Bloomingdale’s New York

Bloomingdales i New York

Bloomingdale’s i New York,  även känt som Bloomingdale’s NYC, är ett av de mest berömda varuhusen i världen tillsammans med Macy’s. Om du vill passa på och shoppa i New York, har du kommit till rätt ställe! Eftersom Bloomingdale’s är en varuhuskedja, hittar du dem på flera platser i New York, inklusive en av Bloomingdale’s outlets i New York på Upper West Side. Kedjans största varuhus är Bloomingdale’s New York som ligger på hörnan av East 59th Street och Third Avenue. Du hittar även en Bloomingdale’s i stadsdelen SoHo.

Contents

Bloomingdale’s New York eller Bloomingdales NYC?

Bloomingdale’s skapades år 1861 av bröderna Lyman och Joseph Bloomingdale vars far emigrerade från Bavaria (område i södra Tyskland) till New York. Eftersom varuhuskedjans namn hänvisar till brödernas efternamn, stämmer stavningen Bloomingdales NYC på tyska men på engelska blir det Bloomingdale’s New York som är det officiella namnet. Här kunde man köpa många olika produkter från Europa men även berömd fransk modedesign direkt från Paris. Det blev snabbt en stor succé och år 1898 flyttade bröderna till en mycket större byggnad på Third Avenue, som även fram till idag är det största varuhuset.

Att shoppa på Bloomingdale’s New York

Bloomingdale’s New York säljer fortfarande moderiktiga och lyxiga kläder och väskor. Om du letar efter märkesdesign under din shopping i New York, ska du inte missa att gå hit. I deras egen kollektion hittar man ofta berömda märken som Ralph Lauren. Du känner säkert till deras “little brown bag”: En liten brun papperspåse som man får när man handlar på Bloomingdale’s. Eller kanske du känner till Bloomingdale’s New York som fan av TV-serien Friends eftersom Rachel arbetade här under en period.

Vad kan du köpa på Bloomingdale’s?

På Bloomingdale’s New York kan du köpa allt du vill eller egentligen inte vill! Varuhuset säljer många kända märken som har visats på New York Fashion Week. Deras utbud är enormt så se till att du har tid att tita runt ordentligt eller planera noga i förväg vad du vill köpa precis. Då kan du gå direkt till rätt våning utan att slösa tid. Det finns 12 våningar på Bloomingdale’s om man även räknar med källarvåningen så du kan spendera en hel dag här (om du har råd med det).

Den första våningen erbjuder allt inom mode. I den vänstra delen hittar du handväskor från till exempel märket Fendi, samt skönhetsprodukter och makeup. Accessoarer är till höger. Du kan också bege dig in i en värld full av dofter och testa en ny parfym. Du kan beundra smycken på första våningen. Rulltrappan tar dig upp till andra och tredje våningen. Där hittar du skoavdelningen och allt som relaterar till sportkläder för kvinnor, en stor avdelning, framför allt på den tredje våningen. Sportkläder för kvinnor samt underkläder, strumpbyxor och strumpor hittar man också på våning fyra.

Det finns förstås även mycket för män. I källarvåningen, som heter B1, finns det en hel avdelning med sportartiklar och sportkläder. B1 har ett mer sofistikerat utbud, här hittar du märkes-och designkläder för män samt snygga skor. Om du har lite svårt för att veta vad du ska köpa, kan du be att få hjälp av en personal shopper i servicedisken på den här våningen. Förresten, barnkläder hittar man på våning åtta. Och även väldigt praktiskt: Toaletterna finns också här.

På våning 5 hittar du eleganta möbler och vackra inredningsföremål för ditt hem. Du kan förstås inte köpa ett helt matbord och ta med dig hem från New York, men det finns fina små inredningsdetaljer som är köpa. På våning 6 kan du också köpa köksartiklar, resväskor, dekorationer och ljus samt kan snyggfika i Nespresso Boutique. Allt som handlar om bad-och sovrumsartiklar samt sköna lakan och täcken, hittar du i “Bath and Bedding” avdelningen på våning 7.

En liten paus från shoppingen på Bloomingdale’s New York

Om du behöver en liten välförtjänt paus från din shoppingtur i New York, passa på och fika på Magnolia Bakery. Det finns en liten butik från det här berömda bageriet nära utgången på gatuplan. Efter mumsat på en äkta cupcake, som garanterat tillfredställer ens sockerbehov under ett antal timmar, har du igen massor av energi att fortsätta din shoppingrunda i New York! Eller, så går du till Nespresso baren på våning 6. Därefter kan du utan problem fortsätta att upptäcka allt i det berömda varuhuset.

Bloomingdale’s under julen

Under jultider, är det extra mysigt att gå till Bloomingdale’s NYC på grund av alla magnifika juldekorationer. I mitten av varuhuset glittrar en enorm julgran, helt klart sevärd. I alla skyltfönster kan man beundra fantastisk julskyltning. Missa inte att gå hit även på kvällen. Varje år är det ett nytt tema, och olika kreatörer skapar fantasifulla jullandskap.

Man kan förstås även köpa massor av minnesvärda juldekorationer på Bloomingdale’s New York under julsäsongen. Det sägs även att självaste jultomten också besöker Bloomingdales lite då och då på julen! Om du inte tittar dig mätt på juldekorationerna, missa då inte att boka in en tur med Christmas Lights Tour där ni får se galet utsmyckade hus lite utanför Manhattan!

Bloomingdale’s SoHo

En annan filial av Bloomingdale’s ligger i SoHo (504 Broadway). Den här butiken är mindre posh och mer lättillgänglig än det stora varuhuset i New York och lockar därför andra sorters kunder. Personligen tycker jag att det är lite mer avslappnat att shoppa på SoHo Bloomingdale’s. En annan anledning att besöka Bloomingdale’s SoHo är deras goda kaffe och den kostnadsfria wifi-hotspot – perfekt när du behöver en paus från shoppingen i SoHo.

Praktisk information

  • Adress: 1000 Third Avenue, hörnan 59th Street och Lexington Avenue
  • Öppettider:
    • Måndag t.om. lördag: kl. 10.00 – 20.00
    • Söndagar: kl. 11.00 – 19.00

Bloomingdales i NYC - Brown-Bag Bloomingdales i NYC - Interiör

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat