Empty Sky Memorial i New Jersey

Empty Sky Memorial i New Jersey

Empty Sky Memorial i New Jersey är det officiella minnesmonumentet till ära av de 745 offer från New Jersey som dog i attackerna den 11 september 2001. Monumentet finns i Liberty State Park i Jersey City vid mynningen av Hudsonfloden, mitt emot One World Trade Center.

Empty Sky Memorial Design

Empty Sky Memorial är en design av de amerikanska arkitekterna Jessica Jamroz och Frederic Schwartz. Av 320 ansökningar till det prestigefulla uppdraget fick de ett enhälligt positivt beslut av juryn för Families and Survivors Memorial Committee. New Jersey 9/11 Memorial Foundation har sagt att målet med det här minnesmonumentet är att ”återspegla arvet av dem som miste livet och att deras ouppnådda drömmar och hopp kan ge samhället en bättre framtid. Deras unika egenskaper och karaktärer berikade våra liv och genom detta monument lever deras historia vidare”.

Monumentet består av två höga murar med en väg av granit mellan dem som leder till Ground Zero, platsen där Twin Towers brukade stå före den 11 september. Namnen på de 746 offren har graverats in på monumentet. Namnet på minnesmonumentet kommer från Empty Sky, en sång av Bruce Springsteen som handlar om den tomma himlen där tornen en gång stod.

Empty Sky Memorial i New Jersey - Sidovy Empty Sky Memorial i New Jersey - Utsikt skyline

Hur kommer man till Empty Sky Memorial

Det lättaste sättet att komma till Empty Sky Memorial är att ta färjan från One World Trade Center. Fortsätt tills du kommer till Hudsonfloden och ta Liberty Landing Ferry. En enkelresa kostar 10 US dollar och tar ungefär en kvart. Hoppa av vid nästa hållplats, Liberty Landing Marina. Härifrån är det bara några minuters promenadväg till Empty Sky Memorial.

Eric tipsar: “Om du besöker Empty Sky Memorial så rekommenderar jag att du äter lunch vid Liberty House Restaurant. Du får en vacker utsikt och uteterassen är suberb! Om du planerar att se mer av New Jersey , ligger Downtown Jersey City på endast 15 minuter promenadavstånd, härifrån har du en fantastisk utsikt över Manhattans skyline. Ta Liberty Landing Ferry tillbaka till Manhattan.”

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat