The Rockettes

The Rockettes

The Rockettes är en världskänd dansgrupp som är kända för sin högsparkande precision och otroliga scenuppträdanden. Rockettes som är baserade i New York har varit en jultradition i Radio City Music Hall sedan 1930-talet, där de varje år uppträder med den klassiska showen Radio City Christmas Spectacular.

Biljetter för 2024 finns ännu inte tillgängliga
Vill du få ett meddelande så fort det finns biljetter? Skicka ett mejl till [email protected] så får du ett meddelande redan samma dag som biljetter finns att köpa!

Köp dina biljetter till Radio City Christmas Spectacular här

Contents

The NYC Rockettes

New York Rockettes grundades i St. Louis, Missouri när den lokala dansläraren Russell Markert ombads skapa en audition för St. Louis stadsopera. Markert rekryterade en grupp långa, talangfulla dansare och det var starten för Missouri Rockets. År 1925 när gruppen bjöds in till att uppträda på New York World’s Fair döpte Markert om dem till “Rockettes” för att återspegla deras nya hemstad.

Radio City Rockettes som består av talangfulla dansare från hela landet är kända för sin unika stil och hårda träning. Varje Rockette måste kunna sparka upp benet i en 135-gradig vinkel samtidigt som man är i perfekt synk med resten av gruppen. Den här imponerande bedriften är bara en av många anledningar till varför Rockettes anses vara den gyllene standarden inom precisionsdans.

Deras signum är den “höga sparken i ögonhöjd”, som går ut på att sparka ett ben upp i sin ögonhöjd i perfekt harmoni med danskollegorna. Den här rörelsen kräver åratal av träning och målmedvetenhet, och det har blivit en av de mest kända bilderna som associeras med Rockettes.

Rockettes träning

Det är inte lätt att bli en Rockette. Varje år anordnar dansföreningen strikta uttagningar för att välja nya medlemmar, och bara ett litet antal dansare får chansen att gå med. De utvalda måste genomgå intensiv träning för att lära sig den exakta koreografin och tajmingen som krävs för att bli en Rockette. Allt det hårda arbetet har resulterat i en grupp med högkvalificerade dansare som kan utföra enastående föreställningar som får publiken att tappa hakan.

The Rockettes - Radio City Music Hall The Rockettes - precisionsdans

The Rockettes Christmas Spectacular

Vid sidan av de precisa danskunskaperna är Rockettes också kända för sina eleganta dräkter och scenuppsättningar. Den årliga julföreställningen Christmas Spectacular som Rockettes uppträder med innehåller en rad olika scener från New Yorks myllrande gator till det magiskt vackra vinterlandskapet och ett besök hos jultomten. Rockettes själva är uppklädda med massor av olika dräkter, allt från glittrande klänningar och fjädrade huvudbonader till marscherande banduniformer och leksakssoldatkläder.

Under årens gång har Rockettes uppträtt på flera olika välgörenhetsevenemang och de har även samarbetat med organisationer som Frälsningsarmén och amerikanska Röda korset.

Men Rockettes är mycket mer än bara en dansgrupp – de är också en kulturell institution. För många familjer är Rockettes show på Radio City Music Hall en älskad jultradition som har förts vidare genom generationer. Christmas Spectacular är en upplevelse som verkligen sprider julstämning och den fortsätter att vara en av julens höjdpunkter i New York.

Om du planerar att besöka New York under julen – missa inte Rockettes Christmas Spectacular!

Köp dina biljetter till Radio City Christmas Spectacular här

Rockettes-biljetter

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat