East Village i New York

East Village i New York

East Village i New York är fullt av små butiker, restauranger och låga byggnader, vilket gör det till en intressant plats att utforska. East Village är området öster om 3rd Avenue och Bowery vid East River, mellan 14th Street och Houston Street.

East Village i New York är den första stadsdelen i New York som jag bodde i, och det är inte bara jag som är entusiastisk över den! Madonna, Lady Gaga, Lou Reed och Iggy Pop är bara några få kändisar som också förlorat sina hjärtan till denna speciella del av New York City.

Contents

East Village i New York

East Village är ett trendigt område vars utbud är anpassat efter unga människors behov. I stadsdelen bor det många NYC studenter vilket gör det till ett extra socialt område. När du upptäcker mer av East Village är det stor chans att se några affischer eller väggmålningar som handlar om nutida sociala rörelser.

Eric tipsar: “Om du vill utforska East Village kan du ta promenaden “East Village – Lower East Side” som du hittar i min Eric’s New York App. Under promenaden berättar jag mer om detta unika område och vi passerar några av mina favoritplatser.”

St. Marks Place

St. Marks Place är i princip det bultande hjärtat i East Village. Gatan är full av alternativa butiker och en livlig musikscen, vilket verkligen sätter prägel på stadsdelen. Du hittar många skivbutiker, till exempel Stranded Records NYC. Det är också här man hittar god mat, det finns många små matställen som serverar alla möjliga sorters mat.

Little Ukraine

Under och efter andra världskriget kom många ukrainare till New York. Bostäderna i East Village var överkomliga och det fanns gott om jobb, vilket gjorde det till en smältdegel av kulturer, och ingen mer än Ukraina. Nu hittar du många ukrainska restauranger och bagerier som serverar traditionella rätter här.
På hörnan av 2nd Ave och E 9th Street hittar du Veselka, en populär ukrainsk restaurang med väldigt god mat. Deras meny består utav Ukrainsk husmanskost, som pierogi, och amerikansk maträtter som med kalkonkött.

East Village i New York - Little Ukraine East Village i New York - ABC City

Tompkins Square Park

Tompkins Square Park bör också nämnas, ett trevligt ställe att promenera genom och se vardagen hos många lokala New York-bor. Ett utmärkt ställe för en fikapaus.

Alphabet City

Alphabet City, tidigare känt som “Little Germany”, låter kanske bekant men är egentligen bara ett bostadsområde. Det speciella med denna stadsdel är gatunamnen. Medan man i New York vanligtvis hittar numrerade avenyer, används här istället bokstäver. Avenyerna A, B, C och D utgör Alphabet City.

Shopping i East Village

Istället för de stora butikskedjorna är East Village perfekt för shopping i New York. Här kan upptäcka många unika små butiker med ett helt eget sortiment och val av produkter. Som Toy Tokyo till exempel: en affär med endast asiatiska leksaker och andra lustiga designprodukter, direkt importerat från Japan. Och om solen tittar fram och bländar dig? Gå då till Fabulous Fanny’s! I den här minibutiken säljer de solglasögon i alla möjliga och omöjliga former och storlekar. Oavsett om du vill ha samma stil som Birgitte Bardot eller Kanye West, här hittar du de solglasögon du letar efter. Om du inte ser dem på hyllorna kan du fråga den tjänstvilliga personalen att ta fram de bästa bågarna.

East Village i New York - shopping East Village i New York - Gata

Mat och dryck i East Village

I East Village hittar du alla möjliga trevliga restauranger. På 7th Street ligger till exempel Miss Lily’s 7A Cafe, en (i alla fall för mig) hundra år gammal jamaicansk restaurang med en inredning som får mig att le direkt.
På 2nd Avenue hittar du San Marzano, en italiensk restaurang som är känd för sina pastarätter.

Guidade rundturer i East Village

Att ta en guidad rundtur genom East Village är ett perfekt sätt att lära känna en del av staden bättre och lyssna på berättelser och upplevelser från en New York-bo. Du kan upptäcka mer av East Village genom att ta en rundtur.
Rock ‘n’ Punk Tour låter dig upptäcka olika musikgenrer som formade rockkulturen i East Village. Under rundturen får du se var band som Led Zeppelin, Iggy Pop och The Ramones skrev sin musik och gav konserter.

Boka Rock ‘n’ Punk Tour här

Hotell i East Village

Om du skulle vilja boka ett hotell i East Village, rekommenderar jag East Village Hotel, som har rätt vibbar. Ett annat bra alternativ är The Standard East Village. Detta trevliga hotell har ett bra läge och känns lyxigt.

Du kan också boka Moxy East Village; ett hippt hotell med en takbar från vilken du har utsikt över Manhattan.

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat