Manhattan Bridge i New York

Manhattan Bridge i New York

Manhattan Bridge i New York är den viktigaste bron när det gäller transporter. Denna hängbro förbinder dagligen en halv miljon resenärer mellan Canal Street på Manhattan och Flatbush Avenue i Brooklyn. Manhattan Bridge är drygt två kilometer lång och anses vara den starkaste av de fyra broarna över East River. Bron har även varit dekor i berömda filmer som Annie Hall, Ghostbusters, Independence Day, Eat Pray Love och många fler.

Trafiken på Manhattan Bridge

Manhattan Bridge har fyra fordonsfiler på övre nivån och tre fordonsfiler, fyra spår för tunnelbanan, en gångväg och en cykelbana på den nedre nivån. Den övre nivån har två filer i varje riktning, och den nedre nivån kan vara enkelriktad i rusningstrafik eller ha två filer i en riktning och en i motsatt riktning. Det finns ingen broavgift för att köra över Manhattan Bridge.

Manhattan Bridge i New York - Utsikt Manhattan Bridge i New York - Skyline

Historia

Manhattan Bridge öppnades för allmänheten år 1912 och var tänkt som avlastning för trafikanter på Brooklynbron. I början var den enbart planerad för tåg men man insåg snart att bron behövde erbjuda mer plats än så. Med tiden blev det mer och mer tågtrafik och Manhattan Bridge blev känd för att gunga en del under alla tåg. Bron genomgick en stor renovering som tog nästan 20 år att genomföra. Renoveringen blev klar i 2009. I juni 2001 öppnade en ny gångbana på den södra sidan av bron. Den användes också som cykelbana fram till sensommaren 2004, då en separat cykelbana öppnades på brons norra sida. Det är inte så lätt att ta foton över Manhattan eftersom det finns ett stålstängsel som hindrar fri sikt. Men, det går bra att ta en långpromenad på brons södra sida över till Brooklyn för att sedan fortsätta över Brooklyn Bridge tillbaka för bästa utsikten över Manhattan.

Eric tipsar: Passa på och ta en cykeltur över bron på den norra sidan som endast är till för cyklister. Det är lätt att hyra en cykel i närheten av Brooklyn Bridge och sedan åka tillbaka till Manhattan över Manhattan Bridge in i Chinatown.

 

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev


Sökresultat
från
till och med
Sökresultat