4th of July i New York 2024

4th of July i New York

Den fjärde juli firas USA:s självständighetsdag (Independence Day eller 4th of July på engelska) i New York. Det är en av de viktigaste helgdagarna i USA. New York-borna vet hur man firar och om du befinner dig i New York den 4 juli bör du definitivt också fira!

Contents

Vad händer under självständighetsdagen i New York?

Många som bor i New York lämnar stan den 4 juli och åker till Long Island eller Fire Island för att grilla och umgås med familjen. Tågen mot stränderna är fulla med folk men det är ingen som har bråttom.

4 juli är också en av få dagar då många affärer är stängda. De flesta klädaffärer är stängda den här dagen. Banker, skolor, postkontor är också stängda. Museer och till exempel Top of the Rock och One World Observatory har öppet.

Vad finns att göra på 4th of July/Independence Day?

Många förväntar sig en parad eller liknande, men tyvärr finns ingen sådan i New York på 4th of July. Däremot kan du få se en otroligt stor och häftig fyrverkerishow som 3 miljoner (!) människor kommer för att se. Showen består av 48 000 fyrverkeripjäser som skjuts iväg och det pågår i 25 minuter. Det är en av de största fyrverkerishowerna i världen.

Var kan jag se fyrverkerierna?

Om du är i New York den 4 juli är fyrverkerishowen något du inte får missa. Fyrverkerierna börjar ca kl. 21.15-21.30 på Hudson River nära Midtown Manhattan. Fyrverkerierna ser du bäst från Midtown Manhattan mellan 14th Street och 34th Street och från New Jersey. Det är dock 3 miljoner andra som vill titta och vissa går dit redan kl. 11 på morgonen för att få en bra plats. Om du inte känner för det finns några alternativ:

Se fyrverkerierna under en middagskryssning

Ett utmärkt alternativ att fira 4th of July på är att ta en middagskryssning. Båda kryssningarna erbjuder en femrätters middag och en öppen premium bar. På den här lyxiga båtkryssningen får du även hors d’oeuvres och en DJ spelar live musik. Alla förväntas komma i snygga festkläder och det finns endast plats för 200 passagerare.

Läs mer om middagskryssningarna på 4th of July här

Kvällskryssning

Om du inte vill ta en hel middagskryssning men ändå vill ha möjligheten att se alla fyrverkerier från en båt, rekommenderar jag att du bokar en kvällskryssning. Båten avgår kl. 17.00 eller kl. 18.00 och du kommer att vara i god tid för att se alla fyrverkerier. Båda har mat och dryck ombord och vissa båtturer erbjuder även live musikunderhållning av en DJ. De båtturerna är billigare än middagskryssningarna.

Läs mer om middagskryssningarna på 4th of July här

4th of July i New York - Fyrverkerikryssning 4th of July i New York - Empire State Building

Fester 4th of July

På självständighetsdagen anordnas fester på olika observationsdäck, takbarer och platser med utsikt över Hudson River, där du kan njuta av utsikten över fyrverkerierna. Vissa fester inkluderar en öppen bar och mat.

Läs mer om festerna den 4 juli här

Vad kan du förvänta dig av fyrverkerishowen? Se mitt klipp här nedan:

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat