Hudson Yards i New York

Hudson Yards i New York

Hudson Yards i New York är Manhattans senaste stadsdel. Hudson Yards ligger vid High Line Park på den västra delen av Midtown Manhattan. På den norra och södra sidan i området ligger 30th och 43rd Street och på den västra och östra delen ligger West Side Highway och Eighth Avenue. De flesta sevärdheter i Hudson Yards, ligger i ett litet område som är endast ett par gator stort. I Hudson Yards hittar du framför allt skyskrapor varav en del är privata bostäder och en annan del kontor. Mellan byggnaderna hittar du öppna platser och mini-stadsparker. Och, det finns även några sevärdheter som är värda ett besök! Om du vill åka hit med tunnelbanan, ta då linje 7. Den stannar vid den enda tunnelbanestationen i området: 34th District – Hudson Yards Subway Station.

Edge Observation Deck

Edge Hudson Yards Observation Deck är en fantastisk utsiktsplattform som ligger på våning 100 i skyskrapan 30 Hudson Yards. Edge Observation Deck har en öppen utsiktsplattform som sticker ut från byggnaden 335m upp, och besökare får en helt ny utsikt över Manhattan. Du kommer att bli väldigt imponerad av utsikten genom lätt sluttande glaspaneler och det delvis genomskinliga golvet.

City Climb på Edge

För våghalsar finns City Climb på Edge i New York. Du klättrar upp till toppen på 30 Hudson Yards, som ligger ovanför Edge observationsdäck. Under City Climb går du, i sele, via en trappa på sidan av byggnaden till en höjd av 365 meter. På toppen lutar du dig över kanten för att njuta av utsikten över New York city och de omgivande staterna. Var beredd på att känna att du befinner dig på en av de allra högsta platserna i staden.

Köp dina biljetter till City Climb på Edge här

Hudson Yards Vessel

Vessel är verkligen en iögonfallande byggnad med 154 trappor och 80 utsiktsplattformar som påminner om en bikupa. Den ligger mitt i hjärtat av Hudson Yards och du kan beställa Hudson Yards Vessel biljetter på min webbsida. Vessel är en populär sevärdhet ända sedan den öppnades och tusentals personer besöker den dagligen. Runt byggnadsverket finns allmänna platser och trädgårdar. Vill du ta en liten paus efter ha gått upp alla trapporna? Vila en stund på en av bänkarna i den här lilla stadsparken och njut av stadslivet i området.

Hudson Yards i New York - Vessel Hudson Yards i New York - Edge Observation Deck

The Shops & Restaurants i Hudson Yards

I gallerian The Shops & Restaurants i Hudson Yards kan alla shoppingälskare få bra shoppingterapi! Den här gallerian ligger mellan 10 Hudson Yards, 30 Hudson Yards och Vessel och har 7 våningar med butiker och matställen.The Shops & Restaurants i Hudson Yards har framför allt exklusiva butiker och utstrålar lyx men det finns även mer vanliga märken som H&M, UNIQLO och Banana Republic.

Hudson Yards i New York - The Shops & Restaurants Hudson Yards i New York - Mercado Little Spain

Mercado Little Spain

När du besökt alla sevärdheter och butiker i Hudson Yards behöver du förmodligen ta en paus. Mercado Little Spain är en perfekt plats att koppla av på. På den här övertäckta spanska matmarknaden hittar du ett stort utbud av rätter och mat som tortillas, empanadas och ett stort urval av spansk skinka och ost.

The Shed

The Shed är också en imponerande byggnad i Hudson Yards. The Shed kan bäst beskrivas som ett kulturellt center. I deras utbud hittar du musik och konst från alla områden, för allmänheten. De organiserar bland annat utställningar och olika (dans)shower och filmer man kan gå och se. Det finns också en stor bar längst ned. The Shed är en mobil byggnad och taket går att flyttas så att byggnaden passar för olika slags evenemang.

CAMP

CAMP är inte endast en ny leksaksaffär. Barn kan leka med leksakerna, upptäcka temaområden och delta i olika aktiviteter. Och, barn kan även leka inne i butiken. Det finns rutschkanor, klätterställningar och en Jeep som besökare får sitta i. I musikrummet är det alltid något kul på gång på grund av deras discogolv. CAMP har fyra olika teman som ändras var 8:e till 12:e vecka.

Eric tipsar: Hudson Yards erbjuder olika aktiviteter och sevärdheter, allt är nära och lätta att nå med tunnelbanelinje 7. På grund av det varierade utbudet finns det något för allas smaker. Hudson Yards är definitivt värt ett besök, även om det endast är för ett toalettbesök. Du kan upptäcka det här området genom att ta rutten ”High Line Park – Hudson Yards” via appen Erics New York. Öppna appen och välj ”vandringsleder” för att hitta rundturen. Förutom till Hudson Yards, kommer du bland annat också till Chelsea och Hell’s Kitchen.

Hudson Yards i New York - Butik Hudson Yards i New York - The Shed

Hotell i Hudson Yards

Hudson Yards är ett relativt litet område med många kontorsbyggnader. Det finns därför få boendealternativ. Men, det finns ett hotell i Hudson Yards där du kan unna dig ett äkta lyxhotell: Equinox Hotel New York. Här kostar rummen sällan mindre än 5000 kr per natt men så får du också en perfekt vistelse och bekvämligheter som filtrerad luft och ekologiska madrasser.

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat