Halloween i New York 2024

Halloween i New York

Halloween firas stort i New York! Den firas alltid den 31 oktober och varje år förbereder man sig ordentligt inför den här spökliga festdagen. Man tar på sig de mest fantasirika outfits och barn går ut och knackar dörr för att få godis. Läs mer här nedan om tips på roliga saker att göra under Halloween i New York!

Contents

Vad kan man göra på Halloween i New York?

Halloween i New York är en kul upplevelse, från spökhistorier till hundar i roliga kostymer och från trick-or-treating till rikt utsmyckade hus. Det finns flera aktiviteter att välja mellan i New York under Halloween.

The Village Halloween Parade i New York

På kvällen, klockan 19.00, äger Halloweenparaden i Greenwich Village (Greenwich Village) rum i New York. Vem som helst (i Halloweenkläder) kan delta i paraden, även turister. Upp till 50 000 personer deltar i paraden varje år. Det finns livemusik, läskiga dekorationer och människor klädda i sina vildaste halloween-outfits.

Eric tipsar: “Om du vill vara säker på att få gå i paraden, gå dit utklädd och var beredd på att få stå och vänta. Det är bäst om du kommer dit tidigt för att få gå i början av tåget. Kommer du för sent efter att paraden redan börjat riskerar du att inte kunna gå med i överhuvudtaget. Om du endast vill titta på paraden, hittar du de bästa platserna på West 4th Street och 6th Avenue.”

Halloween i New York - Village Halloween Parade

Halloweenfester

Ett annat häftigt sätt att fira Halloween i New York är att gå till en Halloweenfest på en av de coola klubbarna eller takbarerna i city. Festa tillsammans med Halloweenutklädda New York-bor och festa natten lång!

Se här för alla Halloweenfester i New York

Guidade Halloween rundturer

En guidad rundtur som tar dig längs med spöklika platser i New York, är Ghost Tour of Greenwich Village. Upptäck de läskigaste platserna i New York som Jefferson Market Library och Hanging Tree i Washington Square Park.

En kuslig sak du kan göra i New York är att besöka katakomberna i en gammal kyrka på Manhattan. Gå genom delar av kyrkan som annars är förbjudna för allmänheten och se gravarna av New York-bor som levde på 1700- och 1800-talet. Under rundturen i katakomberna får du lära dig mer om stadens historia.

Vill du upptäcka New Yorks mörka förflutna? Följ med på Gangsters and Ghosts Tour. På vägen berättar din guide allt om brott, gangsters och hemsökta platser. Hör de skrämmande berättelserna medan du promenerar genom Little Italy, Chinatown och West Village.

Halloween i NYC - Kakor Halloween i NYC - Pumpor

Halloween för barn

Om du reser till New York på Halloween med barn finns det mycket att göra för dem. Om du vill ha en amerikansk upplevelse kan du besöka ett museum som ordnar bus eller godis, se en tävling i Halloween-hundkostym i Washington Square Park eller ha kul på Halloween Harvest Festival i Luna Park.

Tompkins Square Halloween Dog Parade

Tompkins Square Halloween Dog Parade anordnas årligen i New York. Här kan du se hundratals hundar i alla slags utstyrslar gå ut på scenen en efter en i hopp om att vinna priset för bästa utklädnad. Se en corgi klädd som pommes frites och en chihuahua som Pinhead.

Halloween i New York - Husdekorationer

Vad är Halloween?

Ursprungligen var Halloween en hednisk festival. Det var en dag då andar fick kontakt med den verkliga världen. Numera firar människor genom att klä ut sig i läskiga outfits för att sedan gå ut och visa den nya skepnaden. Barn knackar dörr för att samla godis. Om de inte får godis hotar de med att spela ett spratt, det kallas för “trick-or-treat”. Detta görs på ett vänligt sätt utan syfte att göra några elaka saker, för det mesta.

Vad kan man förvänta sig på Halloween?

Under Halloween, och veckorna strax innan, dekoreras många hus och affärer med saker som hör Halloween till. Några symboler som kännetecknar Halloween är fladdermöss, spindlar, häxor, skelett, blod, gravstenar och förstås spöken och pumpor som skurits ur till läskiga ansikten. Symbolerna är ofta en del av utstyrseln.

Affärerna är öppna som vanligt under Halloween eftersom det inte är en allmän helgdag. Det är inte heller några ändringar i tunnelbanans tidtabell.

Var den här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev

Sökresultat