New York Pride (tidigare Gay Pride) 2021

Gay Pride i New York

New York Pride (tidigare känt som Gay Pride) är en stor och viktig fest som firas en gång per år. Man uppmärksammar lesbiska, gay, bisexuella och transgender personer (HBTQ+) community, kultur och pride i New York City. Marschen är nog det som är mest känd hos New York-borna och den heter Pride Parade.

Pride Paraden går genom Fifth Avenue och slutar i Greenwich Village. Den passerar Stonewall Inn som var platsen för Stonewall Riots år 1969. Kravallerna anses vara en mycket viktig händelse för HBTQ rörelsen och hjälpte att grundlägga rättigheter för HBTQ+ personer i USA.

Vad finns att göra under NYC Pride i New York?

Det finns många olika aktiviteter i New York under Pride. De flesta aktiviteter riktar sig till HBTQ+ personer och grupper i New York. NYC Pride kallas även Gay Pride. Festivalen heter även Pride Week. Nedan hittar du ett litet urval av olika evenemang.

The March

The March (Pride paraden) är förmodligen den mest kända symbolen och händelsen under NYC Pride. Alla är välkomna att titta på paraden. Du kan förvänta dig en livlig fest med över 110 paradvagnar! Om du vill registrera ditt deltagande i The March måste du representera en officiellt registrerad organisation. The March i New York 2020 är den 28 juni. Den börjar kl. 12.00 från 29th Street och Fifth Avenue och avslutas på 16th Street och 7th Avenue.

Gay Pride i NYC - Folkmassa Gay Pride i New York - Parade

PrideFest

PrideFest är en gatufestival. Du kommer att hitta en marknad, underhållning och aktiviteter som firar jämlikhet. Det pågår även här och där ett antal mini-konserter. Det äger rum den 28 juni 2020 i området vid Hudson Street i New York. Alla är välkomna och det är gratis entré.

Pride Island

Pride Island är en enorm fest med live musik från olika artister och DJs. Det är också NYC Prides största årliga fundraiserevent. Du måste vara minst 21 år gammal för att delta. Evenemanget äger rum mellan 26 och 28 juni 2020 från kl. 14.00 till 22.00 vid Hudson River Park, Pier 97.

Festen slutar förstås inte där utan du kan fortsätta kvällen på någon av de många gaybarerna eller med en drink på en takbar i New York.

Pride Tour i New York

Om du vill veta mer om HBTQ+ rörelsen i New York ska du ta den här guidade rundturen. Guiden berättar om bland annat Stonewall Uprising och dess historia, och ni går till The Stonewall Inn och andra viktiga historiska platser för HBTQ+ personer och grupper i New York.

Boka din Pride Tour här

New York Gay Pride - Regnbågar New York Pride

Var det här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev


Sökresultat
från
till och med
Sökresultat