De bästa utsikterna i New York

De bästa utsikterna i New York

De bästa utsikterna i New York får du vid de olika platser i city. Du hittar många av dem runt i staden. De mest berömda observatorieplatserna är Empire State Building, Top of the Rock och One World Observatory. Den bästa utsikten får du inte endast från höga byggnader, som från olika rooftop barer: Du får även en utmärkt utsikt över New Yorks skyline och över staden som aldrig sover från Brooklyn eller Manhattan Bridge, Staten Island Ferry och från olika parker. Här under hittar du min personliga topplista:

Contents

En helikoptertur

Finns det något bättre sätt att se hela Manhattan på än under en helikoptertur? Det är verkligen ett fantastiskt sätt att se Manhattan på. För den bästa utsikten, reseminnen och fotona rekommenderar jag absolut att ta en helikoptertur i New York. Jag har själv tagit olika helikopterturer och rekommenderar alla att ta en tur.

Skyskrapor

New York har över 6000 skyskrapor. De kommer i alla möjliga former och storlekar. Några av de högsta har öppet för allmänheten och du kan åka ända upp. De följande skyskraporna ger dig de mest spektakulära utsikterna över New York. Vill du veta vilken som är bäst för dig att besöka? Jämför observatoriedäcken i New York!

Empire State Building

Empire State Building har öppet 365 dagar i veckan från kl. 09.00 till 00.00 och anses vara en av världens mest berömda byggnader. Ett besök här är ett måste när man är i New York. Du kan åka upp till våning 86 och även upp till våning 102 om du betalar en extra avgift! Utsikten ifrån Empire State Building är definitivt värt ett besök.

One World Observatory

One World Trade Center är New York högsta byggnad. Skyskrapan, tidigare känd som Freedom Tower, är 542 m hög inklusive antennen. Utan antennen är den lika hög som de tidigare Twin Towers: 417 m hög. Observatoriedäcket som heter One World Observatory har tre våningar. Från våning 100, 101 och 102 får du en 360 graders utsikt bakom glas. Du kommer att se Downtown Manhattan, Brooklyn, Staten Island, Frihetsgudinnan och New Jersey.

Top of the Rock

En annan vacker och unik utsikt av New York får du från våning 70 i Top of the Rock. Byggnaden ligger mitt på Manhattan och du kan ta en promenad på observatoriedäck och njuta av en 360 graders utsikt. Utsikten är lika fantastisk från varje hörn. Utifrån Top of the Rock har du den bästa utsikten över Central Park, även bättre än från Empire State Building. Du ser även ut över Brooklyn Bridge, Empire State Building, Chrysler Building och fler toppattraktioner i city! Förutom en utsikt över Manhattan, ser du även Brooklyn, New Jersey och Queens.

Edge Observation Deck

Hudson Yards området på västra Manhattan har sin egen utsiktsplattform: Edge Observation Deck. Edge är den allra högsta plattformen utomhus på det västra halvklotet, och man får en helt ny utsikt över Midtown Manhattan. De lätt sluttande glasväggarna på terrassen gör att du kan beundra utsikten – och även höjden – på ett väldigt speciellt sätt.

De bästa utsikterna i New York - Empire State Building De bästa utsikterna i New York - One World Observatory

Summit One Vanderbilt

Intill Grand Central Terminal hittar du One Vanderbilt skyskrapan och dess Summit New York. Utsiktsplattformen på 305 m över havsnivå erbjuder en unik plats på den östra delen av Manhattan. På grund av själva adressen, får du en speciell utsikt över det intilliggande Chrysler Building. Och du har heller aldrig tidigare sett Empire State Building från det här hållet. Även om det redan finns ett antal utsiktsplattformar i New York, erbjuder Summit något alldeles eget och jag rekommenderar alla att åka upp.

Eric tipsar: “En resa till New York är inte komplett utan att ha sett stan från ovan. Om du åker till New York för första gången ska du inte missa att besöka Empire State Building. Byggnaden är en symbol för New York och du känner igen den från alla filmer och TV-serier. Men, Top of the Rock har en bättre utsikt över Central Park under dagtid, och, du kan se Empire State Building. Köp ett av rabattkorten för i New York för att få rabatt på entrébiljetter till sevärdheterna. Entrén ingår i korten och om du har en möjlighet att besöka dem båda, gå till Top of the Rock under dagtid och Empire State Building på kvällen.”

Rooftop barer

Vem vill inte njuta av en fantastisk utsikt från en rooftop bar med en drink i handen tillsammans med vännerna? Välj bland de många cocktailbarerna med en fantastisk utsikt över New York. Mina personliga favoriter är rooftop barerna hos Gansevoort Hotel och 230 Fifth. Du kan båda äta middag och festa vid båda barer. När du väl är uppe kommer du att få en härlig utsikt över Manhattan. Du kan även välja en av de andra rooftop barerna, t ex nära Times Square eller i SoHo. Kan du inte välja? Boka då en guidad rundtur bland rooftop barer! Obs. att minimiåldern är 21 år. Har du inte fyllt 21 år ännu? Se om du kan komma in i klubben under (tidig) förmiddag.

Frihetsgudinnan

Frihetsgudinnan finns på Liberty Island, du kan åka dit med båt från Battery Park (Lower Manhattan). Liberty Island är en nationalpark. Du kan välja mellan två olika utsiktsplatser: sockeln eller kronan. Tänk på att det endast finns ett begränsat antal biljetter upp till kronan och att de blir utsålda i månader i förväg. Trapporna upp till kronan är väldig smala. För en perfekt utsikt över New York behöver du inte gå upp i Frihetsgudinnan. Du kan se en hel del av New York redan från Liberty Island.

Utsikt från vattnet

Ett annat bra alternativ för att njuta av utsikten över staden är från vattnet. Du kan åka till en av broarna över East River, ta en färja eller boka en av båtturerna i New York. Det är en härlig erfarenhet att stå ombord på däck, på en bro eller sitta vid stranden och njuta av utsikten du har framför dig.

NYC Ferry

NYC Ferry är ett nätverk av färjerutter öster om Manhattan. Du kan ta en färjetur för endast $4.00 och njuta av en vacker utsikt över Manhattans skyline. Det finns olika rutter, för den bästa utsikten rekommenderar jag att du tar East River Route eller South Brooklyn Route. Det går att köpa lite fika ombord på alla färjorna och även vin och öl.

Staten Island Ferry

Vill du ha en vacker utsikt utan extra kostnad? Hoppa på Staten Island Ferry. Det är en gratis färja som förbinder Staten Island med Manhattan. Den seglar året runt, 24 timmar om dygnet. Den åker även förbi Frihetsgudinnan. Se till att du vänder dig om och även njuter av utsikten av Brooklyn och Manhattan Bridge.

De bästa utsikterna i New York - Staten Island Ferry De bästa utsikterna i New York - Brooklyn Bridge Park

Brooklyn Bridge Park

Brooklyn Bridge är verkligen en sevärdhet i sig. Det står säkert på din lista att gå över bron. Glöm inte att kombinera promenaden med ett besök till Brooklyn Bridge Park. Gå längs Washington Street för att komma till parken. Här får du en otroligt fin utsikt över Manhattan! Parken är ett perfekt ställe att koppla av i och njuta av Manhattans skyline.

Eric tipsar: “När du är vid Brooklyn Bridge och Brooklyn Bridge Park, ta då tunnelbanan till Brooklyn först. Om du går över den anrika bron från Manhattan till Brooklyn, vänder du ryggen till Manhattans skyline vilket är onödigt. Jag rekommenderar att du istället åker till Brooklyn Bridge Park först och tar det lugnt en liten stund. Sedan kan du gå över bron och se hur Manhattans skyline närmar sig.”

Manhattan Bridge

Manhattan Bridge förbinder Canal Street i Chinatown med Downtown Brooklyn. Man får en fin utsikt från Manhattan Bridge över Chinatown, men även över Manhattans skyline. Det är lättare att lättare att ta ett foto från den här bron är från Brooklyn Bridge eftersom det inte finns stora stålkablar i vägen. Det finns promenadstråk på båda sidor av bron och utsikten är fantastisk.

Weehawken

Weehawken ligger på andra sidan av Hudsonfloden i New Jersey. Det finns en boulevard i Weehawken som ligger mittemot Manhattans skyline, och även här är utsikten spektakulär. Hudson River Ferries åker från hit från Manhattan. Det tar 20 minuter från Manhattan World Financial Center Terminal, Manhattan Pier 11 / Wall Street terminal eller Manhattan Midtown / West 39th Street terminal till Weehawken. Från West 39th Street terminalen kostar en enkelresa 9 dollar och barn mellan 6-11 år kan åka med för 6 dollar. Ombord kan du njuta av otroliga utsikter över Hudsonfloden! Väl framme i Weehawken, gå över spårvägen och ta trapporna upp. Här kan du se ned på Hudsonfloden. Gå längsmed boulevarden och koppla av en stund. Utsikten är spektakulär, framför allt vid solnedgången!

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat