High Line Park i New York

High Line Park i New York

High Line Park i New York är en lång, utsträckt park på en före detta järnvägsräls ovanför marknivå mitt på Manhattan. Parken sträcker sig från Meatpacking District till Hudson Yards och har miljontals besökare varje år. Under en promenad genom parken får man en härlig utsikt över Manhattan och Hudsonfloden, och ett skönt byte mot den intensiva trafiken på Manhattans gator.

High Line Railroad

High Line Park ligger på en 2,3 km lång järnväg som byggdes under 1930-talet men som inte har används på flera år. Järnvägen som löper parallellt med 10th Avenue, användes för att transportera kött och fågel på den västra sidan av Manhattan. Sista tåget med varor gick på järnvägen 1980.

I 2003 beräknades kostnaden av parken till $150 miljoner US dollar, vilket var en summa som staden faktiskt inte hade. Hur som helst, på grund av den förväntade ökningen på fastighetsmarknaden för bostäder kring High Line Park, vilket i sin tur skulle bidra till högre skatteintäkter, beslöt staden att gå vidare med att bygga parken. Under 2006 startade bygget för den första delen av tre delar av parken. I juni 2009 öppnades första delen för allmänheten och juni 2011 den andra delen. Den tredje och sista delen blev klar under 2014 och öppnades för allmänheten i september samma år.

High Line Park i New York - Loungestolar High Line Park i New York - Höst

Rundvandring i High Line Park

Om du vill utforska High Line Park medan du lär dig om dess historia (som går tillbaka till 1847!), boka då en guidad vandring i High Line Park. Under denna tvåtimmars turen kommer du att höra om New Yorks West Side Cowboys och alla växter som gör denna 2,33 km långa park så vacker. Efter att vandrat genom parken kommer du att kunna besöka White Star Pier, där de som överlevde Titanic kom iland, och om den gamla Nabisco-fabriken, där Oreo-kexet kom ifrån. Jag rekommenderar att du går denna rundvandringen från slutet på mars till slutet av oktober då parken kommer att vara i full blom.

Boka biljetter för rundvandringen i High Line Park här

 

High Line Park i New York - Trappor

Praktisk information

  • Plats: High Line Park ligger på den västra delen av Manhattan, mellan Gansevoort Street (Meatpacking District) och West 34th Street vid 10th och 12th Avenue.
  • Parkens öppettider är:
    • 1 dec – 31 mar: från kl. 07:00 – 19:00
    • 1 apr – 31 maj: från kl. 07:00 – 22:00
    • 1 jun – 30 sep: från kl. 07:00 – 23:00
    • 1 okt – 30 nov: från kl. 07:00 – 22:00
Eric tipsar: Enligt mig är High Line Park en unik och speciell park i New York. Parken har vackra vyer, en unik utsikt över staden och en egen stadsnatur. Parken är som finast under vår och sommar. På vintern är de flesta av växterna är borta men parken är ändå värt ett besök.

High Line Park i New York - Sommar High Line Park i New York - Utsikt

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev


Sökresultat
från
till och med
Sökresultat