West Village i New York

West Village New York

West Village är ett område på Manhattan, New York. Det är framför allt ett bostadsområde men även fullt av mysiga affärer och restauranger och massor av kändisar! För att ge dig rätt bild: området ligger söder om Chelsea, norr om Hudson Square och South Village, öster om Hudson River och väst om Greenwich Village. High Line Park binder West Village med Chelsea, Hell’s Kitchen och Hudson Yards. I norra West Village hittar du det populära Meatpacking District.

West Village och Little Bohemia

West Village fick smeknamnet Little Bohemia redan i början av 1900-talet på grund av den bohemiska livsstilen hos invånarna. Konstnärer bor fortfarande i området och deras hus är en viktig del av områdets charm och samma sak gäller även det avvikande gatumönstret. Det är inte bara förvirrade för dig som turist men även för New York-borna själva. Du behöver verkligen en karta. Eller inte. För West Village is faktiskt det perfekta stället att strosa omkring i. Du kommer att upptäcka fantastiska platser. Besök till exempel det vackra Jefferson Market Courthouse eller det berömda cupcakebageriet Magnolia’s Bakery.

West Village New York - Jefferson Market Courthouse West Village New York - Bleecker Street

Dynamiskt och europeiskt område

Breda, lugna gator med många träd som Commerce Street, går hand i hand med söta kullerstensgator. Blandningen ger West Village ett europeiskt utseende. Bakom det gulliga finns det en hög puls med trendiga restauranger och barer. Det är ett högt tempo utan att kännas allt för stressigt. Människor njuter av sina drinkar i tjusiga restauranger och det finns en typisk ”village-like” stämning. Förutom alla kändisar som bor i West Village finns det även en del singlar. Personer som bor i det här området är unga, högutbildade och kreativa och du kommer inte att se många barn och pensionärer.

West Village New York - Perry St och Bleecker St West Village New York - Utsikt på kvällen

Restauranger i West Village

Om du ändå är i vilda västern så passa på och anpassa ditt menyval till mer ”vild” mat. Cowgirl är en restaurang på 519 Hudson Street. Maten är inte särskilt speciell eller så, men de serverar bra texmex mat från det södra USA. Det kitschiga utseendet ger stället en extra krydda och efterrätten av ”bakad potatis” kan rekommenderas! The Spotted Pig är också ett skönt ställe. Deras kök är öppet till kl. 02:00. Restaurangen har en typisk West Village känsla över sig, trendig men inte snobbig. På deras webbplats kan man läsa att deras klädkod är: absolut ingen. The Spotted Pig är stolt över att befinna sig i West Village och det ser man. Personalen ger dig en karta för att upptäcka området i lugn och ro medan du väntar på ett bord. De ringar dig när bordet är klart. Maten är en blandning mellan engelska och italienska rätter och rätterna är supergoda! Om du vill smaka på lokala rätter av olika familjerestauranger i stadsdelen, kan du göra det under den guidade rundturen West Village Food Tour.

West Village New York - Cowgirl West Village New York - Cowgirl rätten

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev


Sökresultat
från
till och med
Sökresultat