Staten Island Ferry

Staten Island Ferry

Staten Island Ferry är en gratis färja som åker dygnet runt, alla dagar i veckan mellan Manhattan och Staten Island. Från båten har du en vacker utsikt över Manhattans skyline och det är även lätt att känna igen Frihetsgudinnan. För att ta färjan, ta tunnelbanelinje 1 eller R till South Ferry stationen som officiellt heter Whitehall Ferry Terminal.

Contents

Ombord på färjan

Det finns ett väntrum vid båtterminalen med någorlunda rena toaletter och gratis Wifi och annat som gör att väntetiden känns kortare. Men färjan åker ofta och regelbundet så du behöver oftast inte vänta länge tills nästa färja avgår. Det är ingen säkerhetskontroll innan du går ombord men det finns säkerhetsvakter vid terminalen och nära färjan. Färjan i sig är stor och kan ta många passagerare, och även om det kan se ut som om inte alla passar kommer nästan alltid alla ombord.

Staten Island Ferry åker hela 117 gånger per dag och har mer än 70 000 varje dag. Under rusning kan det ibland vara väldigt fullt men då sätts det in extraturer. Det går inte att stanna på färjan efter du har kommit till Staten Island. Du måste gå av och på igen genom väntrummet men det är lätt att gå dit.

Eric tipsar: “När du går ombord, gå INTE till fören men stanna längst bak. Ta de första trapporna du ser. När du har kommit upp, gå till aktern (sidan mot terminalen). Om dörrarna till däck är stängda, försök att öppna dem. Du får en härlig utsikt över Manhattan och Frihetsgudinnan. På vintern är dessa dörrar stängda på tillbakavägen till Manhattan på grund av iskalla vindar. Du har alltså endast en chans: på vägen ut till Staten Island!”

Staten Island Ferry tidtabell

Staten Island Ferry går dygnet runt, 7 dagar i veckan. Avgångarna är mycket frekventa. Under rusningstid (på vardagar mellan kl. 6.00 och 9.30 och mellan kl. 15.30 och 20.00) avgår en båt var 15-20:e minut. Resten av tiden på vardagar går båten var 30:e minut. Detta gäller även under helgen. På helgdagarna nyårsdagen, Martin Luther King Jr. Day, presidentens dag, Memorial Day, Labor Day, Thanksgiving Day och juldagen avgår båten från båda terminalerna enligt samma schema, var 30:e minut på halv- och heltimme.

Staten Island Ferry - Frihetsgudinnan Staten Island Ferry - interiör

Empire Outlets

Det finns en bra anledning att stanna kvar på ön efter överfarten från Manhattan till Staten Island: Empire Outlets. I detta shoppingparadis, som ligger bredvid färjeterminalen, hittar du outletbutiker av olika berömda märken. Det finns också en matbutik och flera matställen där du kan återhämta dig från shoppingen med något att äta och dricka.

Staten Island Ferry - Skyline

Är Staten Island färjan gratis?

Ja, det är gratis att åka med Staten Island Ferry.

Kan man se Frihetsgudinnan från Staten Island Ferry?

Ja, Staten Island Ferry åker förbi Lady Liberty, och man ser en glimt av henne på avstånd. Men, du behöver köpa biljetter till Frihetsgudinnan för att besöka Liberty Island och för att se statyn på nära håll.

Hur lång är turen med Staten Island Ferry?

Överfärden tar cirka 25 minuter i båda riktningarna. Läs mer om Staten Island Ferry här.

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat