Flyg till New York

Köp dina biljetter nu
Flyg till New York

Ett flyg till New York från Sverige behöver inte vara särskilt dyrt. Om du bokar i tid och undviker rusningstid kan du hitta returbiljetter för så lite som 3900 kr, beroende på varifrån du reser. Läs vidare för alla mina tips.

New York har tre flygplatser: John F. Kennedy Airport (JFK), LaGuardia (LGA) och Newark (EWR), som ligger i delstaten New Jersey. De flesta internationella flyg landar på JFK eller Newark, medan inrikesflyg ofta anländer till LaGuardia. Manhattan är lätt att nå från alla flygplatser, och det finns också transfermöjligheter till andra stadsdelar.

Contents

Flyg från Sverige till New York

Planeringen av en resa till New York börjar oftast med att leta efter lämpliga flyg. Få flygbolag erbjuder direktflyg från Sverige till New York. Arlanda erbjuder direktflyg till New York. Den genomsnittliga flygtiden, till exempel, från London till New York är bara cirka 8,5 timmar. Vind- och väderförhållanden kan dock göra flygtiden längre.

Direktflyg eller mellanlandning?

Om du vill flyga billigt kan du överväga att boka ett flyg med en mellanlandning. Tänk på att du kan förlora värdefull tid om mellanlandningen är längre. Det är också bra att veta att med en transfer är det större risk att ditt bagage inte kommer med på ditt andra flyg, särskilt vid kortare mellanlandningar (mindre än en timme).

Ska du flyga till New York med små barn? Då kan ett direktflyg bespara dig en hel del nerver och därför i slutändan vara värt priset.

Eric tipsar:Island är en populär destination för stopover. Ta en titt på mina tips för att få ut det mesta av din mellanlandning och stryka ytterligare en destination från din bucket list.”

Populära flygbolag som flyger mellan Sverige och New York:

  • SAS
  • Iceland Air
  • KLM
  • Air France
  • Finnair
  • United Airlines

När är det bäst att flyga till New York?

New York har ingen egentlig “högsäsong”. Men under “semestermånaderna” (slutet av november och hela december) och andra allmänna helgdagar i New York, som påsk, Thanksgiving och jul, är det mycket mer att göra än under resten av året. Därför är flygresor under denna tid dyrare. Å andra sidan kan januari och februari betraktas som “lågsäsong” eftersom New York är lite mindre trångt på grund av de kalla temperaturerna. Mars och oktober är de bästa månaderna att besöka om man tar hänsyn till både pris och temperatur. Du kan hitta fler tips om när du ska resa till New York efter vädret här.

Flygplatser med flyg till New York City:

Från de svenska flygplatserna avgår dagligen flera flyg till John F. Kennedy Airport och/eller Newark International Airport. Dessa New York-flygplatser ligger på ungefär samma avstånd från staden. Nedan kan du klicka på önskad flygplats för att få mer användbar information och boka de billigaste flygen.

Flygbolag som flyger mellan Sverige och New York

Sista minuten-flyg till New York är sällan billiga, så om möjligt bör du försöka boka minst 4-6 månader i förväg. Om inte, minst sex veckor innan du reser. Håll utkik efter kampanjer direkt på flygbolagets webbplats.

Flexibilitet är rätt väg att gå när du vill spara pengar på flygresor. Förutom att välja ett flyg med mellanlandning och bestämma sig för att flyga under en billigare månad, är veckodagen du flyger också avgörande.

Ett generellt tips är att det oftast är billigare att flyga på måndag istället för söndag och torsdag istället för fredag. Du kan också spara pengar genom att resa tidigt på morgonen eller sent på kvällen istället för under dagen.

Pris för returbiljett till New York:

  • Billiga: 2700 – 3700 kr (Om du ser en biljett till detta pris ska du boka direkt. Du kommer att se dessa priser mestadels i januari till mars).
  • Gennomsnittlig: 3700 – 5000 kr (Du kan förvänta dig att se dessa priser från oktober till maj).
  • Dyr: 5000 kr och uppåt (Särskilt under sommarmånaderna och under semestern stiger biljettpriserna).

Du kan jämföra priser på olika webbplatser för att boka dina flygbiljetter. Ett annat alternativ är att boka kombinationspaket med flyg och hotell på till exempel Expedia. Hotellerbjudandena är tydligt markerade i sökresultaten och du kan begränsa resultaten, till exempel efter kundnöjdhet.

Flyg till New York - BudgetAirSE BudgetAir.se

Sök, jämför och boka dina flygbiljetter till New York på BudgetAir.se! Använd olika filter under sökandet och hitta de bästa erbjudandena till New York och 9000+ destinationer. Det går att välja mellan många olika betalsätt. Behöver du hjälp? Kontakta då deras kundservice som är öppet 7 dagar i veckan!

Flyg till New York - ExpediaExpedia.se

Håll ett öga på de olika erbjudanden som finns tillgängliga på Expedia.se. Förutom flyg kan du boka kombinationspaket med flyg och hotell på Expedia.

Viktigt före avresan

Förutom att boka ditt flyg är det också nödvändigt att ordna ett antal andra saker före avresan. Till exempel måste du minst tre dagar före avresan ansöka om ett ESTA, ett elektroniskt resetillstånd för USA. Du kan enkelt ansöka om ditt ESTA online.

Nästa steg är att hitta ett hotell som uppfyller dina krav och passar din budget. Jag har testat många hotell i New York, så jag vet vilka hotellerbjudanden som är värda att boka.

Det är också bra att boka transfer från flygplatsen till ditt hotell. Oavsett vilken flygplats du flyger till finns det alltid möjlighet att boka transfer till ditt boende. Hitta de bästa alternativen för dig genom att använda min New York Transfer Planner. På så sätt kan du börja din resa bekymmersfritt!

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat