Flyga med barn till New York

Flyga med barn till New York

Om du ska flyga till New York med barn är det bra att förbereda resan i förväg. Hur hanterar du bokade biljetter till barn? Finns det några speciella arrangemang och rabatter? Vad behöver du veta inför resan och hur tar du dig från flygplatsen till destinationen? Nedan hittar du mina personliga råd med svar på samtliga frågor. Så oroa dig inte för flygresan utan börja istället planera vilka barnaktiviteter ni vill besöka.

Contents

Flyg till New York med barn upp till 2 år

Att flyga med barn är en utmaning, speciellt om det är en lång resa. Flygbolagen tar ut full avgift om du bokar ett separat säte till ditt barn. Om du har ditt barn i knät kostar biljetten runt 10% av en vuxenbiljett. De flesta flygningar till New York är oftast fullbokade, så ta inte för givet att platsen bredvid dig kommer att vara ledig.

Speciella sittplatser för bebisar och barn

Varje flygbolag har olika regler och riktlinjer för platser för familjer som reser med små barn. Min erfarenhet är dock att oftast tar inte många flygbolag hänsyn till det, inte ens om du är villig att betala en extra kostnad. Det finns så kallade. “Bulkhead Seats” där du kan fästa/hänga en babysäng som barnet kan sova i, vilket gör resan smidigare både för barnet och för föräldrarna. Hursomhelst, jag har enbart haft möjlighet att boka de platserna en gång. Bästa sättet för att få de platserna är att ringa direkt till flygbolaget efter du har gjort din bokning. Om du ändå inte lyckas få något av de sätena föreslår jag att åka till flygplatsen i god tid för att göra ett nytt försök på plats. Babysängen fungerar för barn upp till 10 kg.

Reglerna för ombordstigning med barn varierar väldigt mellan olika flygbolag. Några flygbolag, som till exempel United Airlines, låter föräldrar med små barn gå ombord tidigare. Vänta i en lång kö med ett barn i famnen kan vara stressigt och jobbigt. Har du otur måste du förvara skötväskan ett par rader bakom dig, eftersom bagageutrymmet redan är fullt vid din sittplats.

Matning under flygresan

Barnmeny serveras oftast ombord. Ibland finns det möjlighet att säga till att du önskar barnmeny när du gör din bokning. Ger du ditt barn ersättning, se då till att ha med extra ersättning ut i fall det blir förseningar. Det är nästan alltid lång kö ca 2-3 timmar vid tullen i New York. Ersättning/välling kan värmas upp på planet. Planera in när du tänker ge ditt barn mat. Så fort du har landat kommer det att ta ett tag innan det finns möjlighet att hitta en plats där du kan mata ditt barn. Försök därför att schemalägga den sista matningen så sent som möjligt innan landning.

Eric tipsar: “Jag vill också tipsa om att berätta för era medpassagerarna som sitter i sätena intill att ni kommer att göra allt ni kan för att det ska gå så smidigt som möjligt.. De flesta människor reagerar positivt på det och är det så att ditt barn börjar gråta vet människorna runt er att ni gör ert bästa för att lugna barnet.”

Amning på flygplatserna

JFK, Newark, LaGuardia och Stewart flygplatser har alla ett antal Mamava amningsplatser (“lactation pods”). De är speciellt utformade för hen som vill amma sina barn under resan, och du hittar den efter säkerhetskontrollerna på varje flygplatsterminal. Det finns plats för en mamma, en barnvagn, barnet och ytterligare en person. På amningsplatserna finns också en bänk, ett nedfällbart skötbord, en stoppkontakt för en elektrisk bröstpump (kom ihåg att ta med en adapter för amerikansk uttag) och en dörr som går att låsa. Ladda ned Mamava appen för tillgång till amningsplatserna.

Flyga till New York med barn från 2 upp till 12 år

Från 2 år och uppåt krävs det att barnet har en egen biljett och ett separat säte. Priset är detsamma som för en vuxen. Titta på platskartan över säten i planet innan du bokar, i flera fall måste en familj splittra på sig då det inte alltid finns platser tillsammans. Genom att titta på tillgängliga platser innan du bokar går det ibland att få säten tillsammans. Det är bra att låta ditt barn leka runt/springa av sig på flygplatsen innan ni stiger ombord på planet, för att undvika spring i benen under flygresan.

Aktiviteter för barn under flygresan

De flesta flygningar till New York har små TV-skärmar som barnen kan titta på tecknat eller spela spel på. Se till att packa ner lite egna leksaker hemifrån i väskan, pussel, böcker eller kanske små klossar som barnet kan sitta och leka med. En padda laddad med favoritfilmerna brukar också uppskattas. Om det inte finns en skärm på planet, ta då med en tablet med roliga filmer och spel på. Något som också kan vara kul är att förbereda barnet inför New York, läs en saga om staden eller berätta om allt kul ni kommer att göra och se!

Sova under resan

Under långa resor behöver de flesta barn sova en stund. Med lite fantasi och kreativitet är det enkelt att göra en liten sovplats på golvet framför era platser med hjälp av filt och kuddar. Om det blir turbulent måste ni dock väcka barnet för att ta plats i knät igen. Se till att ta med extra strumpor, då det ibland är kallt och så att barnet inte behöver ha skor på sig.

Att undvika irritation från andra passagerare

Något som kan upplevas irriterande för andra passagerare är när ett barn sparkar på sätet eller för oljud. Ett barn är givetvis ett barn men irritation till andra passagerare kan ofta undvikas genom att vara ärlig och ha en bra dialog i början av resan. Säg till människorna framför och bakom er att de ska säga till om de upplever något som har med ert barns uppförande att göra, så att ni kan tillrättavisa situationen. Reaktionen till det är oftast positiv.

Flyga med småbarn till New York Att flyga med barn till New York

Ankomst till flygplatsen

Efter landning i USA måste alla, inklusive små barn, gå igenom tullen. Ibland är köerna här ganska långa. Om du vill försöka göra processen mer effektiv kan du ladda ner appen Mobile Passport Control och fylla i uppgifterna för hela familjen. Med QR-koden du får kommer du att kunna vänta i en annan kö. Detta förkortar ofta väntetiden och gör att du och din familj kan passera genom tullen snabbare.

Transport från flygplats till hotellet

Tar du en transferbuss eller en taxi till hotellet? Då är det viktigt att känna till att små barn måste sitta i bilbarnstol. Barn under 2 år måste sitta i en bakåtvänd bilbarnstol. Barn under 4 år måste sitta i en bilbarnstol. Alla andra barn måste använda en bilbarnstol i bilen fram till sin 8:e födelsedag. De här bälteskuddarna är avsedda för barn som väger mellan 18-36 kg och som inte är längre än 145 cm.

Om ert hotell ligger nära en tunnelbanestation och ni har lagom mycket bagage så kan ni även ta tåg och tunnelbanan. Ni kan också boka privat transport från flygplatsen här nedan, där du kan beställa en bilbarnstol mot en extra avgift.

Boka en privat flygplatstransfer med bilbarnstol här

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat