Staten Island Ferry

Staten Island Ferry

Staten Island Ferry är en gratis färja som åker dygnet runt, alla dagar i veckan mellan Manhattan och Staten Island. Från båten har du en vacker utsikt över Manhattans skyline och det är även lätt att känna igen Frihetsgudinnan. Ombord hittar du ett litet kafé där du kan dricka något under turen. För att ta färjan, ta tunnelbanelinje 1 eller R till South Ferry stationen som officiellt heter Whitehall Ferry Terminal.

Ombord på färjan

Det finns ett väntrum vid båtterminalen med någorlunda rena toaletter, gratis Wifi och annat som gör att väntetiden känns kortare. Men färjan åker ofta och regelbundet så du behöver oftast inte vänta länge tills nästa färja avgår. Det är ingen säkerhetskontroll innan du går ombord men det finns säkerhetsvakter vid terminalen och nära färjan.

Färjan i sig är stor och kan ta många passagerare, och även om det kan se ut som om inte alla passar kommer nästan alltid alla ombord. Staten Island Ferry åker hela 104 gånger per dag och har mer än 70 000 varje dag. Under rusning kan det ibland vara väldigt fullt men då sätts det in extraturer, (mellan kl. 06:00-09:30 åker båten var 15-20 minut, och annars varje halvtimme eller en gång i timmen).

Staten Island Ferry - Frihetsgudinnan Staten Island Ferry - interiör

Det går inte att stanna på färjan efter du har kommit till Staten Island. Du måste gå av och på igen genom väntrummet men det är lätt att gå dit.

Eric tipsar: När du går ombord, gå INTE till fören men stanna längst bak. Ta de första trapporna du ser. När du har kommit upp, gå till aktern (sidan mot terminalen). Om dörrarna till däck är stängda, försök att öppna dem. Du får en härlig utsikt över Manhattan och Frihetsgudinnan. På vintern är dessa dörrar stängda på tillbakavägen till Manhattan på grund av iskalla vindar. Du har alltså endast en chans: på vägen ut till Staten Island!

Staten Island Ferry - Skyline

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev


Sökresultat
från
till och med
Sökresultat