Jul i New York 2021

Jul i New York

Jul i New York är en magisk tid. Amerikanerna är mycket angelägna om att dekorera sina hem och likaså alla varuhus och butiker. Gator och skyltfönstren är dekorerade till max. Staden är alltid vackert upplyst men under julen är det något extra, nästan som i en äkta saga! Christmas Day (juldagen) är den stora dagen till skillnad mot Sverige. Det kan vara bra att veta att man inte firar annandag jul i USA.

Vad kan du förvänta dig under julen?

Under julen samlas familjer och släktingar för att fira juldagen tillsammans, äta middag och för att dela ut julklappar. Att öppna presenterna är huvudattraktionen för amerikanerna, likväl som det är för oss svenskar. Om du vill äta ute på restaurang rekommenderar jag att du bokar bord långt i förväg eftersom alla restauranger kommer att vara fullbokade veckor, i vissa fall i månader, i förväg. Jag kan rekommendera restaurangerna Philip Marie, Marseille eller Bryant Park Grill. Om ni är en större grupp som besöker New York rekommenderar jag att ni bokar bord på den italienska familjerestaurangen Carmine’s. Något att ha i åtanke är att de flesta affärer och även stora varuhus har stängt under juldagen.

Julafton i New York

Under juldagen är de flesta restauranger fullbokade, då många New York-bor har som tradition att äta ute den dagen. Däremot är det inte så på julafton. Är du i New York under julen? I så fall är det bäst att fokusera på julafton. Självklart är det värt att försöka boka bord under juldagen men det är oftast svårt och de flesta bra restauranger är fullbokade sedan länge. Lyckas du inte med att få tag i en ledig restaurang under juldagen, boka då för Christmas Eve (julafton).

Eric tipsar: För en god julmiddag eller en speciell upplevelse på julafton kan du även boka en lyxig julmiddagskryssning. Under den här middagskryssningen får du en vacker utsikt över New York City och du kan njuta av de goda julrätterna ombord. Ett annat suveränt alternativ för julafton eller juldagen är skridskoåkning vid Rockefeller Center inklusive ett besök till observatoriedäck på Top of the Rock!

Jul i NYC - Juldekorationer Jul i New York - Julskyltning

Juldagen i New York

På juldagen i New York är det mysigt att ta en längre promenad. Du kan gå genom city eller i Central Park. Under din promenad kan du till exempel åka skridskor vilket är både roligt och stämningsfullt.

Om du vill njuta av en härlig brunch på juldagen och njuta av Manhattans fantastiska skyline samtidigt, kan jag varmt rekommendera att du boka brunchkryssningen på juldagen. Det går även att uppgradera biljetten till premium för den här båtturen vilket även ger dig tillträde till utedäck högst upp.

OBS: Entrén till Frihetsgudinnan är stängd på juldagen.

Läs mer här om uppleva julen i New York

Jul i NYC - Radio City Christmas Spectacular

Kommer det snöa i New York under julen?

Det är vanligtvis inte särskilt kallt i New York i december. Risken för snö under semestern är därför mycket låg. Julkänslan i New York "href="https://www.newyork.se/jul-i-new-york/">julkänslan i New York kommer inte att vara lägre av denna anledning.

Kan jag gå ut och äta middag i New York under julen?

Att äta ute på en restaurang i New York är en rolig aktivitet under julen. Det finns ett antal rekommenderade restauranger under julen i New Yor. Kom ihåg att boka i förväg. En middagskryssning på julafton kan vara ett mysigt alternativ till att äta ute.

Finns butiker öppna under julen i New York?

Många butiker, även de stora varuhusen, är stängda på juldagen. Detsamma gäller för många attraktioner. Roliga aktiviteter inkluderar skridskoåkning eller en (middag) kryssning.

Var det här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev


Sökresultat
från
till och med
Sökresultat