West Village i New York

West Village i New York

West Village är ett område på Manhattan, New York. Det är framför allt ett bostadsområde men även fullt av mysiga affärer och restauranger och massor av kändisar! För att ge dig rätt bild: området ligger söder om Chelsea, norr om Hudson Square och South Village, öster om Hudson River och väst om Greenwich Village.

Vad man kan göra i West Village

West Village är egentligen den västra delen av Greewich Village. Den grundades 1916 och fick snabbt smeknamnet Little Bohemia på grund av invånarnas bohemiska livsstil. Konstnärer bor fortfarande i området och deras hus är en viktig del av områdets charm och samma sak gäller även det avvikande gatumönstret. Det är inte bara förvirrade för dig som turist men även för New York-borna själva. Du behöver verkligen en karta. Eller inte. För West Village is faktiskt det perfekta stället att strosa omkring i. Du kommer att upptäcka fantastiska platser.

Besök till exempel det berömda cupcakebageriet Magnolia’s Bakery och High Line Park som binder West Village med Chelsea, Hell’s Kitchen och Hudson Yards. Eller gör ett besök på Perry Street i West Village för att se Carries hus från Sex and the City I norra West Village hittar du det populära Meatpacking District.

Jefferson Market Library

Jefferson Market Library var ursprungligen en domstol, med ett fängelse och en marknad. Från 1945 användes byggnaden inte längre som domstolsbyggnad och den riskerade att rivas. Detta var fram till 1961, då New York Public Library gick med på att bygga om byggnaden till ett bibliotek. Numera kan du gå runt i den gamla polisdomstolen, som nu är barnens läsrum, eller se Civil Court där du nu kan hitta läsrummet för vuxna besökare.

West Village New York - Jefferson Market Courthouse West Village New York - Bleecker Street

Dynamiskt och europeiskt område

Breda, lugna gator med många träd som Commerce Street, går hand i hand med söta kullerstensgator. Blandningen ger West Village ett europeiskt utseende. Bakom det gulliga finns det en hög puls med trendiga restauranger och barer. Det är ett högt tempo utan att kännas allt för stressigt. Människor njuter av sina drinkar i tjusiga restauranger och det finns en typisk ”village-like” stämning. Förutom alla kändisar som bor i West Village finns det även en del singlar. Personer som bor i det här området är unga, högutbildade och kreativa och du kommer inte att se många barn och pensionärer.

West Village New York - Perry St och Bleecker St West Village New York - Utsikt på kvällen

Restauranger i West Village

Om du ändå är i vilda västern så passa på och anpassa ditt menyval till mer ”vild” mat. Cowgirl är en restaurang som ligger på 519 Hudson Street. Maten är inte särskilt speciell eller så, men de serverar bra texmex mat från det södra USA. Det kitschiga utseendet ger stället en extra krydda och efterrätten av ”bakad potatis” kan rekommenderas! Om du vill behålla cowboystämningen är White Horse Tavern också värt ett besök. I den här restaurangen har tiden stått stilla och man kan nästan förvänta sig att några besökare ska börja slåss om en stulen häst. Vilket naturligtvis inte sker men det finns fortfarande mycket att se, från de karaktäristiska besökarna i baren till de många bilderna och artefakterna på väggarna. Ett annat trevligt ställe att ta en bit mat på är Bus Stop Cafe; ett mycket lokalt ställe utan några turister, som serverar enkel men god mat. Om du vill smaka på lokala rätter av olika familjerestauranger i stadsdelen, kan du göra det under den guidade rundturen West Village Food Tour.

West Village New York - Cowgirl West Village New York - Cowgirl rätten

Hotell i West Village

Det finns väldigt få hotell i West Village men om du skulle vilja bo i det här området kan du boka ett rum på The Jane. Ett alternativ, som jag inte har testat själv ännu, är det Victoria-style hotellet Inn Incentra Village.

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat