Julmarknader i New York 2021

Julmarknader i New York

Julmarknader i New York är, precis som på många platser i Sverige, väldigt populära. Det är en dröm av många att befinna sig i New York under julsäsongen, missa då inte att besöka till en julmarknad. Alla fina juldekorationer och julbelysning gör att du kommer i en härlig julstämning, missa inte chansen att besöka en julmarknad! Jag kan verkligen rekommendera att du reser till New York under julen. Se till att planera och boka in alla aktiviteter långt i förväg. Här under ser du en lista med de mysigaste julmarknaderna i New York.

Julmarknaden i Grand Central Terminal

Julmarknaden i Grand Central Terminal organiseras för den 17:e gången i år. Över 70 julstånd säljer sina varor här och det är lätt att hitta julklappar till dina nära och kära. Sortimentet varierar från kläder i alla storlekar till handväskor, smycken, skönhetsartiklar och juldekorationer. Du behöver inte heller leta efter något att dricka och äta. Det finns ytterligare en fördel med den här julmarknaden: den befinner sig inomhus så du slipper frysa. När det blir för kallt ute, kan du helt enkelt gå in och bli inspirerad av allt julmys. Julmarknaden börjar i mitten av november och har öppet till och med julafton.

 • Datum: Från mitten av november – 24 december 2020 (stängd på Thanksgiving)
 • Öppettider: Måndag – fredag kl. 10-20, lördagar kl. 10-19, söndagar kl. 11-18,  julafton öppet mellan kl. 10-18
 • Adress: Grand Central Terminal, Vanderbilt Hall (42nd Street och Park Avenue)

Julmarknaden i Grand Central Terminal Julmarknaden i Grand Central Terminal

Julmarknaden på Columbus Circle

Julmarknaden på Columbus Circle hittar du i den sydvästra delen av Central Park. Den är omöjlig att missa. Julmarknaden är så stor att du kan gå runt i flera timmar bland alla julstånden. Letar du efter julklappar? Då har du kommit till rätt plats. Du hittar träsnideri, choklad, godis och praliner, designsmycken, kläder och olika accessoarer. Det finns även många olika slags bakverk, goda korvar och du kan värma dig med ett glas varm glögg. Julmarknaden organiseras varje år i december.

 • Datum: Från början av december till och med julafton 2020
 • Öppettider: Måndag – lördag kl. 10-20, söndagar kl. 10-19, julafton öppet mellan kl. 10-16
 • Adress: Columbus Circle, W 59th Street och Broadway

Julmarknaden på Union Square

Julmarknaden på Union Square ligger i Midtown, mitt i hjärtat på Manhattan. Stämningen påminner om julmarknaden på Columbus Circle. Det finns över 100 julstånd. Eftersom det är så många, finns det något för alla! Här kan du köpa allt från persisk soppa till en kopp varm choklad. Det finns även ett stort utbud av halsdukar, hattar, handskar, tvålar, husgeråd och design-och konsthantverk. Med lite tur stöter du även på en grupp som sjunger julsånger! Julmarknaden pågår från mitten av november till och med julafton.

 • Datum: Från slutet av november – 24 december 2020 (stängd på Thanksgiving)
 • Öppettider: Måndag – lördag kl. 11-20, söndagar kl. 11-19, julafton öppet mellan kl. 11-16
 • Adress: Union Square vid 14th Street

Julmarknaden på Union Square Julmarknaden på Union Square

Julmarknaden i Bryant Park

Julmarknaden i Bryant Park är även känd som en ”Winter Village” och är annorlunda mot julmarknaderna i Sverige. Här hittar du inte de traditionella julstånden utan istället 125 butiksstånd. Utbudet är allt från smycken till prydnadsartiklar, lokala delikatesser och mycket mer. Det finns något för alla, ung som gammal, även för ditt husdjur! Och om inte det skulle räcka, kan du även ta en tur på skridskobanan. Isrinken har öppet mellan kl. 8-22 och på fredagar och lördagar har det öppet till midnatt! Julmarknaden har öppet från slutet av oktober till i början av januari.

 • Datum: Från 30 oktober 2020 till 3 januari 2021
 • Öppettider: Måndag – fredag kl. 11-20, lördag – söndag kl. 10-20, och efter Thanksgiving har flera julstånd längre öppettider
 • Adress: Bryant Park, mellan 40th och 42nd Street & Fifth och Sixth Avenue

Julmarknaden i Bryant Park Julmarknaden i Bryant Park

Var det här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev


Sökresultat
från
till och med
Sökresultat