4th of July i New York 2021

Den fjärde juli firas USA:s självständighetsdag (Independence Day eller 4th of July på engelska) i New York. Det är en av de viktigaste helgdagarna i USA. New York-borna vet hur man firar och om du befinner dig i New York den 4 juli bör du definitivt också fira!

Vad händer under självständighetsdagen i New York?

Många som bor i New York lämnar stan den 4 juli och åker till Long Island eller Fire Island för att grilla och umgås med familjen. Tågen mot stränderna är fulla med folk men det är ingen som har bråttom.

4 juli är också en av få dagar då många affärer är stängda. De flesta klädaffärer är stängda den här dagen. Banker, skolor, postkontor är också stängda. Museer och till exempel Top of the Rock och Empire State Building är öppna (Empire State Building stänger kl. 19.00).

Vad finns att göra på 4th of July/Independence Day?

Många förväntar sig en parad eller liknande, men tyvärr finns ingen sådan i New York på 4th of July. Däremot kan du få se en otroligt stor och häftig fyrverkerishow som 3 miljoner (!) människor kommer för att se. Showen består av 40 000 fyrverkeripjäser som skjuts iväg och det pågår i 25 minuter. Det är en av de största fyrverkerishowerna i världen.

Var kan jag se fyrverkerierna?

Om du är i New York den 4 juli är fyrverkerishowen något du inte får missa. Fyrverkerierna börjar ca kl. 21.00 – 21.15 på East River. Fyrverkerierna ser du bäst från Brooklyn Bridge Park, eller från Lower Manhattan mellan Manhattan Bridge och Staten Island Ferry Terminal. Det är dock 3 miljoner andra som vill titta och vissa går dit redan kl. 11 på morgonen för att få en bra plats. Om du inte känner för det finns några alternativ:

Se fyrverkerierna under en middagskryssning

Ett utmärkt alternativ att fira 4th of July på är att ta en middagskryssning. Båda kryssningarna erbjuder en femrätters middag och en öppen premium bar. På den här lyxiga båtkryssningen får du även hors d’oeuvres och en DJ spelar live musik. Alla förväntas komma i snygga festkläder och det finns endast plats för 200 passagerare.

Läs mer om middagskryssningarna på 4th of July här

Kvällskryssning

Om du inte vill ta en hel middagskryssning men ändå vill ha möjligheten att se alla fyrverkerier från en båt, rekommenderar jag att du bokar en kvällskryssning. Båten avgår kl. 17.00 eller kl. 18.00 och du kommer att vara i god tid för att se alla fyrverkerier. Båda har mat och dryck ombord och vissa båtturer erbjuder även live musikunderhållning av en DJ. De båtturerna är billigare än middagskryssningarna.

Läs mer om middagskryssningarna på 4th of July här

Total 4th of July Experience

Vill du uppleva en äkta 4th of July? Då kan det har erbjudandet vara något för dig. Det innehåller ett helt dagsprogram med en BBQ på en utomhusterrass med utsikt över Times Square. Efteråt tar du en rundtur med en buss genom Lower Manhattan. Höjdpunkten är en båtkryssning med en middagsbuffé och med utsikt över fyrverkerierna förstås. Den här exklusiva rundturen kommer att bli slutsåld snabbt, vänta inte för länge med att boka.

Boka din Total 4th of July Experience här

4th of July i New York - Fyrverkerikryssning 4th of July i New York - Empire State Building

4th of July i One World Observatory

Biljetter för 2021 finns ännu inte tillgängliga. Skicka ett mejl om du vill ha ett mejl när det går att köpa biljetter: [email protected]

Om du letar efter en exklusiv och väldigt unik upplevelse på 4th of July rekommenderar jag att du köper biljetter till 4th of July Party i One World Observatory. Njut av fyrverkerierna från East River från ovan utifrån en magnifik utsikt från One World Trade Center. Biljetterna är väldigt prisvärda och hela familjen är välkommen! Det ingår en drink i priset, och det går att köpa dryck och amerikanska smårätter på plats. Se till att få tag på en fönsterplats så fort som möjligt så att ni får en bra utsikt över den imponerande fyrverkerishowen.

Boka dina biljetter till 4th of July firandet i One World Observatory

4th of July i Empire State Building

Biljetterna för 2020 kommer att kosta $500 eller mer och finns ännu inte tillgängliga. Skicka ett mejl till mig om du vill veta när det finns biljetter tillgängliga: [email protected]

Empire State Building kommer att öppna sina dörrar för ett exklusivt 4th of July firande. Kvällen börjar på våning 80 där ett privat evenemang väntar med en öppen premium bar och hors d’oeuvres. Kl. 21.00 kan du åka upp till utsiktsplatsen på våning 86 för en magnifik utsikt över Macy’s spektakulära fyrverkerishow.

Boka dina biljetter till 4th of July firandet i Empire State Building

Vad kan du förvänta dig av fyrverkerishowen? Se mitt klipp här nedan:

Var det här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev


Sökresultat
från
till och med
Sökresultat