Flyg Köpenhamn – New York

Flyg till New York

Att boka flyg från Köpenhamn (Danmark) till New York city kan bli billigare än att flyga från Arlanda. Läs mer på den här sidan all information angående bokning av flygbiljetter från Köpenhamn till New York från Kastrup flygplats och hur du reser till flygplatsen på bästa sätt från Sverige.

Contents

Köpenhamns flygplats, Kastrup (CPH)

Köpenhamns flygplats (Kastrup) är den största flygplatsen i Danmark. Eftersom den ligger väldigt nära Sverige, väljer många svenska resenärer att flyga från den här flygplatsen. Från Kastrup kan du flyga med ca 66 olika flygbolag till ett stort antal orter över hela världen.

Det enda bolaget som för närvarande har direktflyg från CPH till Newark International Airport (EWR).

Kastrup flygplats är den största flygplatsen i Danmark. Eftersom det ligger nära de södra delarna av Sverige och ibland erbjuder billigare flyg, åker många svenskar från just den här flygplatsen.

I tabellen här nedan ser du vilka flygbolag som flyger från Köpenhamn till New York:

Flygbolag Direktflyg / mellanlandning Destination
SAS direkt Newark
Delta Air Lines direkt (på sommaren) JFK
KLM 1 mellanlandning i Amsterdam JFK
Icelandair 1 mellanlandning i Reykjavik JFK eller Newark
Air France 1 mellanlandning i Paris JFK
Swiss Airlines 1 mellanlandning i Zürich JFK eller Newark
Lufthansa 1 mellanlandning i Frankfurt JFK eller Newark
Finnair 1 mellanlandning i Helsinki eller London JFK

Avståndet mellan Köpenhamn och New York är ca 6184 km. Ett direktflyg tar ca 8,5 timmar från Köpenhamn till New York. Tidsskillnaden är 6 timmar.

Pris Köpenhamn – New York city

Priset för en flygresa från Köpenhamn till New York varierar, priset beror framför allt på ditt resedatum. På sommaren är det oftast dyrare på grund av skolsemestrar. Samma sak gäller i slutet på året, i november och december, då priset på flygresorna blir högre närmare högtiderna. Jag rekommenderar att börja leta efter fördelaktiga flygpriser redan 6 månader innan du planerar att resa mellan Köpenhamn och New York.

Hos Expedia kan du hitta billiga flygbiljetter från Köpenhamn till New York 

Resa till Köpenhamns flygplats

Kastrup flygplats ligger nära Köpenhamn, ca 11 km söder om Köpenhamns centrum. Det är lätt att ta sig till flygplatsen med allmänna färdmedel och med bil.

Resa med bil

Från Köpenhamns flygplats kan du ta Öresundsbron över till Sverige. Bron, som är cirka 16 km lång, ger en snabb och enkel anslutning till Sverige med bil, tåg eller buss.

Alla resor över bron betalas på svensk sida. Om du åker till Sverige betalar du när du har kört över bron. Om du åker till Danmark betalar du innan du kör över bron.

För förare som regelbundet passerar sundet finns det en mängd olika rabattprodukter riktade till både privatpersoner och affärsresenärer.

Resa med tåg

Det finns en tågtrafik över bron varje 20 minut. För att se exakta avgångs- och ankomsttider kan du antingen besöka DSB, som ansvarar för tågtrafiken från Danmark, Skånetrafiken eller SJ, som ansvarar för Öresundstågen och andra tåg från Sverige.

Resa med buss

Gråhundbus har följande busslinjer över Öresundsbron:

Köpenhamn-Ystad-Rønne (linje 866)
Köpenhamn-Malmö-Lund (linje 999)

Parkera på Köpenhamns flygplats

Det finns flera alternativ för parkering vid Kastrup flygplats, både för bil och för dem som föredrar att cykla. Det är möjligt att parkera vid terminalen, men det finns också omgivande parkeringsplatser och parkeringsgarage. Vanligtvis är det billigare att boka din parkeringsplats i förväg eftersom du betalar mer på plats. Det finns också alternativ för långtidsparkering på flygplatsen. All information om parkering finns på Kastrups webbsida.

Karta över Köpenhamns flygplats

För att förbereda dig väl för din resa är det bra att veta i förväg var du exakt behöver vara på flygplatsen. Här ser du en karta över Kastrup.

Flyg Köpenhamn New York

Källa: Copenhagen Airport

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat