Gansevoort Peninsula i New York

Gansevoort Peninsula in New York

Gansevoort Peninsula i New York är en park på Hudson River. Det är en del av Hudson River Park och en grön oas där folk varva ner. Den här platsen där Pier 53 en gång i tiden låg, är nu en utmärkt plats för att träna, ta en promenad eller lägga sig ner och slappa på Manhattans första strand. Gansevoort Peninsula Park kan hittas nära Whitney Museum.

Gansevoort Peninsula i New York

Gansevoort Peninsula är belägen bredvid Whitney Museum i Meatpacking District. Den ekologiska parken ger åtkomst till vattnet på Hudson River via en strand och på den finns ett stort sportfält, träningsutrustning som alla kan använda och en hundpark där New York-borna kan låta sina fyrbenta vänner leka. Gansevoort Peninsula har också trädgårdar där man kan koppla av och komma bort från livet i staden.

Strand i New York

Gansevoort Peninsula är hem för Manhattans första allmänna strand. Du kan besöka den kostnadsfritt, men det är inte tillåtet att simma på grund av den dåliga vattenkvaliteten. Denna nya strand på Manhattan har flera sandiga områden där du kan njuta av solan och den fantastiska utsikten över Downtown Manhattan. Från den norra sidan av Gansevoort Peninsula kan du se ut över Little Island.

Gansevoort Peninsula i New York - Park Gansevoort Peninsula i New York - Strand

Day’s End av David Hammons

Längs strandkanten kan du se ett offentligt konstverk som heter Day’s End. David Hammons verk bildar en kontur av ett gammalt lager på Pier 52 och donerades till Hudson River Park av Whitney Museum of American Art.

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat