Little Island i New York

Little Island i New York

Little Island i New York är en park på pålar i Hudson River. Little Island ligger i Chelsea området och utgör Pier 55. Det består av 280 betongpålar med en plattform högst upp där man byggt en liten stadspark. Parken är också en del av Hudson River Park på västra delen av Manhattan och ser ut som något från framtiden. Du kan nå den här gröna oasen via två promenadstråk, North Bridge och South Bridge, som både ligger på Hudson River Greenway.

Contents

Little Island vid Pier 55

Little Island ser förstås väldigt speciell ut på avstånd. När man besöker det, är det en “vanlig” park men en väldigt vacker sådan! När du promenerar här, kommer du att se så mycket som 35 olika trädsorter, 65 olika buskarter och hundratals olika sorters växter. Det innebär att det verkligen kan kallas för en grön oas i Hudsonfloden. Det finns olika stigar som leder till de högsta utsiktspunkterna på ön där man får en härlig utsikt över Manhattan, New Jersey och floden som omger ön.

Glöm inte att leta efter en valvbåge som leder till en hemlig trädgård. I den här trädgården finns det massor av vita blommor. Vill du sitta ned en stund? Det finns tre olika gräsområden på Little Island där du kan njuta av en lugn stund i solen och ha en picknick. I parken finns det gratis toaletter som befinner sig i grottliknande omgivningar. Inte bara praktiskt men även kul att besöka.

Little Island i New York - Park på pålar Little Island i New York - Grön oas

Historien bakom Little Island

Idén bakom Little Island kom till 2012 och är ett projekt av multimiljonären Barry Diller och hans hustru och modedesignern Diane von Furstenberg. Design är gjord av den kända engelska designern Thomas Heatherwick, som även skapade Vessel. Little Islands böljande design inspirerades av ett flytande löv på vattnet. Bygget startades i 2017 och projektet blev klart under 2021.

Evenemang på Little Island i New York

Det finns två scener i parken. En av dem är en amfiteatern The Amph med 700 sittplatser för teater, musik och dansföreställningar. Och i den hemliga trädgården finns en mindre scen som heter The Glade. Här uppträder olika sorters artister, från liveband till buskisteater.

Att besöka Little Island

Little Island ligger längs med Hudson River Greenway, på en plats där tidigare endast cyklister, gångtrafikanter och skaters passerade. Det är inte ett turistställe och det är relativt lugnt i området intill. Parken, tilsammans med Gansevoort Peninsula ger en ny skön energi till stadsdelen.

Det finns många olika sevärdheter i närheten vilka går bra att kombinera med ett besök till Little Island. Det stämningsfulla Meatpacking District ligger nära och även Whitney Museum. Om du vill byta ut glass och betong i Midtown mot träd och växter under ett antal timmar, börja med att ta en promenad på High Line och avsluta promenaden på en av Little Islands gräsmattor.

Eric tipsar: “När du upptäcker stadsdelar och sevärdheter i närheten av Little Island, är parken ett perfekt ställe att koppla av på. Du kan till exempel köpa lunch på Chelsea Market och ta med dig till parken för en picknick. På soliga dagar kan du njuta av solen på en av de öppna delarna i eller njuta av svalkande vindar från Hudsonfloden.”

Little Island i New York - Hela ön

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat