SoHo i New York

SoHo i New York

SoHo i New York: visste du om att det här coola namnet är en förkortning av “South of Houston”? Och att man uttalar Houston som ’house-ton’ (engelskt uttal) och inte ‘hyoo-stuhn’. Houston är en gata som går från East till West, precis där gatorna blir nummer istället för namn. Just det, SoHo alltså ligger ’South’ om Houston. Hop on Hop off bussturer stannar här. Stadsdelen är även känd från olika filmer och shower så bli inte förvånad om en hel gata är avstängd på grund av en filminspelning.

SoHo historia i New York

I slutet av 1800-talet utvecklades stadsdelen till en textilindustri, och man kan se det på många av de äldre byggnaderna. SoHo har inte alltid varit ett mysigt och säkert område. På 1960-talet ändrades den trenden och idag är den hem för trendiga butiker, gallerier och restauranger. Många kända märken har sina butiker här och även en del berömda möbelaffärer.SoHo är idag en av New Yorks säkraste stadsdelar. Det är även en bra stadsdel för ensamresenärer.

Shoppa på kullerstensgator

Man får klart känslan att ens klädval liksom inte räcker till när man ser vad alla hipsters på SoHos gator har på sig. Nu är SoHo den rätta stadsdelen att gå och shoppa nya kläder. Modeälskare kommer att älska dessa kullerstensgator, och framför allt alla klädbutikerna. Det finns även andra ställen som är värda ett besök. Du kan till exempel besöka den trevligaste bokhandeln i New York som heter McNally Jackson. De serverar även den bästa cappuccinon och de godaste scones i New York. McNally Jacksons bokhandel ligger på Prince Street som också är en jättebra shoppinggata.

En guidad promenad genom SoHo

Om du vill lära känna SoHo bättre varför inte ta en guidad rundtur? Du kommer också att lära känna grannområdena Little Italy och Chinatown. Tillsammans med en lokal guide passerar ni fina små butiker och berömda restauranger och du kommer att lära dig mer om stadsdelens rika historia.

Du kan boka den guidade rundturen i SoHo här

SoHo i New York - Shopping SoHo i New York - Butiker

Restauranger och kaféer i SoHo

Älskar du hamburgare? Då har du redan en bra anledning till att besöka SoHo! Mercer Hotel serverar bland de bästa hamburgarna jag har ätit i New York. Deras cocktails smakar också riktigt bra. Ett annat bra matställe är Café Select vid Lafayette Street som är ett mysigt ställe med Schweiz-inspirerade menyer. Här kan man koppla av och äta en lunch eller middag (jag rekommenderar deras hangar steak). Glöm inte bort att skicka ett mejl till mig och berätta vad du tyckte. Ben’s Pizza är en av de bästa pizzeriorna i New York och The Grey Dog serverar väldigt gott kaffe i New York.

Utekväll i SoHo

Om du planerar att gå ut på kvällen i SoHo så finns det mycket att välja mellan. Stadsdelen kan inte jämföras med utbudet i Meatpacking District som är känd för sina bra nattklubbar. Men, SoHo har en del trendiga barer där du garanterat får en bra kväll. Det finns inte en bar vid varje gatuhörn och kanske du måste gå en liten bit för att hitta en men det finns gott om klubbar. Inled kvällen med några drinkar hos SoHo Grand och bli en av det vackra folket. Gå sedan till Grand Street och till vänster. Här hittar du många olika små barer där du kan ta en öl. Om vädret tillåter, så rekommenderar jag ett besök hos The James New York som har en fantastisk trädgård på andra våningen! Beställ en lagom kyld flaska vitt vin och njut av utsikten. Bry dig inte om den ilskna dörrvakten men se till att klä dig snyggt, till exempel sätt på dig dina nyinköpta kläder från SoHo. Det kommer att uppskattas. Du ska också veta att det finns en oskriven lag i New York och det är att alla kvinnor tar på sig höga klackar under en utekväll. Det finns ett undantag dock: i East Village.

Hotell i SoHo

Om du vill lära dig mer om den här karakteristiska stadsdelen och vara omgiven av med butiker och trevliga barer, kan du välja att boka ett hotell i SoHo. Bra hotellalternativ i SoHo är Soho Grand Hotel och NoMo SoHo. Om du vill boka ett boende utöver det vanliga, kan du välja The Mercer, som dessutom har en annan fördel: Det ligger precis runt hörnet av Museum of Ice Cream.

SoHo i New York - Broome Street SoHo i New York - Cafe Select

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat