roosevelt Island kan du besöka Four Freedoms  Park, som är till ära av president Roosevelt och hans berömda tal Four Freedoms Speech år 1941. (Öppet varje dag mellan kl. 09.00-17.00, stängt på tisdagar).

Upper East Side Shopping i NYC - Roosevelt Island Upper East Side Shopping i NYC - Utsikt

Något litet att äta och en välförtjänt paus

Ta en paus från allt shoppande hos RalphFör något litet att äta och dricka kan du gå till Ralph’s Coffee på Madison Avenue. I det här lilla söta kaféet inne i en Ralph Lauren butik, kan du sitta ned och fika en stund. Ett annat bra fikaställe är cupcakebutiken Sprinkles på Lexington och 61st Street. För en av mina favoritbagelställen, gå till Pick A Bagel på Lexington Avenue och 77th Street. Välj en bagel och något av alla olika toppings.

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat