East Village i New York

East Village i New York

East Village i New York är nog mitt favoritområde. Det finns en anledning till det: jag har bott där tidigare. Och jag är inte den enda som tycker om stadsdelen: Madonna, Lady Gaga, Lou Reed, Iggy Pop – alla har de blivit förälskade i den här delen av New York city. East Village kännetecknas av relativt låga byggnader och få butikskedjor och turister. Det är det som gör East Village attraktivt för dig som turist och en härlig stadsdel att upptäcka. East Village brukar anses vara området öster om 3rd Avenue och Bowery till East River, mellan 14th Street och Houston Street.

Mat och dryck i East Village

East Village är ett trendigt område vars utbud är anpassat efter unga människors behov. Det innebär att det finns många fina små bistros, mysiga pubar och studenthak där du kan få mat och dryck till låga priser. Tree Bistro är en trevlig restaurang med personlig service. Familjen som äger bistron tycker om när man kommer till baren och pratar en stund med dem. Men den sanna charmen är, förutom att du betalar mellan 15-20 dollar för en huvudrätt, den vackra bakgården. Ett annat unikt matställe för en god middag är Ikinari Steak, en japansk grillrestaurang. Här står du upp medan du äter vid höga bord. Här har jag ätit en av de bästa stekarna någonsin och deras såser är också fantastiska.

East Village Food Tour

Om du vill upptäcka mer av matkulturen hos East Village så rekommenderar jag att du tar East Village Food Tour. Under den här 2,5 timme långa guidade rundturen lär du dig mer om stadsdelens historia men framför allt att njuta av varmkorv, pizza, glass, cupcakes och New Yorks berömda ”egg cream” (påminner om en milkshake). Tips: Hoppa över frukosten (och förmodligen middagen också!)

Boka East Village Food Tour här

St. Marks Place

St. Marks Place ligger mitt i hjärtat av East Village. Den här gatan med sina alternativa affärer och levande musikscen lägger sin egen stämpel på området. Här hittar du många vinyl-och cd butiker med sällsynta exemplar till en bra pris. Tompkins Square bör också nämnas men du behöver inte stanna här en hel dag. Det är mest för att ta en kopp kaffe eller thé innan du går vidare. Alphabet City, tidigare känt som ”Little Germany” kanske låter bekant men egentligen är det bara ett lugnt bostadsområde och det kan snabbt bli lite tråkigt att gå runt här. Hursomhelst, tänk på att ju närmare vattnet, desto mindre inspirerande (och även mindre säkert) blir området.

East Village i NYC - 2nd Avenue East Village i NYC - Taxibilar

Unika butiker

Istället för de stora butikskedjorna är East Village stället där du kan upptäcka många unika små butiker med ett helt eget sortiment och val av produkter. Som Toy Tokyo till exempel: en affär med endast asiatiska leksaker och andra lustiga designprodukter, direkt importerat från Japan. Och om solen tittar fram och bländar dig? Gå då till Fabulous Fanny’s! I den här minibutiken säljer de solglasögon i alla möjliga och omöjliga former och storlekar. Oavsett om du vill ha samma stil som Birgitte Bardot eller Kanye West, här hittar du de solglasögon du letar efter. Om du inte ser dem på hyllorna kan du fråga den tjänstvilliga personalen att ta fram de bästa bågarna. De kan till och med lägga till Swarovski-kristaller om du vill. Cykelfanatiker ska inte missa Landmark Vintage Bicycles vars ovanliga cyklar står bredvid cyklar från 1930-talet. Jag inser att det kan bli krångligt att ta med sig en cykel hem som souvenir men det finns massor av unika assessorer värda att investera i.

Eric tipsar: Om du letar efter Houston Street: se till att du uttalar det rätt. I East Village säger man inte ´hju-ston’ men ’hao-ston’ när man menar Houston.

East Village i NYC - Byggnader East Village i NYC - Gata

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev


Sökresultat
från
till och med
Sökresultat