Halloween i New York 2021

Halloween i New York

Halloween är en stor händelse i New York varje år. Folk ser oftast fram emot Halloween. Man tar på sig de mest fantasirika outfits och barn går ut och knackar dörr för att få godis. Läs mer här nedan om tips på roliga saker att göra under Halloween i New York!

Vad är Halloween?

Ursprungligen var Halloween en hednisk festival. Det var en dag då andar fick kontakt med den verkliga världen. Numera firar människor genom att klä ut sig i läskiga outfits för att sedan gå ut och visa den nya skepnaden. Barn knackar dörr för att samla godis. Om de inte får godis hotar de med att spela ett spratt, det kallas för ”trick-or-treat”. Detta görs på ett vänligt sätt utan syfte att göra några elaka saker, för det mesta.

När är Halloween?

Halloween infaller varje år den 31 oktober. I 2021 är Halloween på en söndag.

Halloween i NYC - Kakor Halloween i NYC - Pumpor

Vad kan man förvänta sig av Halloween?

Under Halloween (och veckorna innan) dekoreras många hus och affärer med saker som hör Halloween till. Några symboler som kännetecknar Halloween är fladdermöss, spindlar, häxor, skelett, blod, gravstenar och förstås spöken och pumpor som skurits ur till läskiga ansikten. Symbolerna är ofta en del av utstyrseln.

Affärerna är öppna som vanligt under Halloween eftersom det inte är en allmän helgdag. Det är inte heller några ändringar i tunnelbanans tidtabell.

Guidade Halloween rundturer

Känner du för något spöklikt rekommenderar jag att ta Madame Morbid’s Trolley Tour. Under den här guidade rundturen på 1,5 timme i en dekorerad buss inspirerad av den Viktorianska epoken, reser sig nackhåren medan ni upptäcker de mörkaste delarna av Brooklyn! Rundturen avgår på onsdagar till söndagar.

En annan rundtur längs med spöklika platser i New York är Ghost Tour of Greenwich VIllage. Upptäck de mest läskiga platserna i New York, som Edgar Allan Poe:s hus och Hanging Tree i Washington Square Park.

Om du vill veta mer om Broadways vålnader, kan du boka den guidade promenaden Haunted Broadway. Du besöker hemsökta teatrar och sjunger sånger i mörka musikaler som Ghost och Phantom of the Opera.

Halloweenfester

Ett annat häftigt sätt att fira Halloween i New York är att gå till en Halloweenfest på en av de coola klubbarna eller takbarerna i city. Festa tillsammans med Halloweenutklädda New York-bor och festa natten lång!

Se här för alla Halloweenfester i New York

Halloween i New York - Husdekorationer

Vad kan man göra under Halloween i New York?

På kvällen, kl 19:00, hålls (Greenwich) Village Halloween Parade i New York. Vem som helst (utklädd i Halloweenkläder) kan gå med i paraden, och även du. Upp till 50 000 människor deltar i paraden som inkluderar livemusik och människor utklädda i seriösa Halloweenoutfits.

Varje år utses den bästa utklädnaden, så ta på dig den bästa du har!

Eric tipsar: Om du vill vara säker på att få gå i paraden, gå dit utklädd och var beredd på att få stå och vänta. Det är bäst om du kommer dit tidigt för att få gå i början av tåget. Kommer du för sent efter att paraden redan börjat riskerar du att inte kunna gå med i överhuvudtaget. Om du endast vill titta på paraden, hittar du de bästa platserna på West 4th Street och 6th Avenue.

Halloween i New York - Village Halloween Parade

Var det här artikeln till hjälp? Rekommendera den genom att ge mig ett betyg.

Genom att fortsätta på webbsidan, accepterar du användandet av cookies och sekretesspolicy. Läs mer här.

Abonnera på mitt nyhetsbrev


Sökresultat
från
till och med
Sökresultat