4th of July i New York 2023

4th of July i New York

Den fjärde juli firas USA:s självständighetsdag (Independence Day eller 4th of July på engelska) i New York. Det är en av de viktigaste helgdagarna i USA. New York-borna vet hur man firar och om du befinner dig i New York den 4 juli bör du definitivt också fira!

Contents

Vad händer under självständighetsdagen i New York?

Många som bor i New York lämnar stan den 4 juli och åker till Long Island eller Fire Island för att grilla och umgås med familjen. Tågen mot stränderna är fulla med folk men det är ingen som har bråttom.

4 juli är också en av få dagar då många affärer är stängda. De flesta klädaffärer är stängda den här dagen. Banker, skolor, postkontor är också stängda. Museer och till exempel Top of the Rock och One World Observatory har öppet.

Vad finns att göra på 4th of July/Independence Day?

Många förväntar sig en parad eller liknande, men tyvärr finns ingen sådan i New York på 4th of July. Däremot kan du få se en otroligt stor och häftig fyrverkerishow som 3 miljoner (!) människor kommer för att se. Showen består av 48 000 fyrverkeripjäser som skjuts iväg och det pågår i 25 minuter. Det är en av de största fyrverkerishowerna i världen.

Var kan jag se fyrverkerierna?

Om du är i New York den 4 juli är fyrverkerishowen något du inte får missa. Fyrverkerierna börjar ca kl. 21.15-21.30 på East River nära Midtown Manhattan. Fyrverkerierna ser du bäst från Long Island City, Greenpoint i Brooklyn, eller från Midtown Manhattan mellan 14th Street och 50th Street. Det är dock 3 miljoner andra som vill titta och vissa går dit redan kl. 11 på morgonen för att få en bra plats. Om du inte känner för det finns några alternativ:

Se fyrverkerierna under en middagskryssning

Ett utmärkt alternativ att fira 4th of July på är att ta en middagskryssning. Båda kryssningarna erbjuder en femrätters middag och en öppen premium bar. På den här lyxiga båtkryssningen får du även hors d’oeuvres och en DJ spelar live musik. Alla förväntas komma i snygga festkläder och det finns endast plats för 200 passagerare.

Läs mer om middagskryssningarna på 4th of July här

Kvällskryssning

Om du inte vill ta en hel middagskryssning men ändå vill ha möjligheten att se alla fyrverkerier från en båt, rekommenderar jag att du bokar en kvällskryssning. Båten avgår kl. 17.00 eller kl. 18.00 och du kommer att vara i god tid för att se alla fyrverkerier. Båda har mat och dryck ombord och vissa båtturer erbjuder även live musikunderhållning av en DJ. De båtturerna är billigare än middagskryssningarna.

Läs mer om middagskryssningarna på 4th of July här

4th of July i New York - Fyrverkerikryssning 4th of July i New York - Empire State Building

4th of July på The Penthouse på Ravel Hotel

Fira den 4 juli på The Penthouse at Ravel Hotel i Long Island City med hela familjen. Njut av utsikten över Manhattans skyline och fyrverkerierna med en drink i handen från den öppna baren. Det kommer också att finnas gratis aptitretare och en live DJ.

Boka dina biljetter till 4th of July på The Penthouse at Ravel Hotel här

4th of July på Solar One

Fira den 4 juli med hela familjen på Solar Ones Freedom Fest. Festen äger rum intill East River och ger dig en fantastisk utsikt över fyrverkerierna. Dansa till musiken från ett liveband och njut av självständighetsdagen. Mat och dryck kommer att finnas till försäljning.

Boka dina biljetter till 4th of July på Solar One här

4th of July i Empire State Building

Biljetterna för 2023 kommer att kosta $500 eller mer och finns ännu inte tillgängliga. Skicka ett mejl till mig om du vill veta när det finns biljetter tillgängliga: [email protected]

Empire State Building kommer att öppna sina dörrar för ett exklusivt 4th of July firande för alla åldrar. Kvällen börjar på våning 80 där ett privat evenemang väntar med en öppen bar och hors d’oeuvres. Senare på kvällen kan du åka upp till utsiktsplatsen på våning 86 för en magnifik utsikt över Macy’s spektakulära fyrverkerishow. För mig personligen, är Empire State Building den mest ursprungliga platsen man kan vara på 4th of July.

Boka dina biljetter till 4th of July firandet i Empire State Building
Biljetter finns ännu inte tillgängliga

4th of July i SUMMIT

Nu kan du fira Independence Day på New York Citys senaste utsiktsplats: Summit One Vanderbilt. Njut av en av USA:s största helgdagar i en mycket speciell omgivning, med en förstklassig öppen bar och tilltugg samt exklusiv tillgång till alla tre våningarna på observationsdäcket. För att inte tala om den spektakulära utsikten över staden och den årliga fyrverkerishowen Macy’s 4th of July. Observera att det finns begränsat utrymme utomhus.

Beställ dina biljetter till 4th of July firandet på Summit
Biljetter finns ännu inte tillgängliga

Vad kan du förvänta dig av fyrverkerishowen? Se mitt klipp här nedan:

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat