Rea i New York

Rea i New York

Håll utkik efter rea i New York när du shoppar på din stadsresa. Man kan spara mycket pengar. Att shoppa i New York står på många besökares lista över saker att göra. Det breda utbudet av butiker gör The Big Apple till ett äkta shoppingparadis! Det finns också reor som återkommer regelbundet. Det finns även en årlig sommar-och vinterrea, och det är ofta rea kring årets större helgdagar.

Saks OFF 5TH

Saks Fifth Avenue är det mest kända varuhuset i New York. Saks Fifth Avenue är känt för sitt stora utbud av designervaror och sina spektakulära julskyltningar. Visste du att de också har en outletbutik? Den heter Saks OFF 5TH och ligger på 125 East 57th Street och har samma designermärken fast med 70% rabatt.

Century 21

Om du vill hitta fynd kan du gå till Century 21 på Downtown Manhattan. Här kan du hitta högklassigt mode och andra varor från märken som Gucci, Calvin Klein och Michael Kors med upp till 65 % rabatt. Outletbutiken har avdelningar för kvinnor, män och barn samt avdelningar för skor, parfymer, heminredning och mycket mer.

Rea i New York - Century 21

T.J. Maxx

T.J. Maxx är en butik där du kan göra bra fynd. Här finns allt från kläder och skor till heminredning. De har ofta välkända märken som Calvin Klein och Tommy Hilfiger, men de har också sitt “Gold Label” med designers som Gucci och Jimmy Choo.

Rea i New York - TJ Maxx

Designer Shoe Warehouse

DSW, Designer Shoe Warehouse, har flera butiker i New York. Om du letar efter skor, handväskor och accessoarer är det här stället du ska besöka.

Factory Stores i New York

I New York finns det andra alternativ för rabatterad shopping, nämligen “factory stores”. I en fabriksbutik säljs överskottslager eller äldre kollektioner. I New York finns Gap Factory Outlet och Banana Republic Factory Outlet. Om du letar efter mer av ett outletcenter? Läs min guide om outlets i New York.

Liquidation Sales

Ett tips är att vara lite försiktig när man ser reaskyltar utan priser. Lita aldrig på texter som ”liquidation”, ”last days” eller ”going out of business”. Elektronikbutikerna som omger Times Square är kända för att använda de här tricken. Om du köper något från en av dessa affärer, se till att allt fortfarande finns i den ursprungliga förpackningen inklusive garantikortet och manualen.

Rea i New York - Utförsäljning

Kundkort

Ett bra sätt att spara pengar är att registrera dig för ett gratis kundkort om butiken erbjuder det. Ofta kan du registrera dig med bara din e-postadress. För andra, till exempel från apotek som CVS och Walgreens, kan det krävas mer information. Det kan dock vara värt att kolla upp dem eftersom erbjudanden i butik ofta är exklusiva för medlemmar med kundkort.

Black Friday shopping

När du befinner dig i New York i slutet av november har du tur, eftersom du kan få massor av Black Friday erbjudanden! Black Friday firas dagen efter Thanksgiving och den bästa dagen för att shoppa i New York! Nästan alla butiker har speciella erbjudanden på Black Friday. Om du planerar att köpa något speciellt i New York, är det bättre att vänta på fantastiska erbjudanden på den här shoppingdagen.

Produkter som är billigare i New York än i Sverige

Om du planerar att shoppa rejält under din resa, finns det några produkter och märken som har extra bra erbjudanden. Apple produkter som iPhones och iPads är ofta billigare i USA. Och att köpa kläder i New York av bekända klädmärken som Levi’s och GAP är ofta billigare än i Sverige. Framför allt om du åkte till ett outletställe, som till exempel Woodbury Common.

Rea i New York - Black Friday Rea i New York - Century 21

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat