Hudson River Park i New York

Hudson River Park i New York

Hudson River Park i New York är beläget på västra sidan av Manhattan, och det är en park full av grönska. Den ligger längs med Hudson River och sträcker sig 7 kilometer från Battery Park i söder till 59th Street i norr.

Parken inrymmer flera pirer, var och en med dess egna element som lekplatser, sportfält, till och med stränder. Varje pir erbjuder utmärkt utsikt över Hudson River och Manhattan skyline. Hudson River Park är en skön plats för en promenad, cykeltur eller bara för att luta sig tillbaka och koppla av en stund.

Contents

Hudson River Park i New York

Med över 25 pirer erbjuder Hudson River Park en rad roliga saker att göra. Här är mina höjdpunkter:

Pier 25

Pier 25 ligger vid TriBeCa och det är den längsta piren i Hudson River Park. Det finns en lekpark för barn där och även offentliga toaletter, samt en mini-golfbana och beachvolleybollplan. För att få en bit mat kan du besöka den lilla snackbaren eller Grand Banks som är ett historiskt skepp som ligger förtöjd till piren och den har en ostronbar. Från piren kan du se Frihetsgudinnan på håll, samt en utsikt över Lower Manhattan.

Pier 45

Ett annat namn för Pier 45 är Christopher Street Pier, och det är en utmärkt plats att varva ner på. Piren erbjuder massor av grönområden och gräsmattor dit många New York-bor söker sig på varma dagar. Under sommarmånaderna anordnas även gratis konserter här vid Pier 45 som är belägen i West Village.

Hudson River Park i New York - Pier 25 Hudson River Park i New York - Grand Banks

Pier 57

Den gamla sjöfarts- och lagringsterminalen har byggts om till den nuvarande Pier 57. En park på byggnadens tak erbjuder utsikt över Little Island, Downtown Manhattan och Chelsea Piers. På matmarknaden som ligger inne i byggnaden kan du njuta av alla typer av rätter. Market 57 har allt från japanskt och italienskt till kinesiskt och cajun.

Hudson River Park i New York - Pier 57 Hudson River Park i New York - Pier 57 utsikt

Pier 66

Pier 66 är ett perfekt ställe att äta på. Den stora röda båten som ligger förtöjd i piren heter Frying Pan, och det är ett spännande matställe. Det finns massor av mysiga sittområden på piren där du kan avnjuta alla sorters skaldjur. Det är en särskilt magisk plats på kvällen. Under vintermånaderna är restaurangen stängd. Du kan kombinera en måltid på Pier 66 med ett besök vid närliggande Hudson Yards.

Hudson River Park i New York - Frying Pan Hudson River Park i New York - Pier 66

Little Island

Little Island är en unik pir med en park som står på 280 cementpålar ovanför vattnet. Den här gröna parken har ett väldigt futuristiskt utseende och den är vackert utformad. Du kan utforska den “hemliga trädgården” här, strosa längs de olika vägarna och njuta av solen på någon av gräsmattorna. Du kan ta något att äta nära Chelsea Market och sedan ha en picknick på Little Islands gräsmattor!

Hudson River Park i New York - Little Island utsikt Hudson River Park i New York - Little Island

Gansevoort Peninsula

Manhattans första strand kan hittas på Gansevoort Peninsula. Pier 53 har renoverats totalrenoverats för att bli en grön oas och där hittar du även sportutrustning och en hundpark. Eftersom Gansevoort Peninsula ligger nära Whitney Museum går det utmärkt att kombinera dessa.

Pier 84

Pier 84 ligger mellan piren där Circle Line-båtar lämnar och piren där Intrepid Museum finns. På den här piren finns det bland annat en vattenfontän där man kan svalka sig under varma dagar. Ett annat sätt att svalka sig på är genom att paddla kayak eller på en SUP-bräda och beundra New York från vattnet.

Hudson River Park i New York - Pier 84

Chelsea Piers

Pirerna 59, 60 och 61 utgör Chelsea Piers där du kan ägna dig åt alla sorters aktiviteter. Till exempel finns det en golfklubb och en bowlingbana, och du kan åka skridskor där. Dessutom är komplexet en plats där massor av intressanta evenemang anordnas och Silver Screen Studios finns också här. Bland andra populära program har scener från Law & Order spelats in av den här filmstudion.

Var startar Hudson River Park?

Hudson River Park i New York startar i Battery Park och går längs med Hudson River, ända fram till 59th Street. Här kan du läsa om vad du kan göra där.

Är det värt att besöka Hudson River Park?

Det är värt att besöka Hudson River Park. Parken erbjuder flera pirer med något för alla. Läs mer här.

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat