Lower Manhattan och Financial District i New York

Lower Manhattan och Financial District i New York

Lower Manhattan och Financial District i New York är hjärtat av city när det gäller ekonomi och rättsliga processer. Tidigare dominerade World Trade Centers Twin Towers Manhattans skyline. Nu för tiden, efter terroristattackerna den 11:e september 2001, är 9/11 Memorial en av de största, om inte den största (!), attraktionen i den här delen av staden. Lower Manhattan ligger som namnet anger på den södra delen av ön. Du hittar den mellan Chamber Street, Hudsonfloden med Frihetsgudinnan och Ellis Island, East River och Battery park/New York Harbour.

Financial District

Financial District utgörs av många kontor och huvudkontor av stora företag inom finansvärlden. Är det här då området intressant för dig som turist? Nja, jag skulle inte rekommendera att komma hit på kvällen och förvänta dig underhållning eftersom det blir ganska tomt efter kontorstid. Men bara för en dag? Visst. Det finns ändå mycket att se. 9/11 Memorial förstås och vad sägs om det berömda Wall Street? Istället för att upptäcka allt på egen hand kan du ta en guidad rundtur. Guiden kommer att berätta allt om 9/11 och då från olika perspektiv.

Boka rundturen 9/11 Memorial och Financial District här

Lower Manhattan och Financial District i New York - Utsikt från ovan

Wall Street

Wall Street symboliserar den amerikanska finansvärlden och den har till och med sin egen film Jag kan inte garantera att du kommer att möta Leonardo DiCaprio-liknande personer men Wall Street är ändå definitivt värt ett besök. Förutom många höga skyskrapor finns det även sevärdheter som den världsberömda handelsbörsen, Trinity Church som på 1900-talet dominerade New Yorks skyline med sina 86 meter och Federal Hall där George Washington år 1789 tackade ja till posten som USA:s första president.

Lower Manhattan och Financial District i New York - Tjuren Lower Manhattan i NYC - Trinity Church

Stone Street

När du har fått nog av affärsvärlden och dess byggnader kan du gå till en lugn oas: bakom Wall Street ligger Stone Street, en mysig liten gata som har undvikit alla enorma nybyggnadsprojekt. På sommaren kan du koppla av på en av de många terrasserna, dela en härlig pizza vid Adrienne’s Pizza Bar eller njuta av en obegränsad middagsbuffé hos Ulysses.

Lower Manhattan i NYC - Stone Street Lower Manhattan i NYC - Båtarna ut till Frihetsgudinnan

Den andra sidan på Lower Manhattan

Men Lower Manhattan mer att erbjuda som vattnet vid Battery Park, till exempel. Eller det mycket mindre och historiska parken Bowling Green. Det är inte fontänen med bänkarna som gör det till ett speciellt område men det är faktiskt New Yorks äldsta park. Bredvid parken hittar du även Alexander Hamilton U.S. Custom House som också är värd ett besök. Du hittar även en avdelning av National Museum of the American Indian inuti byggnaden.

Frihetsgudinnan och Ellis Island

Lower Manhattan leder till Frihetsgudinnan och Ellis Island. Om du är i den här delen av city, se till att du inte missar möjligheten att ta en båttur ut till en av dessa världsberömda sevärdheter.

För olika båtturer se här

Eric tipsar: Är det en varm dag då du besöker Financial District? Ta med en tröja eller en jacka! På grund av de höga byggnaderna kommer du att gå i skuggan nästan hela dagen. Även på vintern är det kallare här än på andra platser i staden. Det blåser kalla vindar genom så kallade ”canyons” och det kan bli ruggigt kallt.

Lower Manhattan i NYC - Museum of the American Indian Lower Manhattan i NYC - One World Trade Center

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev


Sökresultat
från
till och med
Sökresultat