Chelsea i New York

Chelsea i New York

Chelsea i New York är ett häftigt område på Manhattan. Den här berömda stadsdelen är känd för sina många konstgallerier, museer, High Line Park och den högsta acceptansen av LGBTQ+ -gemenskapen i New York. På grund av de många restaurangerna och barerna har Chelsea ett coolt nattliv. Området sträcker sig från Hudson River till 6th Avenue och från 14th Street i söder till Hudson Yards i norr.

Chelseas historia i New York

Chelsea är ett av de äldsta stadsdelarna i New York som har behållit sitt ursprungliga namn. Tio kvarter köptes av engelsmannen Thomas Clarke på 1700-talet. Grannskapet fick sin konstnärliga charm från teaterområdet som byggdes där. På grund av byggandet av järnvägen, som vi nu känner till High Line Park, byggdes många lager, radhus och andra industrier i distriktet. Detta återspeglas fortfarande i arkitekturen i denna del av Manhattan.

Stämningen i Chelsea

Många av lokalbefolkningen bor i Chelsea, vilket gör det extra trevligt att upptäcka det här området. Förutom de många barerna, restaurangerna och kaféerna hittar du också många konstgallerier här. Många av dem kan du besöka gratis. Dessutom är Chelsea känt som New York-kvarteret med den högsta acceptansen för LGBTQ+ gemenskapen. 1969 var det många demonstrationer för att acceptera homosexualitet i staden, särskilt i Greenwich Village. På grund av den ökande acceptansen ville många HBTQ+ personer bo i Greenwich Village, men priserna på bostäderna var mycket höga. Chelsea var ett billigare alternativ där alla var varmt välkomna. Detta kan fortfarande ses idag: I stadsdelen hittar du många gaybarer och du kommer också att se många regnbågsflaggor.

Eric tipsar: Chelsea är ett trevligt område att gå igenom. Du kan upptäcka mer av stadsdelen genom att gå promenaden ”High Line Park – Hudson Yards”. Den här rutten hittar du i min app Eric’s New York när du väljer ”promenadrutter”.

Chelsea i New York - Byggnader Chelsea i New York - Chelsea Market

Mat i Chelsea

Många restauranger har etablerat sig i Chelsea, vilket ger ett brett utbud. Dessa är ofta små kedjor som du inte lätt hittar någon annanstans i staden. Under din vistelse i New York kan du besöka Chelsea Market på 9th Avenue. Detta är en tidigare industribyggnad som har förvandlats till en inomhusmarknad. Här kan du shoppa, men också njuta av utsökt mat på de många restaurangerna. Dessutom kan du besöka butikerna på Chelsea Market, som bland annat säljer köksutrustning, kläder och böcker.

Eric tipsar: Jag rekommenderar att du besöker Chelsea Market på en vardag. På helgerna är det väldigt många besökare. Det är det perfekta stället för en god lunch. Det finns många alternativ att välja mellan, man hittar alltid något som passar ens smak!

De som har sett filmen Men in Black har sett den berömda restaurangen i filmen. Empire Diner är en exklusiv retro-diner på 10th Avenue som serverar genuin amerikansk mat. Det är en riktig upplevelse att äta här.

Sevärdheter i Chelsea

Man ska inte missa att besöka Chelsea under ett besök till New York. Stadsdelen har många sevärdheter och är ett perfekt ställe att tillbringa en heldag på.

High Line Park

High Line Park är en av de mest kända platserna i Chelsea. Det är en park på upphöjda tågspår och går genom mitten av Manhattan. Det är ett trevligt ställe att gå över och du har också en fantastisk utsikt över staden. High Line går från Meatpacking District genom Chelsea till Hudson Yards.

Chelsea i New York - High Line Park Chelsea i New York - High Line

Hudson Yards

Hudson Yards i New York är ett av de nyaste stadsdelarna och ligger norr om Chelsea. Här hittar du bland annat Vessel och Edge Observation Deck. När du besöker Edge kan du beundra staden från 335 meters höjd. Föredrar du att hålla den närmare marken? Då är The Shops & Restaurants på Hudson Yards något för dig. Detta köpcentrum består av sju våningar fulla av butiker och restauranger.

Little Island

Little Island ligger i utkanten av Chelsea. Detta är en unik park vid vattnet. Pir 55 har omvandlats till en grön oas på högar i Hudson River. Du kan komma åt parken via en av två gångvägar, båda belägna vid Hudson River Greenway. På Little Island kan du njuta av en picknick i solen på ett av gräsytorna.

Chelsea Flea Market

På helgerna kan du promenera över Chelsea Flea Market. Loppmarknaden fokuserar på unika och högkvalitativa vintageartiklar som erbjuds till riktigt hyfsade priser. Marknaden finns på en parkeringsplats där du omges av skyskraporna på Manhattan. Det finns också matbodar där du kan få något att äta eller dricka.

Chelsea i New York - Little Island Chelsea i New York - Chelsea Flea Market

Rubin Museum of Art

Under din resa till New York kan du dyka in i Himalaya-kulturen. Rubin Museum of Art visar en mångsidig samling konst från bergsregionen. Museet består av sex våningar och har också ett café där du bokstavligen kan smaka på Himalaya.

Hotell i Chelsea

Det finns olika hotell i Chelsea. Det är ett trevligt område att bo i, och eftersom det inte finns många hotell kommer du inte att hitta många turister heller. Härifrån kan du också enkelt upptäcka resten av staden. Precis utanför High Line hittar du High Line Hotel, så att du kan börja dagen med en kort promenad genom parken. Andra trevliga hotell är Leo House och Maritime Hotel.

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat