Macy’s i New York

Macys i New York

Macy’s i New York är det största varuhuset i city. Varuhuset sträcker sig över ett helt kvarter (block) vid Herald Square och har 11 våningar. Macy’s har (nästan) allt du letar efter. Du hittar framför allt stora designmärken hos dem. Under julsäsongen drar sig de rikt utsmyckade skyltfönsterna till sig mycket uppmärksamhet och det gäller även avdelningen med juldekorationer på gatuplan.

Contents

Shoppa hos Macy’s

Att shoppa hos Macy’s är paradiset för somliga, och helvetet för andra. Varuhuset är så stort att det kan vara svårt att hitta det du letar efter. Om det endast handlar om upplevelsen att ha varit inne, visst, det är värt det. Du kan också hitta rulltrappor av trä på Macy’s. De är över 100 år gamla och fungerar fortfarande! Framför allt under julsäsongen men försök att undvika lördagseftermiddagar eftersom trängseln är minst sagt påfrestande.

Det kan vara bra att veta att Macy’s består av två olika byggnader och du kan behöva gå igenom en för att komma till den andra. Dra dig inte för att fråga personalen om hur du ska gå om du går vilse! Det finns olika avdelningar för kvinnor och för män. Det finns till exempel tusentals klänningar och det gäller att veta i förväg vilket märke du är ute efter. Om du reser med barn kan du besöka Toys”R”Us. Leksaksbutiken ligger på 7:e våningen i varuhuset Macy’s.

Behöver du vila dina trötta ben efter ett besök till Macy’s? Du kan ta en Hop on Hop off buss och med turen till Downtown vila ett par timmar under en trevlig sightseeing. Om du är sugen på lite mer shopping rekommenderar jag att du besöker någon av outlet-butikerna i New York.

Macys i NYC - Herald Square Macys in NYC - Insidan

Macy’s Visitor Savings Pass

Som turist kan du få ett Macy’s Visitor Savings Pass. Kortet ger dig 10 % rabatt på delar av kollektionen. Det gäller inte för alla varor du kan köpa hos Macy’s. Vissa varumärken och produkter ingår inte i rabatten, men om du planerar att köpa kläder är det definitivt värt det! Du kan få rabattkortet vid Visitor’s Center på entresol (mezzanine på engelska).

Julen hos Macy’s

Julskyltningen i Macy’s stora skyltfönster attraherar alltid många besökare under julsäsongen och över 10 000 personer ser dem under rusningstid! Juldekorationerna fortsätter på insidan av varuhuset och på bottenvåningen. Det finns även ett “Santaland” på våning 8. Det är absolut värt att ta en titt på Macy’s fantastiska juldekorationer. Du kan se dem från veckan med Thanksgiving till den 26 december. Passa på och köp med dig några juldekorationer hem.

Macys i NYC - Juldekoration Macys i NYC - Julskyltning

Macy’s Flower Show

Under den årliga blomstershowen på Macy’s är varuhuset fullt av blomsterarrangemang under två veckor. Det pågår fram till slutet av mars och är definitivt värt ett besök om du är i staden. Macy’s Flower Show har pågått sedan 1946 och med olika teman varje år. Tidigare teman är “Once upon a Springe Time”, “Carnival” och “America the Beautiful”. Man använder minst 1 miljon blommor per show!

Macy’s i New York - Flower Show Macy’s i New York - Flower Show dekorationer

Macy’s Thanksgiving Day Parade

Macy’s anordnar Macy’s Thanksgiving Day Parade varje år på Thanksgiving. Paraden sträcker sig över fyra kilometer och innehåller en uppvisning av vagnar, marschorkestrar, cheerleaders och de ikoniska jätteballongerna. Paraden börjar på västra sidan av Central Park och går mot Macy’s butik på 34th Street.

Macy’s 4th of July Fireworks Show

Independence Day i New York är varuhuset värd för Macy’s 4th of July Fireworks Show. Varje år används över 48 000 fyrverkerier för att skapa ett 25 minuter långt skådespel på himlen, vilket gör det till en av de största fyrverkerishowerna i världen.

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat