Greenwich Village i New York

Greenwich Village i New York

Greenwich Village i New York, också känt som ”West Village” eller med smeknamnet ”The Village”, ligger på Manhattan. Områdets intima, europeiska känsla med relativt låga byggnader, gör det till ett perfekt ställe för en söndagspromenad. Det finns många innegårdar och trädgårdar att upptäcka och eftersom det inte finns så många höga byggnader här så skiner solen oftare i The Village än i resten av New York city.

Greenwich Village som inspiration

När det gäller Greenwich Village existerar inte ordet ”tråkigt”. Den här delen av staden har alltid varit en vagga för olika subkulturer i USA. Under 1930-40 talet flyttade många konstnärer och folksångare dit, på 1950-talet blev den mest känd för alla drogexperiment och på 1960-talet kom många musiker hit. Det hela ledde till en inspirerande omgivning och många olika musikstilar kommer härifrån. Även artister som Bob Dylan och Neil Diamond. Dylan nämner till och med The Village i några av hans sånger. Gränser tänjdes och gaykulturen fick fast mark och blev accepterad på ett sätt som aldrig tidigare. Världens första Gay Pride var här år 1970.

Greenwich Village i populära tv-serier

Du kommer garanterat känna igen en del byggnader i Greenwich Village. Kommer du ihåg tv-serien Sex and the CityHuvudpersonen, Carrie Bradshow, bodde på 66 Perry Street i serien. Föredrar du tv-serien Friends? Då blir det en besvikelse att höra att Central Perk, de berömda vännernas favoritställe, inte finns på riktigt. Men kanske att The Little Owl kan ge dig lite tröst. Restaurangen ligger på gatuplan i byggnaden där de sex vännerna ”bodde” och allt på menyn ser gott ut!

Är du intresserad av att se fler scendekorer och platser från olika tv-serier och filmer på riktigt? Här hittar du allting som du skulle vilja se och veta om New York Film and Television Tour.

Greenwich Village i NYC - Bleecker Street Greenwich Village i NYC - Taxi

Shoppa och äta ute i Greenwich Village

Även om det finns en del butiks-och restaurangkedjor i Greenwich Village, så ligger charmen bland alla småbutiker och restauranger. På 260 Bleecker Street hittar du Faicco’s Pork Store som är fylld till brädden av italienska delikatesser. Efter några små inköp där kan du gå till Pasticceria Rocco och köpa den godaste cannoli som finns samt billigt och gott kaffe. Njut av alla läckerheter under en picknick i Hudson River Park (på ungefär 10-15 minuters promenadavstånd). Här finns också två favoritställen från min Topp 5 pizzaställen. Nummer 1, John’s Pizza, ligger på Bleecker Street. Det stämmer, den berömda gatan från den där Simon & Garfunkel sången. Tycker du om både pizza och Spiderman? Köp en god slice hos Joe’s Pizza. Matstället på Carmine Street syns i filmen Spiderman 2.

Greenwich Village i NYC - Grove and Bedford Greenwich Village i NYC - Cykelbana

Guidade turer i Greenwich Village

Det finns ett antal guidade turer att välja mellan i Greenwich Village. Att ta en guidad tur är verkligen att rekommendera om du vill lära dig och höra mer om staden från ett lokalt perspektiv. Du kan upptäcka Greenwich Village genom att boka en av de här guidade turerna:

 1. Family Greenwich Village Tour tar ca 2,5 timme och passar bra för barn och deras föräldrar. De vuxna får höra mer om den bohemiska eran i området medan barnen kan leka i bakgrunden. Samt äta cupcakes. (Oroa dig inte, du får också en!)
  Boka Family Greenwich Village Tour här
 2. Greenwich Village Food Tour och High Line Park är faktiskt två guidade turer i en. Först tar du en skön promenad upp på High Line Park för att få igång aptiten till den bästa delen av turen: maten! Du kommer att stanna vid 6 (!) olika matställen för att pröva på olika smårätter. Varning: ät ingen frukost! Turen tar 3,5 timme.
  Boka Greenwich Village Food Tour och High Line Park här
 3. Den ”vanliga” guidade turen i Greenwich Village är en två timmar lång tur där du får höra mer om stadsdelens historia. Du kommer att se var Bob Dylan och Janis Joplin uppträdde, var gaykulturen blommade och mycket, mycket mer.
  Boka Greenwich Village Tour här
 4. Under den guidade turen Greenwich Village: Beatniks, Beer and Pizza Tour kommer du att besöka olika pizzaställen. Skölj ner pizzabitarna med gratis öl i den berömda baren där Bob Dylan, Jack Kerouac och deras samtida brukade besöka medan din guide berättar om deras turbulenta liv.
  Boka Beatniks, Beer and Pizza Tour här
 5. De som föredrar en rundtur med lite fart i, ska inte missa chansen att upptäcka Greenwich Village under en guidad Rock ’n’ Roll vandring. En lokal och mycket kunnig guide kommer att visa dig var rockstjärnor hade sina lägenheter och hus, och var de brukade uppträda. Du kan starta rundturen i Greenwich Village eller i East Village.
  Boka en guidad Rock ’n’ Roll vandring här
Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev


Sökresultat
från
till och med
Sökresultat