HBTQ-barer i New York

Gaybarer i New York

HBTQ+-barer i New York spelar en stor roll för staden och HBTQIA+-kulturen och är en trygg plats för alla. New York har länge varit attraktivt för HBTQ+ (lesbiska, gay, bisexuella, trans, trans, queer plus) och det har också skett många historiska händelser. Du kan hitta ett stort antal gaybarer och klubbar.

HBTQ-barer i New York

Över hela New York finns det många barer, klubbar och fester. Efter noga övervägande, här är tre ställen du inte bör missa:

Le Bain

På våning 18 hos Standard Hotel hittar du en klubb med två våningar som heter Le Bain. Namnet kommer från inomhuspoolen bredvid DJ båset. På sommaren kan man simma i poolen, och på vintern är det ett extra dansgolv. Du har en spektakulär utsikt över Manhattan och Hudsonfloden. Vid fint väder är det skönt att sitta utomhus och du kan gå upp till våning 19 och beställa en cocktail. På torsdagkvällarna kommer gayjetsetfolket dit. Kvinnor, trans, män, andra, gay, straight…alla är välkomna! Drinkarna är dyra men stämningen är alltid på topp och 100% Manhattan: fantastisk utsikt från barens alla hörn, det vackra folket och bra DJs.

Gay Bars i New York - Le Bain takterrass Gay Bars i New York - Le Bain pool

Industry Bar

Som namnet antyder, Industry Bar var tidigare en industrilokal som byggts om till en attraktiv bar. Nästan alla dagar i veckan organiserar de ett annat tema, som dragshows, pool tournaments, eller amerikanska aktiviteter (som titta på TV-serierna Desperate Housewifes eller RuPaul’s Drag Race). De flesta gäster är mellan 25-45 år gamla och är ”white, african-american & asian”.  På helgerna är det helt fullt på Industry Bar och nästan alla gäster är bögar och en och annan fag hag. Var redo att dansa när musiken sätter igång! Det finns två barer hos Industry Bar, privata ”booths”, ett biljardbord och ett dansvänligt podium. Priset på drinkarna är helt ok men badrummen är otroligt äckliga (gå på toa innan du går dit) men stämningen är alltid på topp.

Barracuda Lounge

Det här stället är en klassiker bland New Yorks gaybarer. Den är känd för sin sköna atmosfär, häftiga dragshows och billiga drinkar.

Det är gratis entré till alla av de nyss nämnda klubbarna. Men, de stänger mellan 02:00-04:00. Glöm inte att alltid ta med dig giltig fotolegitimation och ge minst 1 dollar i dricks vid varje drink. Ha det så kul!

Dragshower i New York

New York är också hem för en blomstrande drag-scen. Många gaybarer i New York har dragshower varje vecka, men du kan också hitta berömda dragbruncher. Det finns till och med ställen som är helt dedikerade till drag. Så sippa på din drink och njut av showen!

Boka biljetter till en Drag Night i New York här

HBTQ+ gemenskapen i New York

New York har under en lång tid ansetts vara platsen där de homosexuellas frigörelsekamp började. Kort efter andra världskriget flyttade många homosexuella män, lesbiska kvinnor och transsexuella personer till stadsdelarna Greenwich Village, Upper West Side och Harlem. På den tiden fanns det inga lagar och rättigheter för HBTQ personer och de straffades ofta helt i onödan. Anti-gay lagar gjorde livet mer eller mindre omöjligt för dem och det fanns till och med en lag som gjorde det förbjudet att servera alkohol till homosexuella. År 1969 var det våldsamma upplopp mot den orättvisa behandlingen: Stonewall Riots.

Stonewall Inn, där upproret började, öppnade igen (53 Christopher Street). Efter den här revolten för lagstadgade HBTQ+ rättigheter spred det sig som en våg över USA och ledde till kraftiga protester i nästan varje storstad i staterna. Det hade även sin effekt utanför gränserna och blev en vändpunkt för HBTQ rörelsen. Den senaste succén för rörelsen är rätten för personer av samma kön och gender att gifta sig. Det blev möjligt enligt lag i juni 2011.

HBTQ+ stadsdelen Chelsea

Det mest populära gayområdet i New York är Chelsea, mellan 14th Street och Hudson Yards på den västra delen av Manhattan. Efter det ökade erkännandet av HBTQ+, efter Stonewall Riots, ville många bosätta sig i Greenwich Village men priserna på husen var väldigt höga. Chelsea var ett billigare alternativ där alla var varmt välkomna. Det kan man fortfarande se idag. I Chelsea hittar man många gaybarer och andra etablissemang för dem med en mer exklusiv smak: eleganta restauranger och butiker och konstgallerier av världsklass.

New York Pride

Varje år organiseras New York Pride. Paraden är en enda stor fest och avslutar Pride månaden i New York. Paraden går från Fifth Avenue till Greenwich Village, förbi Stonewall Inn. NYC Pride är en festlig parad med många paradvagnar och sätter igång vid lunchtid.

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat