Hudson Yards i New York

Hudson Yards i New York

Hudson Yards i New York ligger på västra sidan av Midtown Manhattan, mellan 30:e och 43:e gatan. Huvuddelen av Hudson Yards består av skyskrapor som delvis används för bostäder och delvis för kontorslokaler. Mellan byggnaderna finns flera stadsparker, bland annat den berömda High Line. Dessutom kan du hitta olika attraktioner som är väl värda ett besök i Hudson Yards!

Vad man kan göra i Hudson Yards?

Det finns mycket att göra och se i Hudson Yards. Här finns ett av New Yorks observationsdäck och den berömda parken High Line. Vessel och andra slående strukturer ger också området en speciell karaktär.

Edge Observation Deck

Edge Hudson Yards Observation Deck är en fantastisk utsiktsplattform som ligger på våning 100 i skyskrapan 30 Hudson Yards. Edge Observation Deck har en öppen utsiktsplattform som sticker ut från byggnaden 335m upp, och besökare får en helt ny utsikt över Manhattan. Du kommer att bli väldigt imponerad av utsikten genom lätt sluttande glaspaneler och det delvis genomskinliga golvet.

Hudson Yards i New York - Vessel Hudson Yards i New York - Edge Observation Deck

City Climb på Edge

För våghalsar finns City Climb på Edge i New York. Du klättrar upp till toppen på 30 Hudson Yards, som ligger ovanför Edge observationsdäck. Under City Climb går du, i sele, via en trappa på sidan av byggnaden till en höjd av 365 meter. På toppen lutar du dig över kanten för att njuta av utsikten över New York city och de omgivande staterna. Var beredd på att känna att du befinner dig på en av de allra högsta platserna i staden.

Köp dina biljetter till City Climb på Edge här

Hudson Yards Vessel

Vessel är verkligen en iögonfallande byggnad med 154 trappor och 80 utsiktsplattformar som påminner om en bikupa. Den ligger mitt i hjärtat av Hudson Yards och du kan gå in på första våningen gratis . Vessel är en populär sevärdhet ända sedan den öppnades och tusentals personer besöker den dagligen. Runt byggnadsverket finns allmänna platser och trädgårdar. Vila en stund på en av bänkarna i den här lilla stadsparken och njut av stadslivet i området.

High Line Park

High Line Park, parken på ett gammalt upphöjt tågspår, ligger delvis i Hudson Yards. Här kan du avsluta eller börja din promenad. Gå parallellt med 10th Avenue och njut av utsikten över New Yorks gator och koppla av på High Line.

Eric tipsar: “Du kan upptäcka det här området genom att ta rutten “High Line Park – Hudson Yards” via appen Erics New York. Öppna appen och välj “vandringsleder” för att hitta rundturen. Förutom till Hudson Yards, kommer du bland annat också till Chelsea och Meatpacking District.”

The Shops & Restaurants i Hudson Yards

Förutom de olika attraktionerna är Hudson Yards också ett utmärkt ställe att äta och shoppa. I gallerian The Shops & Restaurants i Hudson Yards kan alla shoppingälskare få bra shoppingterapi! Den här gallerian ligger mellan 10 Hudson Yards, 30 Hudson Yards och Vessel och har 7 våningar med butiker och matställen.The Shops & Restaurants i Hudson Yards har framför allt exklusiva butiker och utstrålar lyx men det finns även mer vanliga märken som H&M, UNIQLO och Banana Republic. Eller ta något från Shake Shack, eller ät på någon av de många restaurangerna.

Hudson Yards i New York - The Shops & Restaurants Hudson Yards i New York - Mercado Little Spain

Mercado Little Spain

Mercado Little Spain kan hittas under Butiker och restauranger. Mercado Little Spain är en perfekt plats att koppla av på. På den här övertäckta spanska matmarknaden hittar du ett stort utbud av rätter och mat som tortillas, empanadas och ett stort urval av spansk skinka och ost.

Bagels på Russ & Daughters

Om du vill ha en ikonisk New York-bagel är Russ & Daughters rätt ställe att gå till. Butiken har några ställen i New York, och ett av dem ligger i Hudson Yards. Bageln med lax är ett måste att prova!

Ät och drick med utsikt

I Hudson Yards finns det flera alternativ för att njuta av mat och dryck med utsikt. Gå till Electric Lemon, en takbar i Hudson Yards. Från den utvändiga baren har du en unik utsikt över Fartyget. Eller ta hissen upp till Peak och ät middag med utsikt över hela staden.

Hotell i Hudson Yards

Hudson Yards är ett relativt litet område med många kontorsbyggnader. Det finns därför få boendealternativ. Men, det finns fler hotell i Hudson Yards där du kan unna dig ett äkta lyxhotell. Till exempel på Equinox Hotel New York. Här kostar rummen sällan mindre än 9159 kr per natt men så får du också en perfekt vistelse och bekvämligheter som filtrerad luft och ekologiska madrasser. Alternativt kan du boka ett rum på Pendry Manhattan West för en annan lyxig upplevelse.

Utveckling av Hudson Yards i New York

Hudson Yards är en av Manhattans nyare stadsdelar. Bygget av komplexet påbörjades i slutet av 2012 och den första delen öppnade i början av 2019. Hudson Yards erbjuder alla möjliga olika attraktioner och aktiviteter, som alla ligger nära varandra och är lätta att nå med tunnelbanan 7. Tack vare de många olika alternativen finns det något för alla. Hudson Yards är värt att kolla in, även om du bara ska gå på toaletten.

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat