TriBeCa i New York

TriBeCa i New York

Stadsdelen TriBeCa i New York hittar du på Lower Manhattan. TriBeCa är en förkortning av “Triangle Below Canal Street”. Det betyder att TriBeCa ligger mellan Hudsonfloden, Canal Street, Broadway och Ungefär Vesey Street. I den nordvästra delen av det här området hittar du öppningen av Holland Tunnel som förbinder New York med New Jersey. Det är ett mysigt område som många kändisar kallar sitt hem.

TriBeCas historia

Även om TriBeCa är ganska populärt nu för tiden så har det inte alltid varit det. De gamla lagerbyggnaderna som nu fungerar som bostäder kommer från perioden då stadsdelen fortfarande var industriområde. Efter en period av tomma lokaler och förfall ockuperade en grupp konstnärer en del vindsvåningar under 1980-talet. Det var då det vände: området började få ett nytt ansikte. Företag började etablera sig i stadsdelen och det tog endast tio år innan TriBeCa blev populärt igen. Och, den här gången som ett bra bostadsområde på Lower Manhattan. TriBeCa har röstas fram som det säkraste området i New York City och många film-och popstjärnor bor här. Beyoncé och Jay-Z, Meryl Streep, Justin Timberlake och Leonardo DiCaprio, för att nämna några få. Det är fortfarande ett av det dyraste områdena i city.

TriBeCa i New York - Från vattnet sett TriBeCa i New York - Harrison Street

Butiker och restauranger i TriBeCa

Det kanske inte kommer som en överraskning att ett område med så pass många berömdheter och dyra vindsvåningar även har en hel del lyxbutiker och chica restauranger. Det finns en hel del berömda restauranger bland gatorna. Takahachi, till exempel, en japansk restaurang som serverar sushi och a la carte rätter eller Tribeca Grill som har Robert De Niro som delägare och som har hög kändisvarning. Om du behöver pusta ut efter all extravaganza kan du gå till den opretentiösa baren Anotherrom. Det är något romantiskt över den och inredningen gör att den känns hemtrevlig, ett bra ställe att ta en dejt till. Framför allt om din (blivande) partner tycker om speciella ölsorter och ett gott glas vin!

Pier 25 i TriBeCa

I TriBeCa området vid Hudson River Park finns det en stor härlig lekpark: Pier 25. Den här sidan av parken har något att erbjuda för alla åldrar. Från vattenlek för de små till klättermurar och strandvolleyboll, minigolf och en plats att vila på lyxiga och komfortabla solstolar. Mellan april och oktober månad hittar du här också ostronbaren Grand Banks på en segelbåt som ligger där permanent. Ett stämningsfullt ställe att ta en cocktail och något att äta tillsammans med New York-bor och få en fin utsikt över byggnaderna i Downtown Manhattan samtidigt. Pier 25 är dessutom påstigningsplatsen för ribbåtar i New York: En fartfylld sightseeingaktivitet för alla speedjunkies!

TriBeCa i New York - Beach Volley TriBeCa i New York - Grand Banks

TriBeCa Film Festival

För att ändra riktning efter 9/11 attackerna och för att stödja stadsdelens återuppbyggnad grundade Robert de Niro, Jane Rosenthal och Craig Hatkoff TriBeCa Film Festival. Det hjälpte att återupprätta stadens rykte som filmstad och festivalen växte så pass att den nu är en av världens mest omtalade filmfestivaler. Förutom ett enormt antal dokumentärer, kortfilmer och familjefilmer, delar man även ut en Artist Award varje år och det pågår en mängd olika gratis aktiviteter. För den rätta amerikanska känslan skulle jag vilja skicka dig till Tribeca Film Festival Drive-In vid World Financial Plaza. Namnet ”Drive-In” kan vara lite vilseledande eftersom det är helt enkelt en friluftsbio. Med andra ord, se filmer tillsammans med mycket folk, i en liten hamn vid Hudsonfloden, under den bara stjärnhimlen. Det finns även mycket att göra för barn i alla åldrar och teman knyter an vid filmerna som visas.

Nästa TriBeCa Film Festival kommer att vara från ... till ....

Hotell i TriBeCa

Det finns flera bra hotell i TriBeCa. Det är ett mysigt och autentiskt område att bo i. Med de många tunnelbanelinjerna i närheten kan du enkelt nå andra stadsdelar på Manhattan. Sheraton TriBeCa ligger i utkanten av området. Välj ett ”Club Level Room” så får du tillgång till takterrassen som har en fantastisk utsikt över stadsdelen. Andra bra hotell inkluderar The Roxy Hotel och Conrad New York Downtown.

TriBeCa i New York - Vy

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat